صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستورالعمل جدید اجرای آثار نمایشی و حاشیه‌های آن/ماجرای دستمزدهای بالا برای افراد چهره به عرصه ادبیات هم نفوذ کرد

۲۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۶۰۷۱۲
بیست و نهمین روز از مهر ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گلایه‌های اصغر همت پیرامون دستورالعمل جدید اجرای آثار نمایشی اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، بیست و نهمین روز از مهر ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به گلایه‌های اصغر همت پیرامون دستورالعمل جدید اجرای آثار نمایشی اشاره کرد.

چرا دستورالعمل جدید اجرای آثار نمایشی «خانه تئاتر» را کنار گذاشته؟/در برابر تصمیمات غیرحرفه‌ای مقاومت می‌کنیم

عضو هیات مدیره خانه تئاتر گفت: دستورالعمل اجرای آثار نمایشی مشکلاتی دارد و واکنش ما نسبت به همان مشکلات است، اما مهمترین مسئله‌ای که خانه تئاتر نسبت به آن موضع دارد این است که چرا خانه تئاتر به عنوان یک صنف کنار گذاشته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، طی روزهای گذشته شورای نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی با تاییده رییس این مرکز و با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دستورالعملی پیرامون تولید آثار نمایشی به تصویب رسیده که صدای اکثر اهالی تئاتر را در آورده است. 

این اعتراضات تنها به کارگردانان و یا تولید کنندگان تئاتر بر نمی گردد، اهالی خانه تئاتر، منتقدین و اهالی رسانه نیز به سرعت نسبت به این دستورالعمل که در ابتدا قرار بر اجرایش نبود موضع گرفته اند.

این دستورالعمل به نوعی از حضور افرادی که خارج از رشته هنرهای نمایشی تحصیل کرده اند در عرصه تولید جلوگیری می کند، سه قانون اصلی این دستورالعمل به نوعی تبعیض آمیز نوشته شده و در همان ساعات اولیه موجب واکنش خانه تئاتر شده است. 

بیشتر بخوانید:

برای مطالعه درباره دستورالعمل جدید وزارت ارشاد پیرامون اجرای آثار نمایشی اینجا کلیک کنید.

اصغر همت عضو هیئت مدیره خانه تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون دستورالعمل تازه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر اعطای مجوز تولید و اجرای تئاتر گفت: ما یعنی «خانه تئاتر» بیانیه خود نسبت به این دستور العمل را داده‌ایم، من هم بنا به همین بیانیه واکنشی همسو با خانه تئاتر نسبت به این دستورالعمل دارم. 

وی در همین راستا ادامه داد: خانه تئاتر دیروز بیانیه رسمی و قاطعانه خود نسبت به این دستورالعمل را صادر کرده و امروز جلسه ای فوری برای پیگیری و رفع مشکلات بوجود آمده پیرامون این دستورالعمل، بحث طولانی خواهیم داشت.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

ماجرای دستمزدهای بالا برای افراد چهره به عرصه ادبیات هم نفوذ کرد/ناشران فقط سراغ نویسندگان معروف می‌روند

نویسنده کتاب «بانوی نور» گفت: برخی ناشران به کار با نویسندگان معروف علاقه بیشتری دارند. این مسئله یک آسیب برای حوزه نویسندگی بشمار می‌رود، زیرا جایگاه بسیاری از افراد توانمند و با استعداد نوقلم و یا نویسندگان کهنه‌کار را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

مریم بصیری نویسنده کتاب «بانوی نور» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون چالش‌ها و مشکلات حوزه نویسندگان گفت: امروزه متأسفانه نویسندگان معدودی هستند که در عرصه تولید کتاب فعالیت می‌کنند اما تولیدات قوی ندارند و چون به یک برند تبدیل‌ شده‌اند و نام بلندی در عرصه نویسندگی برای خود کسب کرده‌اند، حق‌الزحمه‌های بالایی را دریافت می‌کنند.

وی در همین راستا ادامه داد: برخی ناشران به کار با این قشر از نویسندگان علاقه بیشتری دارند. این مسئله یک آسیب برای حوزه نویسندگی بشمار می‌رود، زیرا جایگاه بسیاری از افراد توانمند و با استعداد نوقلم و یا نویسندگان کهنه‌کار را تحت الشعاع قرار می‌دهد. دستمزد‌های بالای نویسندگانی که به برند تبدیل‌شده‌اند سبب می‌شود تا میزان اعتبار و سرمایه‌ای را که می‌توان بین چندین نویسنده تقسیم کرد و تولیدات متعدد و خوبی را به همراه داشت، تنها به یک نفر اختصاص داده شود.

بیشتر بخوانید:

برای مشاهده گلایه نویسنده کتاب «تعزیه دریا» از وضعیت ادبیات دفاع مقدس اینجا کلیک کنید.

وی با اشاره به برنامه‌های تدوین‌ شده برای ساماندهی در حوزه نویسندگان اظهار کرد: در چند سال اخیر برای ساماندهی به حاشیه‌های ایجاد شده، موسسه خانه کتاب تصمیم گرفت تا برنامه‌هایی برای تدوین یک بانک اطلاعاتی فراهم کند تا ناشران برای استفاده از تولید محتوا و کتاب همچنین سفارش‌های خود، به پتانسیل‌ها و نویسندگان توانمند رجوع کنند، اما این کار به سرانجام نرسید و با استقبال همراه نشد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

افت ۵۰ درصدی فروش سینما‌ها نسبت به مهر ماه سال گذشته/قهر مخاطبان با سینما در فصل مدارس

نکته قابل توجه درباره گیشه پاییز سینمای ایران، افت شدید فروش در مقایسه با مهر ماه سال گذشته است، این افت تا حدی بوده که تعداد تماشاگران حاضر در سینما‌ها نسبت به پارسال نصف شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، با آغاز فصل مدارس به طور معمول آمار فروش در سینمای ایران کمی دچار تغییر شده و افت نسبی نسبتاً محسوسی را در مواجهه با تابستان نشان می‌دهد، مهر ماه امسال به عنوان نخستین ماه از پاییز هم به همین طریق پیش رفت.

نکته قابل توجه درباره گیشه پاییز سینمای ایران، افت شدید فروش در مقایسه با مهر ماه سال گذشته است، این افت تا حدی بوده که تعداد تماشاگران حاضر در سینما‌ها نسبت به پارسال نصف شده است، کاهش تعداد مخاطبان سینماها باعث شده تا حتی با افزایش قیمت بلیت هم فروش سینما نسبت به مهر سال پیش نصف شود.

بیشتر بخوانید:

برای مشاهده آخرین جدول فروش هفتگی سینمای ایران اینجا کلیک کنید. 

سینما‌ها در مهر ماه امسال شاهد حضور ۱.۰۲۹.۳۴۲ نفر مخاطب در سالن‌ها بوده اند، این تعداد به فروش رقمی معادل ۱۲ میلیارد و ۳۷۸ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۹۱۸ تومان انجامیده است، این تعداد و رقم در حالی است که در مهر ماه سال گذشته ۲.۲۳۱.۲۹۹ نفر مخاطب به سالن‌ها آمده بودند، فروش مهر سال پیش نیز رقمی معادل ۲۰ میلیارد و ۷۶۲ میلیون و ۱۳۶ هزار و ۳۸۳ تومان بوده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتشار آلبوم مشترک «همایون شجریان» و «علیرضا قربانی» با نام «افسانه چشمهایت»

همایون شجریان خواننده کلاسیک کشور با انتشار تصویری در صفحه اجتماعی خود در فضای مجازی از انتشار جدیدترین آلبوم خود با نام «افسانه چشمهایت» خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، همایون شجریان خواننده کلاسیک کشور با انتشار تصویری در صفحه اجتماعی خود در فضای مجازی از انتشار جدیدترین آلبوم خود با نام «افسانه چشمهایت» خبر داد. 

«افسانه چشمهایت» نتیجه همکاری مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی در مقام خواننده خواهد بود، این آلبوم نوزدهم آبان ماه امسال رونمایی و منتشر خواهد شد. 

بیشتر بخوانید:

برای مشاهده آخرین جدول فروش هفتگی سینمای ایران اینجا کلیک کنید. 

گفتنی است مهیار علیزاده ساخت موسیقی این آلبوم را بر عهده داشته است، علیزاده و قربانی پیش از این تجربه بسیار موفق «حریق خزان» را در کارنامه داشته اند. 

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

کتاب «قصه سنگ و خشت» منتشر شد/گزیده‌ای از اشعار محمدکاظم کاظمی

 دفتر شعر «قصه سنگ و خشت» گزیده‌ای از دفتر‌های شعر «پیاده آمده بودم…» و «کفران» محمدکاظم کاظمی شاعر افغانستانی است؛ که بسیاری از شعر‌ها با آنچه در این سال‌ها بر مردم و کشور افغانستان گذشته است، پیوند دارد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، محمدکاظم کاظمی، شاعری افغان است، اما در تحلیل و تبیین وضع و حال امروز ایرانیان، از بسیاری از شاعران ایرانی بهتر و دقیق‌تر سخن گفته است.

«پیاده آمده بودم…» اولین مجموعه شعر کاظمی، نام او را به عنوان شاعری چیره‌دست در جامعه شعری ایران و افغانستان مطرح ساخت، هرچند کاستی‌هایی هم در آن مجموعه بود که کاظمی خود به آن‌ها اعتراف کرده و آن‌ها را پذیرفته است.

بیشتر بخوانید:

برای مشاهده  معرفی کتاب «ستاره‌های کوکب» اینجا  کلیک کنید.


اما هرچه گذشت، ذهن و زبان و تفکر شاعرانه کاظمی پخته‌تر شد و اکنون در نقطه‌ای ایستاده است که او را می‌توان از مثنوی‌سرایان موفق دو سه دهه اخیر به شمار آورد. «قصه سنگ و خشت» شامل بخش اعظم شعر‌های «پیاده آمده بودم…» به اضافه گزینه‌ای از شعر‌های جدید کاظمی است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

مردم با نقش منفی من در «ستایش ۳» کنار آمده اند/«از سرنوشت» آذر ماه روی آنتن می‌رود

 بازیگر سریال تلویزیونی "فاکتور هشت" گفت: واقعیت امر در مورد واکنش‌های مردمی نسبت به ستایش ۱ حرف‌های زیادی زدم و ترجیح می‌دهم دیگر راجع به آن حواشی صحبتی نکنم، اما همه می‌دانیم که آگاهی جامعه برای پذیرش آثار تلویزیونی نسبت به گذشته بسیار بالاتر رفته است.

فریبا نادری بازیگر سریال تلویزیونی ستایش ۳ در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون بازخورد‌های مردمی نسبت به فصل سوم این سریال گفت: خوشبختانه طی آمار‌هایی که صدا و سیما ارائه داده و همچنین مشاهدات خودم فصل سوم این سریال مورد استقبال مردم واقع شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: طی مدت گذشته و در برخورد مستقیم با مردم از رضایت آن‌ها نسبت به کلیت اثر و همچنین بازی خودم در آن خوشحالم، از نظر من این سریال تلاش گروهی مستعد است که حالا به ثمر نشسته است.

بیشتر بخوانید:

برای مطالعه گفتگو آتش تقی پور پیرامون سریال ستایش ۳ اینجا کلیک کنید.

بازیگر سریال تلویزیونی «ستایش» در مورد ایفای دوباره نقشی منفی در این سریال و بازخورد مردم نسبت به آن اضافه کرد: واقعیت امر در مورد واکنش‌های مردمی نسبت به ستایش ۱ حرف‌های زیادی زدم و ترجیح می‌دهم دیگر راجع به آن حواشی صحبتی نکنم، اما همه می‌دانیم که آگاهی جامعه برای پذیرش آثار تلویزیونی نسبت به گذشته بسیار بالاتر رفته است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

هر شب برای فرزندانمان کتاب بخوانیم/در معرض خطر حذف کتاب از سبد خانوار هستیم

نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» گفت: من هرشب برای فرزندانم کتاب می‌خواندم و این امر سبب شده بود تا آن‌ها وابستگی فراوانی به کتاب پیدا کنند، خانواده‌ها می‌توانند با توجه به علاقه‌های کودکانشان کتاب‌هایی را انتخاب و برای کودکان بخوانند که برای فرزندشان جذاب باشد و همین امر سبب شود تا به کتاب‌خوانی علاقمند شوند.

محمد قبادی نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی  پیرامون عدم توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی گفت: خانواده به عنوان اولین کانون در مسیر رشد و توسعه فرهنگی و اجتماعی یک فرد شناخته می‌شود، رویکرد‌های اولیه خانواده مهم‌ترین و بزرگ‌ترین تاثیر را بر جامعه می‌گذارد، هنگامی که کودکان در خانواده با فرهنگ کتاب و کتاب خوانی آشنا نشوند در آینده نمی‌توان انتظار داشت مطالعه را در اولویت فعالیت‌های خود قرار دهند. 

وی درهمین رابطه ادامه داد: متاسفانه این روزها مطالعه دغدغه مهم خانواده برای فرزندان خود نیست و عدم توجه به این مهم در مراحل بعدی زندگی کودک از زمان ورود به مدرسه گرفته تا هنگامی که وارد دانشگاه می‌شود نیز تاثیر منفی دارد چراکه در نتیجه این بی توجهی مطالعه به عنوان یک عنصر فرهنگی مهم در زندگی افراد رتبه پایینی را به خود اختصاص می‌دهد. 

بیشتر بخوانید:

گفت‌وگو با مریم بصیری نویسنده کتاب «بانوی نور» را اینجا بخوانید.


قبادی به عوامل تاثیر گذار بر بی‌رقبتی جوانان در مطالعه پرداخت و افزود: کودک و نوجوان در طی سال‌های رشد خود کتاب‌هایی را می‌خوانند که جذابیت ندارد و همین به فاصله این از کتاب دامن می‌زند و این شرایط ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که با افزایش قیمت کتاب شاهد حذف مطلق این کالا‌ی ارزشمند فرهنگی از سبد خانواده‌ها می‌شویم.
 
برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام /


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *