عربستان و ارباب آمریکاییاش بهشدت از اجتماع رو به گسترش اربعین نگراناند
هرچند عربستان و ارباب آمریکاییاش بهشدت از اجتماع رو به گسترش اربعین نگراناند و علیرغم نیات و برنامههای خباثت آلودی که از حدود یک دهه پیش به جریان انداختهاند، موفق نشدند تا این سیل خروشان را منحرف کنند.
تقلا برای کمرنگ کردن اربعین امسال، بیش از سالهای دیگر نمود و بروز داشت، چون قوامبخش و هماهنگکننده برگزاری آن، چیزی جز عشق و ارادت دو ملت ایران و عراق به یکدیگر نیست. این همبستگی میان دو ملت که تعرض به آن، یک بار توسط صدام با شکست بزرگی مواجه شده بود، بار دیگر، بغض دشمنان را برانگیخت تا بزرگترین عامل علقه و محبت در بین مردم دو کشور را هدف قرار دهند. ایران و عراق، جدای از مذهب و دین واحد، به دلیل وجود حرمهای اهلبیت (ع) در دو کشور، رابطهای فراتر از همسایگی و هممذهبی دارند و مناسبات منحصربهفردی با یکدیگر برقرار کردهاند. این پتانسیل عظیم، در جبهه مقاومت نیز بروز و ظهور داشته و به مدد نقش ویژه عراق در این پازل، زنجیره قدرتمندی از تهران تا مرزهای مشرف به فلسطین اشغالی ایجاد کرده است. هنوز آمریکا و شرکایش با چالشهای پیشین عراق کنار نیامده بودند که ناگهان با راهپیمایی بزرگ اربعین روبهرو شدند. از نظر تئوریسینها و تحلیلگران غربی، اربعین تنها یک راهپیمایی و آئینی مذهبی به شمار نمیآید، بلکه به دلایل ذیل، واقعهای بسیار تهدیدآمیز برای آنها محسوب میشود.
۱. اربعین در طول قرون و اعصار مختلف نیز برگزار میشد، بهنحویکه برخی از تصاویر قدیمی از پیادهرویها نشان میدهد که این سنت حسنه، قدمتی طولانی دارد، ولی افزایش مشتاقان زیارت چله شهادت اباعبدالله (ع) در یک دهه اخیر و بهویژه پس از مزاحمت گروههای تروریستی در عراق، شرایط را به شکل تهدیدآمیزی برای طرحهای آمریکایی در منطقه رقم زد. صرف رشد جمعیت زائران اربعین در سالهای گذشته، بهتنهایی نگرانی دشمنان منافع مسلمانان را برانگیخت و موجب شد که شعارهای ضد ایرانی در عراق و ضد عراقی در ایران، طراحی و در فضای مجازی فراگیر شود.
۲. به عقیده محور آمریکایی، سعودی، صهیونیستی، افزایش جمعیت و بصیرت شرکتکنندگان در این راهپیمایی، ابتکاری ایرانی – انقلابی است و گفتمان انقلاب اسلامی از این طریق، در حال گسترش است. این همان پاشنه آشیل غرب و آمریکاست که برای محدود کردنش خوابها دیده بودند. شعارهای ضد صهیونیستی، ضدآمریکایی و ضد سعودی دیگر مختص به زائران ایرانی نیست، چراکه این مفاهیم، امروز به عقیدهای راسخ در میان زائران عراقی تبدیلشده و برایشان مسلم است که به هر فتنه و بلیهای مبتلا شدهاند، یک سر آن به این مثلث شوم میرسد. طبیعی است که صبغه ایرانی و انقلابی ایران در مراسم اربعین، چیزی نیست که زرسالاران سعودی – آمریکایی بتوانند بهسادگی از کنار آن بگذرند، کما اینکه مقامات سازمان سیا آن را خطری برای امنیت ملی آمریکا برشمردهاند.
۳. همایش بزرگ اربعین نهتنها جاذبهای فوقالعاده برای شیعیان ایران و عراق ایجاد کرده، بلکه مغناطیس قوی آن، مشتاقان و دوستداران اهلبیت (ع) را از سراسر جهان گرد هم میآورد. در حال حاضر، نزدیک به ۳۰ میلیون زائر از اقصی نقاط جهان اعم از آمریکا، اروپا، آفریقا، آسیا و ... در این آئین بینظیر شرکت میکنند و به گفته مقامات رسانهای عراق، پیشبینی میشود که این رقم در چند سال آینده، همچنان رشدی عجیب داشته باشد. اربعین با همین تعداد، بزرگترین راهپیمایی در جهان به شمار میآید و اینکه این رقم چندبرابر شود، کابوسی هولناک برای استکبار به شمار میرود. در حقیقت، نهتنها اتحاد و همبستگی ملتهای عراق و ایران از رهگذر عشق به اباعبدالله (ع) در هفتههای گذشته و پیش از آن، آسیبی ندید و مستحکمتر شد، بلکه این رویداد مبارک، ابعادی فرا منطقهای و جهانی به خود گرفته و خواب خوش را از چشمان شرکای سعودی – آمریکایی ربوده است.
۴. اینطور نیست که زائران اربعین از هر گوشه دنیا، بیایند و پروانهوار بر گرد حرم معشوق خود طواف کنند و به شهر و دیار خود باز گردند. هر کدام از این زوار، سال آینده، افرادی را به شرکت در این مراسم پرشکوه دعوت میکنند و در حکم یک رسانه پرقدرت، ندای حق را به گوش مشتاقان میرسانند. بسامد رسانهای اربعین و بازنشر پیامهای آن در قلب تمدن غربی که تربیت انسان مادیگرا و تکبعدی، تنها محصول آن به شمار میرود، وجه وحشتآفرین دیگری است که موجی از رذالتها و توطئههای چند لایه را برای بهاصطلاح به محاق بردن آن، ایجاد کرده است. رسانههای جهانی نیز عامدانه میکوشند تا ابعاد و زوایای آن را محدود جلوه داده و وانمود کنند که این، یک مراسم شیعی و تکراری است. این در حالی است که اربعین به لطف پیام جهانی آن، به رویدادی بینالمللی تبدیلشده و نهتنها شیعیان، بلکه همه احرار و آزادگان را از هر دین و آئینی که باشند، از اطراف و اکناف جهان به خود جذب میکند. پیام اربعین، رها شدن از قیود زندگی مادی و تجربه حیات معنوی است که در نتیجه آن، سبک زندگی منحصر بفردی را به بشریت هبه میکند و ممارستی است برای تمدن نوین اسلامی و انسانی که میتوان و باید از آن بهعنوان گمشده بشر امروزی یاد کرد.