صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

لزوم همکاری کشاورزان برای مبارزه با مگس مدیترانه ای/ احتمال خسارت ۱۰ درصدی به مرکبات گیلان

۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۶:۰۲
کد خبر: ۵۵۸۶۸۷
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس سازمان حفظ نباتات استان گیلان گفت: درحال حاضر امکان ارزیابی میزان خسارت وارد شده به مرکبات وجود ندارد، اما پیش بینی می‌شود، ۵ تا ۱۰ درصد از مرکبات استان گیلان بر اثر این آفت از بین برود.

محمد ابراهیم محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص سابقه ورود مگس مدیترانه‌ای به باغات کشور اظهار کرد: طی سال‌های ۵۲، ۶۹ و سال ۸۵ مگس‌های به اصطلاح مدیترانه‌ای وارد باغات مرکبات استان گیلان شده بودند.

وی در ادامه افزود: در سال جاری نیز این آفت در برخی از باغات مانند باغات انار، شلیل، خرمالو و... وارد شد که پراکندگی و تعداد آن‌ها نسبت به سال‌های گذشته بسیار بیشتر است.

رئیس سازمان حفظ نباتات استان گیلان بیان کرد: آفت مگس مدیترانه‌ای چند ماه گذشته ابتدا به محصول نارنگی در باغات شهر ساری آفت زد و این افت به مراتب وارد شهر‌های استان گیلان شد.

محمدی خاطر نشان کرد: خسارت این آفت به مرکبات پوست نازک بیشتر از دیگر محصولات است وبا بلوغ و بزرگتر شدن، به مرکبات پوست کلفت آسیب می‌زنند.

وی با اشاره به مبارزه با این آفت ادامه داد: آفت مگس مدیترانه ای، یک آفت خصوصی و مبارزه با آن‌ها بر عهده باغداران است همچنین سازمان حفظ نباتات فقط وظیفه شناسایی، ارزیابی و اعلام تذکرات لازم به کشاورزان را دارد.

رئیس سازمان حفظ نباتات استان گیلان درخصوص ابزار‌های مبارزه با مگس مدیترانه‌ای گفت: همان طور که اشاره شده مبارزه با مگس مدیترانه‌ای باید توسط کشاورز انجام گیرد و تمام هزینه‌ها بر عهده کشاورز است، اما به دلیل گستردگی این آفت در سال جاری، تاکنون بیش از هزارو ۴۰۰ لیتر پروتئین‌های جذب کننده، ۴۵۰ لیتر سم و ۲۱ هزار کارت زرد جذب کننده حشرات در اختیار کشاورزان قرار داده ایم.

محمدی ادامه داد: به کشاورزان توصیه می‌شود که هرچه سریع‌تر ابزار‌های لازم را تهیه و مبارزات را آغار کنند همچنین نسبت به جمع آوری میوه‌های آلوده پای درختان اقدام کنند.

وی افزود: مدت زمان مبارزه با مگس مدیترانه‌ای به همت و همکاری کشاورزان بستگی دارد که باتوجه به برنامه ریزی‌های سازمان حفظ نباتات، این آفت طی چند هفته آینده از بین خواهد رفت.

رئیس سازمان حفظ نباتات استان گیلان اظهار کرد: درحال حاضر امکان ارزیابی میزان خسارت وارد شده به مرکبات وجود ندارد، اما پیش بینی می‌شود، ۵ تا ۱۰ درصد از مرکبات استان گیلان بر اثر این آفت از بین برود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *