صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هوش هیجانی عامل شناخت احساس و مدیریت رفتار است/ فراگیری مهارت‌های زندگی برای افزایش هوش هیجانی

۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۰۱:۰۰:۳۲
کد خبر: ۵۵۹۱۴۴
به گفته یک استاد دانشگاه، هوش هیجانی تاثیر زیادی در شناخت احساسات و مدیریت رفتار انسان‌ها دارد.

سارا گلستانی استاد دانشگاه و مشاور خانواده در گفت وگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: به مجموعه توانایی‌های احساس و ادراک هیجانات مختلف، تفکیک کردن، ابراز و استفاده کردن از احساسات درست در روابط اجتماعی، "هوش هیجانی" یا "EQ" می‌گویند.


وی ادامه داد: کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند، هنگام مواجه با هیجانات مختلف، می‌توانند تصمیمات درست بگیرند و شرایط را به بهترین نحو مدیریت کنند.


گلستانی افزود: هوش هیجانی بالا در ایفای نقش موثرتر و انجام بهتر مسئولیت‌ها بسیار تاثیرگذار است. افرادی که هوش هیجانی پایین دارند در کنترل روابط و رفتار‌های خود موفق نیستند و این مسئله موجب ناراحتی دیگران و عدم توانایی برقراری صحیح روابط می‌شود.


مشاور خانواده گفت: همه انسان‌ها به صورت ژنتیکی هوش هیجانی دارند، اما مقدار آن در هر شخص متفاوت است. البته امکان افزایش هوش هیجانی به روش‌های مختلف وجود دارد. هوش هیجانی در اثر بیماری‌های روانی کاهش نیز می‌باید.


وی درباره راهکار اساسی افزایش هوش هیجانی اظهار کرد: آموزش "مهارت‌های زندگی" به افزایش هوش هیجانی کمک می‌کند و در هر گروه سنی قابل استفاده است. مهارت‌های زندگی شامل شناخت درباره احساس و علائم احساسات در نوع بیان و زبان بدن و... است که به بهبود روابط افراد کمک می‌کند.


استاد دانشگاه با اشاره به راهکار ساده برای افزایش هوش هیجانی افزود: در طول روز افراد می‌توانند تمرین کنند که در هر لحظه چه نوع احساسی دارند و اسمی برای احساس خود پیدا کنند. همچنین می‌توانند احساس دیگران را حدس زده و تشخیص دهند چقدر در شناخت نوع احساس خود و سایرین موفق هستند.


گلستانی ادامه داد: این تمرین می‌تواند قدرت تشخیص احساس را در فرد تقویت کرده و باعث افزایش هوش هیجانی شوند.


وی در تاثیر هوش هیجانی در روابط افراد گفت: انسان موجودی اجتماعی است و در طول شبانه روز بار‌ها با سایر انسان‌ها برای رفع نیازهایش ارتباط برقرار می‌کند. افرادی که توانایی تشخیص احساس دیگران را نداشته باشند، نمی‌توانند روابط خوبی برقرار کنند.


مشاور خانواده اظهار کرد: ازدواج به عنوان یکی از مهم‌ترین روابطی که انسان‌ها در آن ورود پیدا می‌کنند، نیاز به شناخت هر چه بیشتر احساسات طرف مقابل و در واقع همان هوش هیجانی دارد. اگر همسر شما در موقعیت مختلف نتواند خواسته‌های خود را تشخیص و به درستی و به موقع بیان کند، همچنین نتواند متوجه رفتار‌ها و احساسات شما شود؛ باعث ایجاد مشکلات بسیار و سرنوشت نامعلوم و ایجاد سوتفاهم‌های بسیار شود.


استاد دانشگاه در پایان گفت: میزان هوش هیجانی با انجام تست‌های مختلف توسط روانشناسان و حتی در اینترنت قابل تشخیص است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *