نماینده آستانه اشرفیه: مخالفت ما با انتقال «آب خزر» به «سمنان» سیاسی نیست
وی تصریح کرد: طرح انتقال آب از دریای خزر به فلات مرکزی ایران، بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان هزینه دربردارد؛ خب سوال ما این است که منابع مالی این پروژه از کجا تامین خواهد شد؟
آیا میخواهند در بستر دریا نمکزدایی کنند؟
قربانی بیان داشت: ابهام دیگری که در رابطه با طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان وجود دارد، این است که نمکزدایی آب انتقالی قرار است کجا صورت گیرد؟ آیا میخواهند در بستر دریا نمکزدایی کنند؟ اگر این چنین است که این کار، تبعات زیست محیطی در پی دارد و مسائل مرتبط با رژیم حقوقی دریای خزر بر آن مترتب است.
نماینده مردم آستانه اشرفیه، افزود: همچنین اگر نمک زدوده شده از آب دریا برای انتقال، بخواهد در باریکه شمال کشور و حتی در بخش فلات مرکزی تخلیه شود، باز هم مخاطرات زیستمحیطی نگران کننده و آثار و تبعات مخرب وجود دارد.
فقدان پیوستهای زیست محیطی و امنیتی
وی تاکید کرد: به طور کلی بحث و دغدغه ما این است که طرحها و پروژههای بزرگی نظیر انتقال آب از شمال به مرکز کشور باید پیوستهای زیست محیطی و حتی امنیتی و اجتماعی داشته باشد؛ اما به نظر میرسد جوانب پیچیده طرح مزبور در قالب پیوستهای مورد نیاز و ضروری، از سوی دستگاههای ذیصلاح، سنجیده نشده است.
قربانی خاطرنشان کرد: مجمع نمایندگان استانهای شمالی کشور شامل نمایندگان استانهای گیلان، گلستان و مازندران، اقداماتی را برای منع انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی و استان سمنان انجام داده که امیدواریم این اقدامات بازدارنده باشد.
بیشتر بخوانید| انتقال آب خزر به سمنان؛ وعده سیاسی یا مخالفت انتخاباتی