صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پیاده روی اربعین مشقی برای ظهور «حضرت مهدی (عج)»/بلوغ و تکامل در پیاده‌روی اربعین امسال موج می‌زد

۲۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰:۰۱
کد خبر: ۵۵۹۷۴۴
نویسنده کتب مذهبی گفت: از آنجا که در سال‌های گذشته در پیاده روی اربعین حضور داشتم می‌توانم به جرات بگویم تحول عمده‌ای در پیاده‌روی اربعین شکل گرفته و این حرکت عظیم، دنیای اسلام را به بلوغ و کمال نزدیک کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، هرکسی با عقیده خود پای پیاده مسیری کربلاست طی می‌کند. می‌گویند آفتاب مسیرش داغ است و افراد را می سوزانتد اما زائران «امام حسین(ع)» پیش از این، ذوب وجودی مقدس شده‌اند و هروله کنان به سویش روانه می‌شوند تا دمی بی‌آرامند و زمانی بیاندیشند. به همین بهانه خبرنگار گروه فرهنگی در اربعین حسینی با حسین شرفخانلو نویسنده‌ «آخر شهید می‌شوی» که  برای چندمین بار پا به پیاده روی اربعین گذاشته به گفت‌وگو نشسته است.
 
 
میزان: ظاهراً  به تازگی از سفر حج بازگشته‌اید و به پیاده روی اربعین آمده‌اید چه تفاوت‌ها و چه شباهت‌هایی را بین این دو گردهمایی بزرگ به چشم می‌خورد؟  
 
شرفخانلو:  پیشتر شنیده بودم حج  فضایی است که جمع کثیری از مسلمان‌های سراسر جهان برای هدفی خاص دور هم جمع می‌کند و اندیشه عمیقی را در انسان ایجاد می‌کند، بله همین‌طور است این فضا معنوی و سرشار از اندیشه‌های ناب بشری است و شباهت‌های و اشتراکات این دو گردهمایی (اربعین حسینی و مراسم حج) بسیار زیاد است.

یکی از اشتراکات این دو گردهمایی زمان ثابت و تقویم خاص آن‌ها است، حج در ماه ذی‌الحجه و اربعین در ماه صفر و هر کدام با پیشینه‌ها و اهداف مشخص خود برگزار می‌شود، اشتراک دیگر حضور مردم از سراسر جهان است، استرالیا، اروپا، آمریکا و حتی آفریقا و ....هرکسی با هر گویش و ملیتی خاص برای هدفی مشخص به گرد هم جمع می‌شوند و این پیمان‌های بزرگ را گرامی می‌دارند.
 
در قبال پیاده روی اربعین نکته جالب توجه آنجاست که حضور زائران در یک راه واحد، حضور در موکب ها و گه گاه استراحتگاه های مشترک باعث می شود که به راحتی بتوانیم با مردم سایر کشورها ارتباط برقرار کرده و با آنها به گفت و گو بنشینیم. 
 
در گردهمایی بزرگ اربعین ارتباط با سایر ملل امکان‌پذیر است و افراد می‌توانند در طول مسیر حرکت به اشتراک و عقاید سایر ملل آگاهی پیدا کنند و اشتراکات فکری و فرهنگی را مورد بررسی قرار دهند. ارتباط با سایر مردم منطقه و کشف اندیشه‌ها و عقاید آنان و توجه به اشتراکات، همان موضوعی است که ذهن جوانان و اندیشمندان را عموما به خود همراه می‌کند.

پیاده روی اربعین گردهمایی بزرگ بشری است که هر سال بر عظمت آن افزوده می‌شود، مردم شانه به شانه هم حرکت می‌کنند، باهم ارتباط می‌گیرند و تبادل نظر دارند، جذابیت ‌این سفر در آن نهفته که هر ساله خیل بیشتری از مردم را به سوی خود می‌خواند.

آیین حج در مقایسه با گردهمایی اربعین متفاوت است، در حج شرایط ویژه برای حاجی ذکر کرده اند از جمله مستطیع باشد و توان سفر چه با لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ جسمی را داشته باشد اما در سفر پیاده روی اربعین چنین شرایطی وجود ندارد حتی می‌توان قرض کرد.

بیشتر بخوانید:

 می‌خواهید یک راه حل برای جاماندگان پیاده روی اربعین را  اینجابخوانید. 

 
میزان: استقبال امسال مردم از پیاده روی اربعین را چگونه ارزیابی کردید؟ 
 
شرفخانلو: استقبال هر سال نسبت به سال گذشته افزایش چشم گیری دارد. شهر سامرا در گذشته یک مقر و پادگان نظامی بوده و هیچ گاه این تعداد زائر شیعه را به خود ندیده است،  اما جمعیت زائران امسال بزرگ‌ترین رکورد را برای این شهر سنی نشین رقم زد، من دوستی را دیدم که در موکب امانتداری مشغول به کار بود، وی در گفت‌وگوهایش با من بیان کرد امسال  پنج موکب امانت‌داری به ظرفیت پنجاه هزار کالا در سامرا تهیه شده بود اما تعداد میهمانان به قدری بود که این موکب‌های امانت‌داری باز هم در مقابل سیل زائران کم آمده اند. این آمار تنها مختص کسانی است که شب را در سامرا به روز رسانده‌اند، برخی دیگر همانند ما تنها چند ساعت در سامرا می‌مانند و بعد به مسیر راه خود ادامه می‌دهند.  این آمار بیانگر تعداد عظیم زواری است که عاشقانه پا در مسیر پیاده‌روی اربعین گذاشته‌اند و راه با تمام سختی به‌ امید دیدار «ائمه معصومین(ع)» در حرکت هستند. 
 
میزان: بازخورد گردهمایی اربعین را برای افکار عمومی دنیا چگونه دیده و مطرح می‌کنید؟ و در نهایت به کجا می‌انجامد؟

شرفخانلو: سنگ‌اندازی‌هایی که برخی قدرت‌ها پیش پای پیاده روی اربعین دارند بسیار است؛ اما امت واحد درحال شکل گیری است و می‌رود تا زمینه ظهور امام «زمان(ع)» را برای ما مهیا کند. هم اکنون تمای شعارها به شعور تبدیل شده است، کسانی که برای چندمین بار به این پیاده روی می‌روند به نوعی از شعور حسینی می‌رسند که به طبع خود تفکر و مشقی برای ظهور صاحب الزمان (عج) است.
 
از آنجا که در سال‌های گذشته در پیاده روی اربعین حضور داشتم می‌توانم به جرات بگویم تحول عمده ای در پیاده‌روی اربعین شکل گرفته و ااین حرکت عظیم، دنیای اسلام را به نوعی بلوغ و کمال نزدیک کرده است.

 
میزان: در طول مسیر پیاده رویی به چه موضوعی فکر می‌کنید؟

شرفخانلو: مدام به شهدایی فکر می‌کنم که آرزوی زیارت «امام حسین(ع)» را داشتند و شرایط برای آنان مهیا نشد، من به یاد لحظه‌هایی هستم که در واقعه کربلا رخ داد، هنگامی که هر یک از یاران «سید الشهداء(ع)» به شهادت می‌رسیدند، با خود می‌اندیشم که هم‌اکنون شهدای دفاع مقدس که عاشق زیارت حرم «امام حسین(ع)» بودند، در کنار «سید الشهداء(ع)» هستند.

هرچند برخی به نیابت تعدادی از شهدا به زیارت «سید الشهداء(ع)» می‌روند اما علاقه خود شهدا به زیارت «امام حسین(ع)» بسیار فراوان بود، پدر من که یکی از شهدا دفاع مقدس بود در بخشی از وصیت‌نامه‌اش گفته بود که اگر پس از من توانستید به زیارت «امام حسین(ع)» بروید حتما عکس مرا در پایین حرم «سید الشهداء(ع)» قرار دهید و زیر آن بنویسید به امید زیارت «امام حسین(ع)» به شهادت رسید.
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *