صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

علت‌های بروز خطا در حوزه پرستاری

۰۱ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۵۲:۰۱
کد خبر: ۵۶۱۱۹۸
معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری گفت: یکی از علت‌های بروز خطا در حوزه پرستاری، کمبود کادر پرستاری است، زیرا استاندارد‌های تعداد پرستار در ایران رعایت نمی‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی ، محمد شریفی مقدم روز چهارشنبه درباره قصور در فرآیند‌های درمانی افزود: در اروپا به ازای هر هزار نفر جمعیت، حداقل ۱۰ یا ۱۱ پرستار دارند و حتی کشور‌هایی مثل آذربایجان و ارمنستان و گرجستان به ازای هر هزار نفر، ۵ یا ۶ پرستار دارند.

وی ادامه داد: اگر قرار باشد مردم ما حداقل مراقبت‌های پرستاری را دریافت کنند، باید به ازای هر هزار نفر، سه پرستار داشته باشیم، اما در حال حاضر به ازای هر هزار نفر جمعیت، ۱.۵ پرستار داریم. یعنی باید تعداد پرستار در کشور ما حداقل دو برابر شود تا به کف استاندارد برسیم.

معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی سازمان نظام پرستاری گفت: وقتی تعداد پرستار در کشور دچار کمبود است، پرستار مجبور می‌شود فشار کاری بیشتری را تحمل کرده و در نتیجه خطا در حوزه پرستاری افزایش پیدا می‌کند. بیشترین بار خدمات بهداشتی و درمانی بر دوش پرستاران است و اگر سلامت مردم برای ما اهمیت دارد، باید کمبود پرستار جبران شود.

تاثیر ساعت کاری در بروز خطای پرستاری

دبیرکل خانه پرستار درباره علت‌های بروز خطا در پرستاری بیان کرد: پرستاران در نظام‌های سلامت حرفه ای، مسئولیت‌های مهمی در چهارچوب شرح وظایف بر عهده دارند و ممکن است در هنگام کار، قصور یا خطا هم اتفاق بیفتد که دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد.

وی ادامه داد: در آمریکا ۲ ساعت به ساعت کاری پرستاران اضافه کردند و مشاهده شد که قصور یا خطا در کار پرستاران حدود ۱۴ درصد افزایش یافت و این در حالی است که ساعت کاری پرستاران هفت ساعت بود که با ۲ ساعت افزایش به ۹ ساعت رسیده بود.

انجام یا عدم انجام اقدام مراقبتی

شریفی مقدم گفت: خطای پرستاری مثل سایر گروه‌ها نیست، زیرا به سلامت بیمار مرتبط است و شغل پرستاری از جمله مشاغل حساس محسوب می‌شود. خطا با توجه به وسعت و نوع آن، ممکن است جان بیمار را تهدید کند. گاهی امکان دارد که پرستار کاری انجام بدهد که انجام آن منجر به بروز خطا می‌شود. به طور مثال ممکن است تزریقی انجام بدهد که انجام آن با خطا همراه باشد.

وی ادامه داد: همچنین بخش دیگری از خطا‌ها در حوزه پرستاری مربوط به انجام ندادن یک کار است. یعنی اگر کاری انجام نشود، ممکن است به فوت بیمار منجر شود.

خوداظهاری خطای کادر درمان

معاون سازمان نظام پرستاری اظهار داشت: در کشور‌های اروپایی، وقتی یک خطا از گروه پزشکی سرمی زند، ابتدا مشکل فردی که خطا از او سر زده را بررسی می‌کنند و می‌پرسند که چرا این خطا رخ داده است. در کشور ما وقتی خطا اتفاق می‌افتد، ابتدا برخورد می‌شود. این در شرایطی است که وقتی در کشور‌های دیگر، خطا رخ می‌دهد، خوداظهاری در این زمینه انجام می‌شود، اما سیستم گزارش دهی در ایران مناسب نیست و در نتیجه نمی‌توان آمار مشخصی از خطا‌ها ارائه داد.

وی ادامه داد: کنترل عفونت بیمارستانی در ایران نسبت به بسیاری از کشور‌ها پایین‌تر است و علت آن این می‌تواند باشد که بسیاری از موارد به خاطر ترس از برخورد، گزارش نمی‌شود؛ بنابراین آمار مشخصی درباره خطا نداریم.

تاثیر حقوق پرستاران در بروز خطا

شریفی مقدم گفت: موضوع دیگری که در زمینه بروز خطا در حوزه پرستاری اهمیت دارد، حقوق پایین پرستاران است. در حال حاضر پرستاران مجبور می‌شوند حداقل در دو شیفت کار کنند و شاید حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد از پرستاران در دو شیفت مشغول به کار هستند.

وی بیان کرد: عدم توجه به حرفه پرستاری که به تدریج ایجاد شده، پرستاری را وارد بحران کرده است. این موضوع باعث بروز خسارت‌های فراوان به بیماران می‌شود.


برچسب ها: میزان پرستار خطا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *