هر شب برای فرزندانمان کتاب بخوانیم/در معرض خطر حذف کتاب از سبد خانوار هستیم
نویسنده کتاب «پاسیاد پسرخاک» گفت: من هرشب برای فرزندانم کتاب میخواندم و این امر سبب شده بود تا آنها وابستگی فراوانی به کتاب پیدا کنند، خانوادهها میتوانند با توجه به علاقههای کودکانشان کتابهایی را انتخاب و برای کودکان بخوانند که برای فرزندشان جذاب باشد و همین امر سبب شود تا به کتابخوانی علاقمند شوند.
وی درهمین رابطه ادامه داد: متاسفانه این روزها مطالعه دغدغه مهم خانواده برای فرزندان خود نیست و عدم توجه به این مهم در مراحل بعدی زندگی کودک از زمان ورود به مدرسه گرفته تا هنگامی که وارد دانشگاه میشود نیز تاثیر منفی دارد چراکه در نتیجه این بی توجهی مطالعه به عنوان یک عنصر فرهنگی مهم در زندگی افراد رتبه پایینی را به خود اختصاص میدهد.
بیشتر بخوانید:
گفتوگو با مریم بصیری نویسنده کتاب «بانوی نور» را اینجا بخوانید.
بیشتر بخوانید:
گفتوگو با مریم بصیری نویسنده کتاب «بانوی نور» را اینجا بخوانید.
قبادی به عوامل تاثیر گذار بر بیرقبتی جوانان در مطالعه پرداخت و افزود: کودک و نوجوان در طی سالهای رشد خود کتابهایی را میخوانند که جذابیت ندارد و همین به فاصله این از کتاب دامن میزند و این شرایط ادامه پیدا میکند تا زمانی که با افزایش قیمت کتاب شاهد حذف مطلق این کالای ارزشمند فرهنگی از سبد خانوادهها میشویم.
وی افزایش قیمت کتاب را یک صدمه بزرگ به فرهنگ کتابخوانی دانست و ابراز کرد: افزایش قیمت کتاب صدماتی را بر بدنه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی زده، اما این مشکلی نیست که سبب شود کتاب به طور کامل از سبد خانوار حذف شود بلکه در اولویت نبود فرهنگ کتاب و کتاب خوانی قرار میگیریم که باعث میشود مردم نسبت به فرهنگ مطالعه بی انگیزه شوند.
قبادی نحوه ترویج فرهنگسازی کتاب و کتابخوانی در خانواده خود را مطرح و تصریح کرد: من هرشب برای فرزندانم کتاب میخواندم و این امر سبب شده بود تا آنها وابستگی فراوانی به کتاب پیدا کنند، خانوادهها میتوانند با توجه به علاقههای کودکانشان کتابهایی را انتخاب و برای کودکان بخوانند که برای فرزندشان جذاب باشد و همین امر سبب شود تا به کتابخوانی علاقمند شوند.
نویسنده کتاب «روزشمار ۱۵ خرداد» به دلایل عدم استقبال جامعه از فرهنگ کتاب وکتابخوانی پرداخت و افزود: افزایش قیمت کتاب نباید به طور کامل کتاب را از سبد خانوار حذف میکرد، اینکه کتاب به کالای گران تبدیل شده جای شکی نیست، اما نمیتوان این رویداد را عامل موثر در کنار گذاشتن فرهنگ کتابخوانی و حذف آن از سبد خانوار دانست، علت اصلی را باید عدم الویت قرار دادن کتاب و کتابخوانی در فرهنگ جامعه امروز دانست. افزایش قیمت کتاب صنعت نشر را نیز با مشکلات متعددی روبرو کرده است.
قبادی عدم توانایی در انتخاب کتاب را معضل بزرگ نوجوانان و کودکان امروز دانست و اظهار کرد: نسل امروز کتاب خواندن را بلد نیستند همین امر به دور شدن جامعه از فرهنگ کتابخوانی کمک کرده است. وقتی فردی نداند چگونه و چه کتابهایی برای خواندن مناسب است در نتیجه جذابیتی را در خواندن کتاب احساس نمیکند و کتاب را برای همیشه کنار میگذارد، عواقب این رویداد برای جامعه در دراز مدت بسیار خطرناک خواهد بود.
وی کم کاری رسانهها در زمینه توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را مورد نقد قرار داد و تاکید کرد: رسانهها توجه لازم به توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی را نداشتهاند حتی رسانههای بزرگ ما نتوانستند آن طور که باید کتاب را به جامعه معرفی کنند و برنامههای مناسبی را برای این منظور در دستور کار ندارند، باید تاکید کرد که در بخش فرهنگی خوب کار نشده است. اگر زمانی قرار بود که من به عنوان یک مسئول تدبیری را بیندیشم و به اجرا بگذارم قطعا دستور میدادم بجای تبلیغ انواع پفک به تبلیغ کتاب بپردازند، در حال حاضر تنها تبلیغات کمی درباره کتاب وجود دارد که آن هم فقط در در بیلبوردهای بالای شهر و به تعداد محدود دیده میشود.
قبادی نقش مسئولان فرهنگی در توسعه کتاب و کتابخوانی را مورد بررسی قرار داد و خاطرنشان کرد: چون مسئولان خودشان کتاب خوان نیستند نه تنها نمیتوانند گرهای از مشکل کتاب و کتابخوانی باز کنند حتی مشکلات را در برخی مواقع دو چندان میکنند، آنها عموما توانایی ایجاد بستری مناسب برای فرهنگسازی را ندارند، زیرا دغدغهای برای این مقوله در جامعه احساس نمیکنند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *