صدور بالغ بر ۳ میلیون ابلاغ به صورت الکترونیکی با آغاز ثبت نام ثنا/۴۱ دفتر خدمات الکترونیک قضائی در استان کرمان فعال است
به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حمید خالقی معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان در نشست خبری با اصحاب رسانه به اقدامات حوزه فناوری دادگستری کل استان کرمان اشاره و بیان کرد: با آغاز به کار ابلاغ الکترونیکی و ثبت نام ثنا در سطح کشور و استان کرمان، سه میلیون و ۲۵۲ هزار و ۵۲۸ ابلاغ به صورت الکترونیکی صادر شده است.
وی با اشاره به اینکه ۸۳ درصد ابلاغهای استان کرمان به صورت الکترونیکی صادر میشود، عنوان کرد: در گذشته به شکل خوشبینانه ۲۵ درصد ابلاغها به صورت واقعی ابلاغ میشده و ابلاغ به دست فرد میرسیده است، اما در حال حاضر ۸۰ درصد ابلاغهای سامانه ابلاغ الکترونیکی توسط مخاطب مربوطه دریافت میشود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: یک درصد از پروندهها به دلیل ابلاغ تجدید میشوند و ۹۹ درصد دادگاه تشکیل میشود، زیرا امکان بررسی مشاهدهابلاغ از سوی مخاطب در این سامانه پیش بینی شده است.
خالقی گفت: در حال حاضر ۴۱ دفتر خدمات الکترونیک قضائی در استان کرمان فعال هستند و ۱۴ دفتر نیز در حال راه اندازی هستند.
وی ادامه داد: در شهر کرمان ۵ دفتر خدمات الکترونیک قضائی وجود دارد و به زودی ۶ دفتر جدید نیز راه اندازی میشود.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کلیه دادخواستهای مردم در پروندههای حقوقی در دفاتر خدمات الکترونیکی قضائی انجام میشود، اظهارداشت: با وجود این دفاتر افراد برای دادخواست در سایر استانها نیز نیازی به حضور در این استانها ندارند.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان با اشاره به اینکه ارجاع شکوائیهها در کشور از سوی برخی دفاتر خدمات قضائی انجام میشود، اما کامل نیست، تاکید کرد: ارجاع شکوائیهها به صورت کامل از روز گذشته دردفاتر خدمات قضائی استان کرمان آغاز شده است و از طریق دفاتر تمامی شکوائیهها را از طریق دفاتر خدمات الکترونیکی ارجاع میشوند.
خالقی گفت: ارائه گواهی عدم سوء پیشینه در دفاتر خدمات از خدمات بسیار موثر بوده است ۶۱ درصد هزینههای مردم در این بخش کاهش داشته است.
بیشتر بخوانید.
سامانه ارائه گواهی عدم سوءپیشینه در کرمان راه اندازی شد/ ۶۰ درصد هزینهها کاهش مییابد
وی با تاکید بر این مطلب که ۵۰ نرم افزار در حوزه معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان نوشته شده است، ادامه داد: استان کرمان در حوزه نوشتن نرم افزار کارشناسان بسیار خوبی دارد و تاکنون سه نرم افزار جذب اختصاصی قضات، سامانه جدید ملاقات مردمی و حقوق شهروندی از سوی کارشناسان استان کرمان طراحی و در سطح کشوری اجرایی شده است.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان عنوان کرد: ورودی وکلای دادگستری استان کرمان از ورودی عادی جدا شده و سامانه شناسایی وکلا نیز راه اندازی شده که با استفاده از آن از تاخیر در ورود وکلا جلوگیری میشود.
خالقی ادامه داد: در مجموعه فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان یک هزار و ۹۱۷ کاربر فعال در ۳۸۹ شعبه دادگستری و ۱۵۰ شعبه حل اختلاف مرتبط هستند.
وی با اشاره به این مطلب که یکی از دغدغههای مردم رفت و آمد بین مراجع زیرمجموعه قوه قضائیه بوده است، تاکید کرد: مدتی است که تمامی مکاتبات بین ثبت اسناد و املاک استان، پزشکی قانونی و زندان به صورت مکانیزه انجام میشود.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان ادامه داد: در حال حاضر قضات استان با ۶۴ دستگاه اجرایی نیز در قالب شبکه دولت مرتبط هستند که برای تحقق این کار، پیگیریهای بسیار زیادی انجام شده است.
خالقی با تاکید بر این مطلب که استان کرمان جز ۵ استان اول کشور در زمینه پابند الکترونیک است، گفت: پابند الکترونیک برای افرادی که حداقل به سه ماه حبس و حداکثر تا ۵ سال زندان محکوم شده اند، قابل استفاده است و میتوان محدوده استانی، شهری و کشوری به نسبت جرم ارتکابی برای آنها تعیین کرد.
وی گفت: در استان کرمان ۴۰ پابند الکترونیکی دریافت شده که از این تعداد ۲۴ پابند در سطح استان کرمان فعال هستند.
معاون آمار و فناوری اطلاعات دادگستری کل استان کرمان یادآور شد: در حوزه آمار و در سیستم مدیریت پرونده و سامانه سجا تمامی اطلاعات حوزههای قضائی به صورت جمع بندی در بخشهای مختلف به عنوان سیستم مدیریتی برای مدیران مربوطه ارسال میشود.
خالقی با اشاره به اینکه سیستم ارتباط ویدئو کنفرانس در استان کرمان به شکلی متفاوت از سایر استانها اجرایی شده است و این سیستم به زندان نیز متصل است، تاکید کرد: از سال ۹۶ تاکنون ۶۸۵ جلسه به شکل ویدئو کنفرانس در استان کرمان برگزار شده که از این تعداد ۵۷۵ جلسه دادگاه، ۲۲ دوره آموزشی و ۲۰ جلسه ارتباط با زندانها بوده است.
مستشار دادگاه تجدید نظر استان کرمان در ادامه ضمن بیان این مطلب که با استفاه از سیستم ویدئو کنفرانس ضمن صرفه جویی در هزینههای مالی، از بروز حوادث احتمالی امنیتی، جادهای و ... نیز پیشگیری شده است، گفت: با استفاده از این سیستم، بالغ بر ۱.۵ میلیارد تومان در این موضوع صرفه جویی شده است.
خالقی ادامه داد: در حال حاضر ۳۱ نقطه قضائی و ۱۳ نقطه از زندانهای استان به سیستم ویدئو کنفرانس متصل هستند و همچنین ۸۰ درصد از مجتمعهای قضائی، شوراهای حل اختلاف و نیروهای مسلح به فیبر نوری متصل هستند.
وی تصریح کرد: اتاق سرور با استاندارد بین المللی ISO۲۷۰۰۰ با اماکانات به روز در استان کرمان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: برای ایجاد این اتاق سرور یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است.