صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اطرافیان خادم او را نابود کردند/ فدراسیون رفیق‌بازی نکند

۲۸ مهر ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰:۰۲
کد خبر: ۵۵۹۵۱۲
اکبر فلاح، پیشکسوت کشتی گفت:رسول خادم از نظر شخصیتی و فهم کشتی در سطح بالایی قرار داشت اما اطرافیانش او را نابود کردند.

اکبر فلاح در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزشی ، در خصوص عملکرد فدراسیون کشتی، اظهار داشت: نمی‌توانیم با گذشت سه ماه کسی را بشناسیم و راجع به کسی نظر بدهیم. باید به رئیس فدراسیون حداقل یک فرصت چهارساله بدهیم، اما این را هم بگویم با توجه به عملکردی که رئیس فدراسیون در یکی‌ دو سال ابتدای کارش دارد، می‌توانیم در موردش نظر بدهیم آن‌هم نه به صورت کامل بلکه فقط در حد شناخت. فدراسیون باید برنامه‌هایش را ارائه دهد تا جامعه کشتی خودشان را با آن برنامه‌ها هماهنگ کنند و بعد از یکی‌ دو سال در مورد موفق یا ناموفق بودن برنامه‌هایش نظر بدهند. من در حال حاضر فقط می‌توانم بگویم در دو سه ماه اخیر که دبیر ریاست فدراسیون را در دست گرفته کشتی ما رو به جلو حرکت کرده و به بی‌راهه نرفته است.

وی ادامه داد: تیم‌ملی در رقابت‌های جهانی نورسلطان توانست خودش را پیدا کند و حتی لیاقت نایب قهرمانی و کسب مدال‌های بیشتری هم‌ داشت. کشتی کشورمان تا حدودی جمع‌وجور شده اما باید ببینیم از این به بعد رئیس فدراسیون و همکارانش چه برنامه‌هایی را پیاده خواهند کرد. در بین چهار نفر از کشتی‌گیرانی که در رقابت‌های جهانی نورسلطان به مدال رسیدند فقط یک نفر در وزن المپیکی کشتی می‌گرفت و سایر ملی‌پوشان کشورمان در اوزان المپیکی با شکست مواجه شدند و با این اوصاف نمی‌توانیم بگوییم کار راحتی در پیش داریم. نباید زمان را از دست داد و باید از همین الان برنامه‌ها را تنظیم کرده و کار را آغاز کنند. باید کشتی‌گیران را جمع‌وجور کنند و نفرات اول تا ششم هر وزن و کسانی‌که می‌توانند در المپیک مثمرثمر باشند را شناسایی کنند. کشتی‌گیران با حضور در مسابقات ساخته می‌شوند پس نباید در هر وزن فقط به یک نفر توجه شود بلکه باید روی چند نفر کار کرده و آن‌ها را به رقابت‌های برون مرزی اعزام کنند و در نهایت شایسته‌ترین و پخته‌ترین کشتی‌گیر را به المپیک اعزام کنند.

پیشکسوت کشتی تصریح کرد: کشتی ایران همیشه پر از کشتی‌گیران تراز اول بوده و فقط مشکل مدیریتی باعث شده تا این کشتی‌گیران جمع‌وجور نشوند. خوشبختانه در رقابت‌های جهانی نورسلطان تیم جمع‌وجور شده بود و این موضوع خوب بود و حالا می‌توانیم برای المپیک هم تیم خوبی را ساخته و پرداخته کنیم و این توانمندی در کشتی کشورمان وجود دارد که در المپیک به سه یا چهار مدال دست پیدا کنیم و حتی اگر برنامه درستی تنظیم شود، این قابلیت را داریم که در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ قهرمان جهان شویم.

فلاح افزود: رفیق‌بازی بیشترین لطمه را در ۱۰ سال گذشته به کشتی وارد کرد. رسول خادم از نظر شخصیتی و فهم کشتی در سطح بالایی قرار داشت اما اطرافیانش او را نابود کردند. فدراسیون نباید یک دایره بکشد و فقط آدم‌های خاص خودش را به آن دایره راه بدهد و شخص دیگری هم نتواند وارد فدراسیون یا کادر مربیان تیم‌ملی شود. اینها به کشتی لطمه زده است و حالا فدراسیون باید با درس گرفتن از تجربه‌های گذشته برای موفقیت‌های آینده تلاش کند و در این خصوص به صورت چرخشی عمل کند.

وی ادامه داد: طی سال‌های گذشته مربیانی که قهرمان جهان و المپیک تحویل دادند در چه جایگاهی قرار داشتند؟ متاسفانه در سال‌های اخیر هر کسی روی کار آمد رفقایش را هم با خودش آورد. کمیته مربیان و انستیتوی کشتی باید در این زمینه برنامه داشته باشند و جلوی رفیق‌بازی‌ها را بگیرند تا کسی بی‌جهت وارد کادرفنی تیم‌ملی نشود و مربیان بر اساس لیاقت و شایستگی به بدنه تیم‌ملی اضافه شوند.

پیشکسوت کشتی تصریح کرد: از همین حالا فدراسیون به طور شفاف مشخص کند کشتی‌گیری که قرار است به رقابت‌های المپیک اعزام شود را چگونه می‌خواهد انتخاب کنند. کشتی‌گیران باید بدانند چه راهی را باید طی کنند تا به دوبنده تیم‌ملی برسند. باید مشخص شود کشتی‌گیری که در شهرستان تمرین می‌کند آیا شانس ملی‌پوش شدن در رقابت‌های المپیک را دارد یا از قبل ملی‌پوشان را انتخاب کرده‌اند. این پروسه باید در خصوص مربیان هم اجرا شود و نحوه انتخاب مربیان تیم‌ملی جهت اعزام به المپیک مشخص شود.

سرمربی سابق تیم‌ جوانان در ادامه صحبت‌هایش گفت: اگر کشتی‌گیران و مربیان از همین الان انتخاب شده‌اند که باید فاتحه پشتوانه‌سازی را بخوانیم چون این موضوع مربیان و کشتی‌گیران را دلسرد و بی‌انگیزه می‌کند. اگر هم هنوز کسی را انتخاب نکرده‌اند باید تا دیر نشده نحوه انتخاب ملی‌پوشان و مربیان تیم‌ملی را به هیئت کشتی استان‌ها ابلاغ کنند تا انگیزه و امید در دل مربیان و کشتی‌گیرانی که حتی در دورترین نقاط کشور هم فعالیت می‌کنند زنده بماند و با انگیزه به کارشان ادامه دهند و بدانند در صورتی‌که فرآیند تعریف شده از سوی فدراسیون را با موفقیت پشت‌سر بگذارند می‌توانند به عنوان مربی یا کشتی‌گیر به تیم‌ملی راه پیدا کنند.

فلاح گفت: هیچ کسی حق ندارد مسابقات انتخابی تیم‌ملی را لغو کند یا برخی کشتی‌گیران را از حضور این مسابقات معاف کند چرا که فقط در خصوص حسن یزدانی می‌توانیم به طور قطعی بگوییم در المپیک مدال می‌گیرد که اتفاقا او هم همیشه در مسابقات انتخابی حاضر شده و بدون دردسر اول شده اما در سایر اوزان کشتی‌گیران در سطحی نیستند که بخواهیم آنها را جدا کنیم و دوبنده تیم‌ملی را به آنها اهدا کنیم.

وی درخصوص حضور قهرمانان در شهرستان‌های محروم و آموزش به مربیان سازنده اظهار داشت: ابتدا باید ببینیم قهرمانانی که کشتی را کنار گذاشته‌اند اصلا به مربیگری علاقه دارند یا خیر. مگر در سال‌های گذشته چقدر به قهرمانان و پیشکسوتان توجه شده که حالا قهرمانان رغبتی برای ورود به عرصه داشته باشند. باید ببینیم تاکنون چه گلی به سر مربیان سازنده زده‌اند که حالا از قهرمانان توقع دارند کار سازندگی را آغاز کنند. قهرمانان برای ورود به عرصه سازندگی ابتدا به جایگاه مربیان سازنده و جایگاه آنها در تیم‌ملی و اینکه چقدر به مربیان سازنده توجه شده است نگاه می‌کنند.

پیشکسوت کشتی اظهار داشت: آیا در سال‌های گذشته توجه به مربیان سازنده به گونه بوده است که حالا قهرمانان جهان و المپیک رغبتی برای کار در باشگاه‌ها یا آموزش در مناطق محروم داشته باشند؟ از طرفی آیا شیوه انتخاب مربیان تیم‌های ملی بر اساس شایستگی بوده یا انتخاب‌ها بر اساس رفیق‌بازی صورت گرفته‌اند که حالا انگیزه‌ای برای ورود سازندگی وجود داشته باشد؟ قهرمانانی که به تازگی کشتی را کنار گذاشته‌اند، هنوز تجربه کافی برای آموزش دادن را ندارند و ابتدا باید آموزش‌های لازم را ببینند و در این زمینه تجربه کسب کنند و بعدا از آن‌ها در زمینه آموزش به سایر مربیان استفاده شود. برای آموزش به مربیانی که در شهرستان‌ها فعالیت می‌کنند بهتر است از قهرمانان سال‌های دور‌تر مانند عسگری‌محمدیان، اویس ملاح، محبی و مجید ترکان استفاده کنند و قهرمانانی مانند حسن رحیمی که تازه کشتی را کنار گذشته، کم‌کم و به مرور زمان به این سیستم اضافه شود. مقوله آموزش هم صرفا این نیست که قهرمانان را به شهرستان‌ها اعزام کنیم. باید مربیان سازنده را با هزینه فدراسیون یک هفته به خانه کشتی بیاورند تا زیر نظر چند نفر از قهرمانان تجربه کسب کرده و آموزش ببینند.

وی ادامه داد: متاسفانه اکثر قهرمانان بعد از کنار گذاشتن کشتی می‌خواهند سرمربی تیم‌ملی شوند در حالیکه اصول این است که ابتدا آموزش ببینند و پس از آن در باشگاه‌ها به نوجوانان و جوانان تمرین بدهند و پله‌پله بالا بروند و در صورت شایستگی به مربیگری در تیم‌ملی هم برسند. البته این پله‌پله بالا رفتن برای کسانی که قهرمان جهان و المپیک بوده‌اند می‌تواند به صورت جهشی اتفاق بیفتد چرا که قبلا بخشی از این مسیر را طی کرده‌اند. به طور مثال علیرضا حیدری می‌توانست سرمربی یا رئیس فدراسیون خوبی برای کشتی ایران شود اما بی‌موقع به او پست سرمربیگری تیم‌ملی را اهدا کردند و همین موضوع باعث شد حیدری از روال منطقی برای پیشرفت در دوران بعد از قهرمانی خارج شود. اگر الان هم به قهرمانان جوان چنین جایگاهی را بدهند همان اتفاق خواهد افتاد.

فلاح در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری رقابت‌های لیگ در سالی که به المپیک ختم می‌شود به کشتی‌گیران لطمه می‌زند یا خیر، گفت: به دلیل اینکه در سال المپیک قرار داریم من فکر می‌کنم بهتر بود کشتی‌گیران فقط روی المپیک تمرکز می‌کردند چرا که کشتی‌گیری مثل حسن یزدانی وقتی در لیگ کشتی می‌گیرد مدام دچار استرس خواهد بود و باید با درصد قابل قبولی از آمادگی روی تشک برود تا در مقابل حریفانی که برای او تراشیده‌اند و بعضی از آنها را از کشورهای دیگر به خدمت گرفته‌اند قرار بگیرد و به نظر من حضور در رقابت‌های لیگ برای کشتی‌گیرانی که قرار است کمتر از یک‌سال دیگر در المپیک به روی تشک بروند کمی ایراد دارد و تاحدودی برنامه‌ها و روند آماده‌سازی آنها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. البته از این جهت که پول وارد کشتی می‌شود و شور و هیجان به فضای کشتی می‌آید که این موضوع برای کشتی خوب است. کشتی‌گیران واقعا به پولی که از این رقابت‌ها به دست می‌آورند نیاز دارند اما ایراد این است که در سال المپیک قرار داریم و تمرکز روی المپیک کم می‌شود.

سرمربی اسبق تیم جوانان در پایان خاطرنشان کرد: نه مخالف این فدراسیون هستم نه موافقش بلکه فقط طرفدار کشتی هستم و به خود کشتی فکر می‌کنم. نه در تیم‌شان هستم و نه دشمن آنها هستم. اگر خوب کار کنند حتما خواهم گفت که این فدراسیون برنامه دارد و از آن حمایت خواهم کرد. اگر هم خوب کار نکنند قطعا به خاطر کشتی و برای پیشرفت کشتی از فدراسیون انتقاد خواهم کرد و نقطه ضعف‌ها را خواهم گفت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *