ازدواج آگاهانه و ساده گام موثر در کاهش طلاق در جامعه / تهیه و تدوین طرح جامع آسیبهای اجتماعی از اهداف شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری است
وی گفت: مبارزه با آسیبهای اجتماعی با برگزاری صرف جلسات محقق نخواهد شد و باید از ظرفیت مردم در راستای پیشگیری از جرایم و آسیبهای اجتماعی استفاده کنیم.
گشتاسبی با اشاره به اینکه پیشگیری بهتر از درمان است ادامه داد: تهیه نقشه راه و تدوین طرح جامع آسیبهای اجتماعی از اهداف شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان بوشهر با بیان اینکه مجموعهای از دلایل متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، روانی و رفتاری در هدایت یک رابطه به سوی طلاق دخیل است، گفت: مشاوره قبل و حین ازدواج برای زوجین ضروری است و باید بصورت جدی پیگیری شود.
وی گفت در حوزه خانواده اقدامات خوبی در خصوص اموزشهای پیش از ازدواج و پیش از طلاق در سطح استان انجام داده ایم که موفق به کاهش ده درصدی امار طلاق در استان شده ایم.
بیشتر بخوانید.
دستگاهها نسبت به عملی شدن طرح توانمندسازی جامعه روستایی تلاش کنند
وی ادامه داد: خوشبختانه طلاق توافقی در شش ماهه اول امسال در مقایسه با شش ماهه سال گذشته در سطح شهرستان دیلم افزایشی نداشته است و طلاق به درخواست زوجه نیز ۱۸ درصد کاهش داشته است که نشان از افزایش سطح آگاهی زوجین میباشد.
مهدی بهشتیان رییس دادگستری شهرستان دیلم نیز در ادامه با اشاره به حدیث نبوی بیان داشت: طلاق در دین مبین اسلام مورد نکوهش قرار گرفته است.
وی با اشاره به نقش دانشگاه در بررسی اسیبهای اجتماعی و ضرورت تعامل بین این دو نهاد گفت: دانشگاه میتواند با برنامه ریزی و ارائه راهکارهای مناسب یاریگر دستگاه قضایی و دولت در کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه باشیم.
بهشتیان ادامه داد: جامعه کوچکترین نظام اجتماعی است که ثبات و استحکام آن موثر در ثبات جامعه است.
رییس شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری دیلم نیز افزود: از هم گسیختگی نهاد خانواده که غالبا در قالب طلاق پدیدار میشود تاثیر نامطلوبی بر پیکره اجتماع دارد که پیشگیری از ان جز با شناخت عوامل طلاق و تبعات ان امکان پذیر نمیباشد.
وی با اشاره به پیامدهای طلاق در جامعه نسبت به فرزندان بیان داشت: طلاق باعث بروز افسردگی در کودکان و نوجوانان و اعتیاد و نهایتا محیط را جهت تبدیل شدن انان به یک مجرم را مهیا میکند.
رییس حوزه قضایی دیلم هم سطح نبودن زوجین؛ ازدواج در سنین پایین؛ توقعات نابجا؛ اعتیاد به مواد مخدر؛ دخالت نابجا اطرافیان و عوامل اقتصادی از جمله عوامل طلاق در سطح شهرستان میباشد.
بهشتیان رعایت اموزههای دینی و صداقت و تعدیل کردن توقعات و حذف تشریفات را از جمله عواملی هستند که میتواند طلاق در سطح جامعه را کاهش دهد.
در ادامه دادستان و دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شهرستان دیلم با اشاره به ضرورت تعامل دانشگاه و دستگاه قضایی گفت: دانشگاه نقش تئوری سازی و نظریه پردازی در اسیبهای اجتماعی دارد.
دامی ادامه داد: برای مهار معضل طلاق در سطح جامعه به یک راهکار فراگیر و همه جانبه علمی و فرابخشی نیاز داریم که ارائه این راهکار فراگیر به وسیله جامعه علمی و دانشگاهی میسر است.
وی گفت: قوه قضاییه بواسطه درگیری مستقیم با پروندههای طلاق میتواند در یک ساز و کار مشخص اطلاعات مفید جهت پردازش تئوری مورد نظر برای کاهش طلاق در اختیار دانشگاه دهد.