خاطرات رزمندگان هشت سال دفاع مقدس گنجینهای بیپایان است/نویسندگان تازه نفس نیاز امروز ادبیات مقاومت هستند
نویسنده «کتاب آخر شهید میشوی» گفت: ۳۰ سال از دفاع مقدس میگذرد اما همچنان حرفهای تازه از لایههای مختلف جنگ مطرح و بیان میشود که باید همت کرد و تمام این لایهها را مورد بررسی قرار داد، ما باید خاطرات و اتفاقات و وقایع را ثبت و مستندنگاری کنیم تا بتوانیم برای تاریخ آینده مستنداتی قابل توجه را فراهم کنیم.
حسین شرفخانلو نویسنده کتاب «آخر شهید میشوی» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون شیوه نگارش کتب در عرصه ادبیات مقاومت گفت: باید تلاش کنیم تا با استفاده از روایت خاطرات این گنجهای باقی مانده از هشت سال دفاع مقدس، ادبیات مقاومتی را از خطی بودن در آوریم، لذا باید از زاویههای متفاوت به زندگی شهدا ایثارگران و رزمندگان نگاه کنیم، ما میتوانیم زندگی یک شهید را از نگاه مادرش، از نگاه همسرش و حتی از نگاه فرزندانش مورد بررسی قرار دهیم، بدین ترتیب میتوانیم ادبیات مقاومت دفاع مقدس به شیوههای بدور از تکرار مطرح کنیم.
وی با اشاره به تجدید چاپ آخرین کتاب خود بیان کرد: اگر امروز کتاب «آخر شهید میشوی» توانست به تجدید چاپ برسد بیانگر این امر است که مخاطب کتاب را دیده و بازخوردهها بیانگر استقبال مخاطبان از تغییر در شیوه نگارش بوده است.
شرفخانلو تحول در شیوه نگارش ادبیات مقاومتی را ضروری دانست و اظهار کرد: تجربه بیانگر این است که تولید آثار در عرصه ادبیات مقاومت نباید به صورت خطی ادامه پیدا کند، می بایست در این راه از شیوههای نوین برای بیان خاطرات زندگی شهدا رزمندگان و ایثارگران استفاده نماییم.
وی با بررسی قصه پردازی در حوزه ادبیات مقاومت افزود: زمان پرداختن به قصه پردازی در حوزه ادبیات مقاومتی هنوز فراهم نشده است و برای دستیابی به این بخش از ادبیات نیازمند کار بیشتری هستیم.
شرفخانلو خاطرات هشت سال دفاع مقدس را گنجی بی پایان دانست و افزود: ۳۰ سال از دفاع مقدس میگذرد اما همچنان حرفهای تازه از لایههای مختلف جنگ مطرح و بیان میشود که باید همت کرد و تمام این لایهها را مورد بررسی قرار داد، ما باید خاطرات و اتفاقات و وقایع را ثبت و مستندنگاری کنیم تا بتوانیم برای تاریخ آینده مستنداتی قابل توجه را فراهم کنیم.
وی به کمبود زمان برای ثبت خاطرات و وقایع هشت سال دفاع مقدس اشاره و تصریح کرد: برای اینکه بتوانیم از اطلاعات و خاطرات هشت سال دفاع مقدس به نحو مناسب بهره برداری کنیم باید از وجود رزمندگان و جانبازان استفاده کنیم، زیرا زمان زیادی برای استفاده از خاطرات آنها باقی نمانده است.
شرفخانلو مهمترین بخش ثبت وقایع و حوادث و خاطرات هشت سال دفاع مقدس را مصاحبه با رزمندگان دانست و خاطرنشان کرد: برخی نویسندگان سالها است که در حوزه مصاحبه فعالیت کرده و توانستهاند در این مورد تخصص پیدا کنند، آنها آزمون و خطاهای فراوانی را پشت سر گذاشتهاند لذا تجربههای بسیار خوبی در این زمینه دارند، آموزش نویسندگان با تجربه به نیروهای جدید و تازه نفس سبب تخصصی شدن کار مصاحبه میشود و این مهمترین بخش ثبت خاطرات و وقایع هشت سال دفاع مقدس به شمار میرود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *