پیادهروی «اربعین» و افزایش تابآوری در برابر مشکلات
وی ادامه داد: وقتی بحث از اربعین میشود، در آن نقش امامی به میان میآید که برای مردم حالت مقتدا و پیشوا دارد و مردم از آن الگوسازی میکنند.
این روان پزشک با طرح این پرسش که باید ببینیم در پیادهروی اربعین چه چیزی به مردم داده میشود، یادآور شد: اربعین حادثهای است که در آن عدهای تسلیم نشدند، مقاومت کرده و تاب آوردند؛ در نتیجه به عنوان الگو معرفی شدند و اکنون پس از ۱۴۰۰ سال مشاهده میکنید که این افراد منشأ تغییرات زیادی در دنیا شدهاند.
شیرزاد اضافه کرد: در نتیجه، اربعین این موضوعات را به مردم یادآوری میکند که همان تابآوری، کم نیاوردن و ایستادگی در مقابل همه مشکلات است.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سلامت معنوی با اشاره به موضوع خودکشی در برخی افراد، خاطرنشان کرد: خودکشی یعنی که افراد خود را ناچار میبینند و احساس میکند راهی جز اینکه به زندگی خود خاتمه دهند، ندارند و در مقابل این موضوع، تقویت معنویت است که همان تابآوری، ناامید نشدن و الگو گرفتن است، قرار دارد.
وی با اشاره به تفاوتهای غم حاصل از زندگی مادی با غم حاصل از اعتقادات مذهبی، متذکر شد: غمی که انسان در مراسم مذهبی دارد با غمی که ناشی از مشکلات زندگی است، متفاوت است؛ چراکه در نتیجه غم حاصل از شرکت در مراسم مذهبی و معنویت حاصل از آن، احساس شکوفا شدن و به مرحله بالاتری رسیدن میکنید و در مقابل این گریه، پاداش خواهید گرفت.
شیرزاد در تشریح این موضوع، تصریح کرد: این غمی است که بعد از آنکه مردم وارد مراسم مذهبی میشوند علیرغم غمگین شدن و گریه بسیار کردن، احساس نشاط و آرامش میکنند.
این روان پزشک گفت: دلیل این احساس نشاط و آرامش این است که فرد احساس میکند متعالیتر و مترقیتر شده و به آن چه میخواسته، رسیده است.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات سلامت معنوی ابراز داشت: در این فرآیند فرد احساس میکند به قدرتی متصل شده که همه چیز دست اوست که آن قدرت همان خداوند است.