راهپیمایی عظیم اربعین به آمریکا فهماند که نمیتواند با فشار اقتصادی، ملت ما را تسلیم کند
وی افزود: از دستاندرکاران و از مسئولان اطلاع رسانی تا امنیتی این مراسم سپاسگزاری میکنم، در مسیر برگزاری این چنین اجتماع بزرگ بشری اقدامات بزرگی انجام شد که گاه به چشم کسی نمیآید؛ از آماده کردن زیرساختها تا تامین امنیت زائران در دو کشور که نیاز به همکاری و تعامل سازنده وجود داشت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: از همکاری دولت دوست و مهماننوازی ملت شریف عراق سپاسگزاری میکنم؛ این مراسم معنوی پیامهای فرهنگی، سیاسی، مذهبی روشن و جدیای برای جهان داشت. مخصوصا برای آمریکا که بداند با فشار حداکثری اقتصادی نمیتواند ملت ما را از پای درآورد.
وی با بیان اینکه دولت برای برگزاری باشکوه اربعین تلاش زیادی کرد، گفت: شرایط ویزا و پرداخت وجه از سفر اربعین برداشته شد و تعداد زائران افزایش یافت و از اول محرم تا امروز ۳میلیون ۴۶۸هزار نفر به عتبات عالیات مشرف شدهاند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: ۱۴ هزار دستگاه اتوبوس شهری و بین شهری در این مراسم زائران را جابجا کردند و ۱۵۰۰دستگاه اتوبوس به عراق فرستاده شدند و ۶ هزار کامیون وسایل موکبها راجابجا کردند و روزانه یک میلیون وعده غذا و ۱۱۳ میلیون وعده در کل و ۱۵۰میلیون بطری آب به زائران قبل از ورود به عراق اختصاص یافت.
وی گفت: بیش از ۴۰۰ هزار نفر پیش از ورود به عراق به مراکز اورژانس مراجعه کردند. بیش از ۱۱۰۰ دستگاه آمبولانس و ۴۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس مجهز به مرزهای ۴ گانه کشور اعزام شدند. ۱۷ هزار نیروی عملیاتی اورژانس کشور در حالت آماده باش بودند.
ربیعی عنوان کرد: تعداد ۱۶۰ تیم مجهز بهداشتی در این مدت به پایانههای مرزی ایران و کشور عراق اعزام شدند. ۱۵ فروند بالگرد و ۴ فروند هواپیما در این مدت در مرزها مشغول به خدمات رسانی بودند. البته اینها آمارهایی هست که تا همین حالا به دست من رسیده و قابل بیان بوده است و قطعا میزان خدمات رسانی و حجم کارها خیلی بیشتر از این بوده است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در هفته گذشته نشست خبری مهم رئیس جمهوری و سخنرانی ایشان در دانشگاه تهران را داشتیم که به نوبه خود متضمن یک جمع بندی کامل از دستاوردهای حضور ایران در سازمان ملل و برخی مسایل داخلی از جمله وضعیت اقتصادی، انتخابات پیش رو و مباحث مرتبط با قانون اساسی بود.
وی افزود: این سخنان بازتاب وسیعی در رسانهها داشت و برغم استقبال گستردهای که از این مواضع در میان مردم و نخبگان صورت گرفت، معدود افرادی هم مانند همیشه برداشتهای خاصی از این اظهارات کردند که براساس همان برداشتها راه تخریب پیش گرفتند.
ربیعی یادآورشد: حال آنکه آن چه رئیس جمهور در چند سخن اخیرشان بدان اشاره کرده و میکنند، بی سابقه نیست و نه تنها پیش از این، چه به صورت علنی و چه غیر علنی در ارکان نظام جمهوری اسلامی بیان شده است. در واقع همه نخبگان نظام این را قبول دارند که قانون اساسی ما ظرفیتهای بسیاری دارد که همواره میتواند بقای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را تضمین کند. خب این وظیفه کیست که این ظرفیتها را فعال کند. خود قانون اساسی این مسئولیت را بر عهده رئیس جمهور گذاشته است.
وی بیان کرد: فعال سازی قانون اساسی به منظور تحقق اهداف و آرمانهای شناخته شده انقلاب برای خدمت هرچه بهتر به این ملت در نسبت اعمال حاکمیت بر سرنوشت خود، یک حرکت انقلابی و لازم است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه به نظر من ایشان در هفته گذشته چند نکته راهبردی را مطرح کردند، گفت: نخست اینکه رئیس جمهور به ضرورت رشد و توسعه کشور اشاره کرد. موضوع مهمی که در علم اقتصاد به عنوان اقتصاد معیشتی بدون رشد و توسعه مطرح میشود.
وی افزود: دکتر روحانی در مقام رئیس دولت بارها اعلام کرده است که میتوان یک زندگی اقتصادی محدود و کوچک داشت، اما بدون تعامل با جهان امکان استفاده از فرصتهای جهان برای رشد و توسعه ملی وجود ندارد. مقصود از تعامل هم، سازش یا تسلیم نیست. روحانی از تعامل سازنده در برابر تقابل سخن گفت.
ربیعی یادآورشد: همین تعامل سازنده بود که در نیویورک سبب شد رئیس جمهور بجای فرار از مذاکره، باب مذاکره سازنده را بگشاید و امریکا را از مدعی مذاکره به متهم مذاکره گریزی بدل سازد.
وی با بیان اینکه مسئله اصلی اصلا مذاکره نیست، گفت: مسئله اصلی این است که دشمن میخواهد ایران را تبدیل به کشوری ضعیف از حیث تجاری، صنعتی و مالی و اقتصادی کند که طبعا کشوری با چنین وضعیتی قادر به پشتیبانی از یک ایران قدرتمد دفاعی و امنیتی نباشد. ما نه تنها در بعد امنیتی و دفاعی که بحمدلله سرآمد هستیم، بلکه در بعد معیشتی هم باید قدرت اول منطقه باشیم و اصولا هرکاری که میکنیم باید در یک امتداد و یک مسیر باشد.
وی بیان کرد: آن چه تحریم گران آن را فشار حداکثری مینامند باید با مقاومت حداکثری ملی و با مشارکت حداکثری ملت در انتخابات پاسخ نهایی خودش را پیدا کند. رئیس جمهورگفتند انتخابات را در چنان ترازی برگزار خواهند کرد که یک پیام بزرگ از دل این حضور عظیم و همه با هم بیرون آید: یک پیام تحریم شکن.
سخنگوی دولت اضافه کرد: ما به عنوان دولت و نیز کل حاکمیت بخصوص شورای محترم نگهبان باید ظرف و ظرفیت و بستر این معنا را بسازیم و فراهم کنیم. روحانی منکر موجودیت و قانونیت نهاد شورای نگهبان نیست و اگر به مجلس اول اشاره میکند اولا به تکثر این مجلس توجه دارد و ثانیا به حساسیت خود جوش ملت که با وجود نامزهای رادیکال در آن انتخابات، بدون شورای نگهبان به رجال معتدل و صاحب نامی رای دادند.
ربیعی افژود: در بحث سیاست خارجی هم جمع بندی رئیس جمهوری این است که آمریکا بیش از هر زمان دیگری به عقلانیت لازم برای یک دیپلماسی سازنده نزدیک شده است چرا که دریافته است عمر تحریمها رو به پایان است و فشار حداکثری او علیه ملت ایران شکست خورده است. از سوی دیگر امریکا به شدت از سوی متحدان خود و جامعه جهانی تحت فشار قرار گرفته است و این موضوع سبب میشود تا همسو با تحرک دیپلماسی ایران، چارهای جز خاتمه دادن به مذاکره گریزی ندارد.
سخنگوی دولت درخصوص لایحه تعارض منافع نیز اطهار کرد: خوشبختانه لایحه مهم تعارض منافع هم به صحن مجلس رسید این لایحه در کنار لایحه شفافیت که گام اول شفافیت اقتصادی است و به مجلس ارسال شده و در گامهای بعدی شفافیت قضایی و سیاسی هم به نحوی که همه تصمیم گیریها در معرض افکار عمومی قرار خواهد گرفت، به مجلس ارائه خواهد شد. پیش از این نیز لایحه ارتقاء سلامت نظام اداری و مبارزه با فساد به مجلس رفته بود.
سخنگوی دولت درباره نشست بحرین و حضور رژیم صهیونیستی در نشست تامین امنیت خلیج فارس گفت: مساله اصلی این است که افرادی میخواهند درباره خلیج فارس تصمیم بگیرند که خود را علنا معرفی نمیکنند.
وی با اشاره به حضور رژیم صهیونیستی در این نشست گفت: چگونه میتوان با کشوری که امنیت این منطقه را به خطر انداخته درباره حفظ امنیت منطقه خلیج فارس بحث کرد. ایران قابل حذف شدن در تامین امنیت منطقه نیست. علایم مثبتی را در بین کشورهای منطقه وحتی کشورهایی که کمتر با ایران همراهی دارند برای تامین امنیت منطقه دیدهایم.
سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت برای انتخابات اخیر مجلس نیز گفت: برخی اقدامات از سوی دولت و برخی هم با همکاری دیگر قوا و دستگاهها را انجام خواهیم داد. امنیت انتخابات را در حد بالا تامین میکنیم، اساسا همه ارکان نظام هیچ گاه از انتخابات بزرگ آسیب ندیدهاند و جمهوری اسلامی مولود انتخابات بزرگبوده است.
ربیعی درباره صحت دستگیری تعدادی از افراد در نهاد ریاست جمهوری در خصوص پرونده آمدنیوز عنوان کرد: برخی آدمها رکورددار تهمت زنی هستند و این باعث میشود اعتماد عمومی پایین بیاید، اتهام دستگیری افراد درباره آمدنیوز از نهاد ریاست جمهوری کذب محض است؛ از اقدامات سازمان اطلاعات سپاه در این باره تشکر میکنم.
سخنگوی دولت درباره ضرورت و علت بحثهایی که در خصوص شورای نگهبان مطرح میشود، آنهم با شرایط اقتصادی کنونی، گفت: بعد از تحریمهای سخت و شکننده به یک تثبیت نسبی رسیدیم؛ اگر دولت ناکارامد بود چطور رشد صنعتی و کشاورزی داشتیم؟ با مقاومت مردم از شرایط سخت اقتصادی گذر کردیم با اینکه تورم هم به مردم فشار میآورد. یکی از کارهای مهم در پیش رو هم برگشت به رشد اقتصادی است. ما بیش از ۶۰سال به درآمدهای نفتی وابسته بودیم و امسال بودجه جاری را از نفت جدا کردیم و این از اتفاقات خوبی است که رخ داده و باز تاکید میکنم مردم زندگی سختی دارند.
وی درباره موضع دولت درخصوص دستگیری روح الله زم نیز اظهار کرد: دولت و رئیسجمهور از تلاش دستگاههای امنیتی که برای حفظ امنیت کشور تلاش میکنند، استقبال میکند. قطعا یکی از اهداف آنها از بکارگیری این افراد، فروپاشی ذهنی در جامعه ما است، هم آقای روحانی و اعضای دولت از اقدام سپاه در دستگیری زم حمایت میکنند.
ربیعی درباره سرنوشت لوایح افای تی اف گفت: این لوایح مختص ایران نیست و بیشتر کشورهای دنیا عضو آن شدهاند، اگر در لیست سیاه قرار بگیریم، انتقال پول برای ما دشوار میشود، سیستم بانکی ما در خارج از کشور تعطیل میشود، و حتی کشورهای همراه با ما همراهی نمیکنند امیدوارم با همفکریهایی که میکنیم مانع از خودتحریمی مجدد کشورمان شویم.
وی درباره بازداشت حسین فریدون گفت: دولت در فرایند پرونده حسین فریدون دخالت و صحبتی در حد ساده هم نداشته؛ ما به تفکیک قوا اعتقاد داریم؛ درباره بیرون آمدن فریدون از زندان نیز اطلاعی ندارم.
ربیعی درباره بحث انتقال آب دریای خزر به سمنان گفت: رئیسجمهور اصراری نکردند و چیزی جز دادههای کارشناسی را مدنظر ندارند و این موضوع از سال ۹۱ مطرح است؛ وزارت نیرو نامه به سازمان مجیط زیست نوشته است و این ماجرا حتی مربوط به چند سال قبل از این بوده است. موافقت اولیه این امر سال ۹۱ در وزارت نیرو اخذ شده است.