سهم اصناف در صادرات غیرنفتی تنها 500 میلیون دلار است/ قانون اصناف باید در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باشد
خبرگزاری میزان: رئیس اتاق اصناف گفت: از سال 1350 قانون نظام صنفی چندین بار تغییر کرده اما این قانون توسعه محور و توسعه گرا نیست و چنین نگاهی از این قانون باید برداشته شود تا قانون نظام صنفی در راستای اقتصادی مقاومتی حرکت کند.
وی در ادامه با اشاره به آمارهای بنگاه های تولیدی افزود: در حال حاضر 750 هزار بنگاه در کشور فعال هستند همچنین 3میلیون واحد صنفی زیر مجموعه این بنگاه ها هستند که 50 درصد آنها توزیعی، 22 درصد تولیدی و 33 درصد خدماتی هستند.
وی تصریح کرد: همچنین 1850 رشته صنفی فعال وجود دارد و 8300 اتحادیه صنفی سازماندهی شده است که هر چهار سال یکبار انتخاب می شوند.
وی افزود: همچنین 361 اتاق اصناف به عنوان سرپرست این اتحادیه ها هستند که 24 میلیون نفر اعضای خانوار اصناف به حساب می آیند.
فاضلی با اشاره به سهم اصناف در صادرات غیر نفتی گفت: 500 میلیون دلار سهم اصناف در صادرات غیر نفتی که این ظرفیت می تواند به 2 میلیارد دلار برسد که 7 میلیون شغل ایجاد شده است. در مجموعه نظام اقتصادی توسط اصناف صورت گرفته است
فاضلی در ادامه هماهنگی دولت و اصناف را در موقعیت خوبی معرفی کرد و در همین راستا چالش های اساسی بخش اصناف را نام برد.
وی ادامه داد: عدم ارتباط صحیح بنگاه های کوچک و بزرگ و عدم هماهنگی و همدلی بین سه اتاق اصناف، بازرگانی و تعاون را که می توانند در بحث اشتغال کمک حال دولت باشند را از اساسی ترین موضوعات عنوان کرد.
افزایش هزینه ها، کمر تولید را شکسته است
وی تصریح کرد: همچنین افزایش مستمر هزینه کمر تولید را شکسته است از آنجایی که بهره 20 درصدی به عنوان سهم تولید انتخاب شده است ولی هزینه های تولید معمولا بین 35 تا 40 درصد است.
وی گفت: 6300بنگاه تولیدی در اصناف وجود دارد که باید سازماندهی شود بحث توزیع کشور دچار آسیب شده است که این موضوع نگاه مدیران اصناف را تا حدی با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: از سال 1350 قانون نظام صنفی چندین بار تغییر کرده اما این قانون توسعه محور و توسعه گرا نیست و این نگاه از این قانون باید برداشته شود تا قانون نظام صنفی در راستای اقتصادی مقاومتی حرکت کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *