اجازه ساخت در 15درصد مساحت باغات با اصلاح قانون زمین شهری/ پیشنهاد ارائه امتیاز به صاحبان باغاتی که از ساخت وساز انصراف دهند
وی با بیان این که به ازای 30 درصد اجازه ساخت، شهرداری به منظور توسعه فضای سبز شهر 70 درصد باقی مانده را تصرف می کند، تصریح کرد: اما شیوه اجرای این مصوبه در طول سال های گذشته به این صورت بوده است که اجازه ساخت و ساز در 30 درصد از مساحت باغات با تراکم 400 درصد و اجازه ساخت 9 طبقه از سوی شهرداری ارائه شده و باقی مانده زمین بدون نظارت رها می شود. این در حال است که به محض صدور سطح اشغال 30 درصدی باید 70 درصد باقی مانده با استفاده از فنس جدا و در زمره اموال شهرداری قرار بگیرد.
دریافت جریمه بهجای ساخت بوستان
دبیر کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: اما در طول سال های گذشته بهجای توسعه فضای سبزی که با استفاده از مجموع 70 درصد باقی مانده این باغات می توانست ایجاد شود، جریمه هایی را از مالکان دریافت و به خزانه شهر واریز شده است.
نابودی
6 هزار هکتار از باغات تهران در مدت زمان 8 سال
میرزایی با اشاره به این که از سال اجرایی شدن این مصوبه تا سال 90 عددی برابر با 6 هزار هکتار از باغات تهران از دست رفت، عنوان کرد: ازسال 90 تاکنون نیز مطالعه ای در خصوص اثرهای مخرب این مصوبه انجام نشده است که در صورت انجام این مطالعه به طور قطع عدد تخریب باغات بسیار بیشتر است.
وی به دستورالعمل ماده 14 زمین شهری مصوب طرح جامع تهران در سال 86 اشاره کرد و گفت: با مروری بر این دستورالعمل می توان فهمید با اصلاح ماده 14 زمین شهری می توان شیوه نادرست فعلی را در اجرای مصوبه ای که به مصوبه برج باغ ها مشهور است، به مسیر اصلی خود هدایت کرد.
میرازیی با اشاره به این که این قانون مصوب شورای عالی معماری و سازی است، تاکید کرد: شورای شهر تهران از نظر قانونی حق ورود به آن را ندارد، اما شورای شهر می تواند درخواست اصلاح این ماده را به شورای عالی معماری و شهرسازی پیشنهاد دهد.
پیشنهاد اجازه ساخت در 15 درصد از باغات نه 30 درصد آن
دبیر کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که پیشنهاد شورای شهر برای اجازه تصرف در باغات به منظور ساخت و ساز در نهایت 10 تا 15 درصد و اجازه تراکم نیز در نهایت سه تا چهار طبقه است، عنوان کرد: بدین معنی که در 2 هکتار زمین اجازه ساخت 200 متر مربع داده می شود. بقیه مساحت باقی مانده را شهرداری باید در همان لحظه تصرف کرده و به فضای سبز تبدیل کند.
وی افزود: در این صورت مردم دیگر رغبت چندانی به ساخت و ساز در باغات ندارند، زیرا بخش بزرگی از ملک خود را در برابر اجازه ساخت از دست می دهند.
میرازیی در پایان با اشاره به این که برخی از مالکانی که تمایل به ساخت وساز در باغ خود دارند و به واسطه ای قانون از بخشی از حقوق خود مرحوم شده اند، گفت: شورای اسلامی شهر تهران همچنین پیشنهاد می دهد شهرداری موظف به آبیاری و نگهداری باغاتی باشد که مالکان به منظور حفظ درختان در آن به ساخت و ساز نمی پردازند.