صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موج‌سواری برخی جریان‌های مشکوک در لبنان؛ آتش زیر خاکستر

۰۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱:۰۱
کد خبر: ۵۶۱۷۱۰
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل لبنان گفت: ولت لبنان در اولین قدم از تصمیمات خود برای بنزین و واتس‌آپ عدول کرد و این نشان می‌دهد، اعتراضات مردم را شنیدند اما موج‌سواری برخی جریان‌های مشکوک در لبنان که به حاشیه رانده شده بودند، آتش زیر خاکستری خواهند بود تا مردم را همچنان در خیابان‌ها نگه دارند.
مهدی شکیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به ناآرامی‌های اخیر لبنان بیان کرد: ناآرامی‌ها و اعتراضات مردمی اخیر در لبنان ریشه در عوامل تاریخی و نیز ساختاری این کشور دارد.

وی با بیان اینکه در حوزه تاریخی این اتفاقات به بافت سیاسی لبنان برمی‌گردد، افزود: سهمیه‌بندی قومیت‌ها و طوایف در اداره این کشور، توسط فرانسوی‌ها ایجاد شده و این نوع تقسیم‌بندی در دورن خود یکسری مشکلاتی را از جمله، فساد اقتصادی به وجود آورده است.

کارشناس مسائل لبنان عنوان کرد: متاسفانه بر اساس آن الگوریتم و مدلی که فرانسوی‌های برای لبنانی‌ها از قدیم طراحی کرده بودند، ریاست جمهوری را برای مسیحیان، مجلس را برای شیعیان و قوه اجراییه هم در اختیار اهل تسنن در لبنان نعیین کرده بودند و این تقسیم‌بندی مانع از چرخش جریان نخبگی در این کشور شده است.

شکیبایی یادآورشد: برخلاف گذشته، لبنان تنها یک تفرجگاه برای کشور‌های عربی نیست و در حوزه سیاست حرفی برای گفتن دارد و توانسته به یک بازیگر مهم در صحنه منطقه‌ای تبدیل شود.

وی افزود: از سوی دیگر باید به این نکته توجه کنیم که حدود دو سال است که لبنانی‌ها از نظر معیشتی با مشکلاتی مواجه شده‌اند و کاهش ارزش لیر لبنان در برابر دلار به تبع خود گرانی‌هایی را به همراه داشته است البته این امر، مزید بر علت شده تا دولت لبنان تصمیم بر تعیین مالیات بر برخی کالا‌ها و خدماتی بگیرد. از جمله وضع مالیات بر تماس‌های خصوصی واتس‌آپ که این اقدام باعث خشم مردم شده و آن‌ها را مصمم به انجام تظاهرات کرده بود. 

کارشناس مسائل لبنان تصریح کرد: البته این طولانی شدن حضور مردم در خیابان‌ها، از سوی برخی جریانات سیاسی در لبنان که در طول این سال‌ها زخم خورده بودند، نیز آب می‌خورد چراکه آنها فرصتی یافتند تا از این شرایط گل آلود به نفع خود ماهی بگیرند. یکی از آنها، نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع است؛ او در رقابت با میشل عون رئیس جریان آزاد ملی، نتوانسته بود به پیروزی برسد.

شکیبایی تاکید کرد: پست ریاست جمهوری در لبنان از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است چراکه تصمیم‌گیرنده موارد مهمی از جمله برقراری صلح و جنگ با دیگر کشور‌ها است. از گذشته دور، یکی از چالش‌های جامعه لبنان این بوده که با سوریه وارد صلح شوند یا نه، که این هم در اختیار رئیس جمهور است. مورد دیگر تجاوز‌های مکرر رژیم صهیونیستی به لبنان است، حال تصمیم اینکه جلوی ماجراجویی‌های این رژیم جعلی بایستند یا خیر نیز با رئیس جمهور است.

وی تاکید کرد:  همزمان با برگزاری این تجمعات شاهد این بودیم که سمیرجعجع به چهار وزیر خود در کابینه اعلام کرد تا استعفا کنند، البته قصدش این است که نماینده خود را آرام آرام در صحنه سیاسی به سمت ریاست جمهوری بکشد. اگر قرار بود حزبی در انتخابات آینده ریاست جمهوری لبنان، پیروز شود در بستر آرام لبنان نمی‌توانست به موفقیت برسد، لذا مخالفان دولت کنونی قصد سوءاستفاده از این ناآرامی‌ها برای انتخابات دو سال آینده را دارند.

کار شناس مسائل لبنان با بیان اینکه مخالفان می‌خواهند دولت سعد حریری را از ائتلاف بیندازند، گفت: قطعا افرادی که از دولت خارج می‌شوند تا آن را از هم بپاشند، به زودی هم زیر بار تشکیل دولت نمی‌روند و آن قدر این فضا را طولانی می‌کنند تا وصل و منتهی به انتخابات ریاست جمهوری شود تا در آن فضای غبارآلود به کمک آمریکایی‌ها و سعودی‌ها بتوانند رئیس جمهوری را انتخاب کنند که با سیاست کشور‌های غربی به کارش ادامه دهد.

شکیبایی با بیان اینکه همه جریانات حاضر در کابینه سعد حریری، مطالبات مردم معترض را به حق می‌دانند و دستوراتی برای اجرای خواسته‌های مردم داده اند، گفت: همه جریانات خواستند نسبت به این موضوع احساس مسئولیت کنند و به جای برگزاری انتخابات، ساختار را اصلاح کنند.

وی تاکید کرد: دولت لبنان در اولین قدم از تصمیمات خود برای بنزین و واتس‌آپ عدول کرد و این نشان می‌دهد، اعتراضات مردم را شنیدند و در راستای پاسخگویی به مطالبات مردم حرکت می‌کنند، مردم نیز حتما از دامنه اعتراضات‌شان خواهند کاست، اما موج‌سواری برخی جریان‌های مشکوک در لبنان که به حاشیه رانده شده بودند، آتش زیر خاکستری خواهند بود تا مردم را همچنان در خیابان‌ها نگه دارند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *