صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تهران ۱۷ هزار نابینا دارد/ نابینایی سخت‌ترین معلولیت

۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۶:۱۳
کد خبر: ۵۵۹۰۸۷
به گفته بیات نژاد، مشکلات نابینایان بیشتر از سایر افرادی است که دارای معلولیت هستند و برای رفع مشکلات همکاری تمام سازمان‌ها نیاز است.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، در سراسر دنیا بیش از ۲۵۰ میلیون فرد نابینا و کم بینا زندگی می‌کنند. بر اساس آمار، ۳۵ میلیون نفر دچار نابینایی مطلق هستند که ۸۰ درصد آن‌ها بالای ۸۰ سال سن دارند. پیش بینی محققان نشان می‌دهد احتمال افزایش تعداد نابینایان تا سال ۲۰۲۰ وجود دارد.

بر اساس گزارش‌های جهانی، ۹۰ درصد از افرادی که اختلالات بینایی دارند در کشور‌های در حال توسعه زندگی می‌کنند. ایران شانزدهمین کشور جهان دارای بستر اختلالات بینایی است.

داریوش بیات نژاد رئیس کل بهزیستی تهران در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه ، از این رو به مناسبت روز جهانی نابینایان (عصای سفید)، گفت: استان تهران ۱۷ هزار و ۲۹۲ نفر معلول نابینا یا دارای اختلالات بینایی تحت پوشش دارد که از این تعداد ۶ هزار ۴۶۱ زن و ۱۰ هزار ۸۳۱ نفر مرد هستند.

بیات نژاد درباره علت نابینایی افزود: بیماری‌های خاص، مسائل ژنتیکی، سوانح، تصادف و عوارض زایمان از جمله دلایل عمده ازدست بینایی هستند.

وی با اشاره به اینکه نابینایان نیز مانند سایر معلولان مستمری دریافت می‌کنند گفت: در طول شش ماه اول سال جاری، ۲ هزار ۲۲۸ مورد کالا مورد نیاز توانخواهان نابینا شامل عضا، برجسته نگار، ساعت گویا، ضبط صوت، عینک طبی، لپ تاپ و ... در اختیارشان قرار گرفته است. همچنین یک مرکز در تهران، خدمات آموزشی و توانبخشی به این افراد ارائه می‌دهد.

رئیس کل بهزیستی تهران درباره عمده مشکلات نابینایان اظهار کرد: نرخ بیکاری این افراد، ۴۰ درصد است که بسیار نسبت به سایرین زیاد است. این تصور که نابینایان نمی‌توانند در اجتماع حضور موثر داشته باشند که نمی‌توانند شغل داشته باشند اشتباه است، زیرا بسیاری از نابینایان تحصیلات دانشگاهی داشته و مهارت‌های مختلفی را آموخته اند و می‌توانند توامندی‌های خود را نشان دهند.

بیات نژاد درباره امکانات شهری برای این دسته از معلولان ادامه داد: قانون حمایت از معلولان تصویب شده است و تلاش‌های خوبی در جهت رفع مشکلات این عزیزان صورت گرفته، اما رفع کامل این نواقص نیازمند هماهنگی و مشارکت تمامی سازمان‌ها و نهاد‌های حکومتی است.

رئیس کل بهزیستی تهران درباره مناسب سازی اماکن برای نابینایان افزود: مهم‌ترین نیاز این افراد این است که بستر حضور و فعالیت آن‌ها در جامعه حضور داشته باشد. اراده محکمی در ساختار وجود دارد، اما در حوزه خدمات شهری مسئولان باید قوانین و مقررات را رعایت کرده و برای حضور معلولان در جامعه فرصت برابر ایجاد شود.

وی گفت: اتفاقات حین کار و تصادفات جاده‌ای در کشور ما بیشتر از سایر کشور‌ها معولیت بینایی به همراه دارد؛ بنابراین اقدامات پیشگیرانه می‌تواند ۸۰ درصد معولیت‌ها را کاهش دهد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *