زائرین زمان بازگشت را به روزهای پایانی هفته موکول نکنند/ بازگشت ۶۰ درصدی زوار از مرز مهران/ شرایط پایانههای مرزی پایدار است
معاون حمل و نقل سازمان راهداری با توصیه به زائرین مبنی بر اینکه بهتر است زائرین زمان بازگشت را به روزهای پایانی هفته موکول نکنند گفت:شرایط پایانههای مرزی پایدار است.
در این میان استفاده از اتوبوس برای زائرین به صرفهتر است و هر ساله سازمان راهداری با شروع این ایام از تمام ظرفیت ناوگان اتوبوس رانی برای بهبود خدمات رسانی به زائرین اربعین استفاده میکند و در سال جاری با توجه به افزایش چند برابری تردد زائرین در مرزها برای زیارت ناوگان اتوبوسی نیز بیشتر خدمات رسانی میکند به علاوه با توجه به نزدیک شدن به زمان پیک بازگشت زائرین به کشور شاهد ترافیک در برخی از جادههای کشور به خصوص ایلام یعنی مرز مهران هستیم.
البته مسئولین مربوطه در راستای بهبود شرایط بازگشت زائرین به کشور توصیه میکنند زمان بازگشت خود را به روزهای پنجشنبه و جمعه موکول نکنند و طی امروز و فردا به کشور بازگردند و یا زمان بازگشت را به روز دوشنبه موکول کنند تا راحتتر و سریعتر و با هزینه کمتری به مقصد برسند.
حال با توجه به ثبات تردد در پایانههای مرز برای ورود و خروج زائرین گفتگویی درباره شرایط حال حاضر پایانههای مرزی با مهران قربانی معاون حمل و نقل سازمان راهداری انجام داده ایم که در ادامه میخوانید.
میزان: شرایط ترافیکی در مرزهای چهارگانه برای تردد زائرین اربعین به چه صورت است؟
قربانی: وضعیت جریان ترافیک در مرزهای چهارگانه کاملا متعادل است و مشکل خاصی برای تردد در راههای داخل کشور نداریم.
میزان: شرایط پایانههای مرزی چگونه است؟
قربانی: وضعیت پایانههای مرزی طی یکی دو روز اخیر پایدار شده و تقریبا ظرف امروز و فردا ظرفیت ورود و خروج زائرین تقریبا یکسان میشود و این شرایط با نزدیک شدن به روز اربعین طبیعی و کاهش خروج زائرین طبیعی است و به نسبت شاهد موج بازگشت از مرزها به کشور خواهیم بود.
میزان: پایانههای مرزی در روزهای پایانی هفته چه شرایطی خواهند داشت؟
قربانی: بسیاری از مدلهای ترافیکی نشان میدهد که با نزدیکی به روز پنجشنبه شاهد اوج ترافیک خواهیم بود و اگر تمامی زائرین بازگشت خود را به روزهای پایانی هفته موکول کنند حتما با اختلالات و حجم ترافیک در شبکه راههای کشور به ویژه استان ایلام روبرو خواهیم شد.
میزان: چه میزان از زائرین مرز مهران را برای بازگشت انتخاب میکنند؟
قربانی: پیش بینی میشود پر حجمترین بار ترافیکی در استان ایلام باشد، چون معمولا ۶۰ درصد زوار مرز مهران را برای بازگشت به کشور انتخاب میکنند و اگر قرار باشد این رقم بیشتر شود و زائرین از مرزهای که وارد شده اند خارج نشوند بار ترافیکی این مرز به تبع بیشتر خواهد شد و طبیعتا با مشکلات و اختلال در عملکرد نائوگان اتوبوسی روبرو خواهیم شد.
میزان: شما به زوار در زمان بازگشت چه توصیهای میکنیم؟
قربانی: به زوار توصیه میکنیم سعی کنن پس از انجام زیارت و با برنامه ریزی که انجام میدهند تا قبل از پنجشنبه به کشور بازگردند یا زمان بازگشت خود را به دور روز بعد از اربعین یعنی روز دوشنبه موکول کنند؛ در غیر اینصورت اگر روزهای جمعه و شنبه را برای بازگشت انتخاب کنند باید انتظار تراکم در سیستم حمل ونقل عراق و افزایش نرخ کرایهها در خارج از مرزهای کشور را داشته باشند، زیرا سیستم حمل و نقل عراق از طریق سیستم خصوصی اداره میشود و متناسب با عرضه و تقاضا در این زمان امکان افزایش نرخ کرایهها وجود دارد و این موجب میشود تا زائرین هزینه و زمان بیشتری برای جابجایی صرف کنند.
هموطنان و زوار هر زمان که برای بازگشت به کشور اراده کنند آمادگی لازم را داریم و تمام تلاش خود را برای بهبود روند بازگشت زوار انجام میدهیم توصیه ما این است که افراد با توجه به شرایط پیش رو بهترین زمان را برای بازگشت خود انتخاب کنند.
میزان: کمبودی در ناوگان اتوبوس رانی برای جابجایی زوار در داخل یا خارج از مرزهای کشور نداریم؟
قربانی: سیستم اتوبوس رانی عراق که به شکل خصوصی توسط این کشور اداره میشود و واقعیت این است که ایران برای کمک به سیستم اتوبوس رانی عراق ۱۲۵۰ اتوبوس شهری اعزام کرده ایم و بری اعزام اتوبوسهای برون شهری تا حدی که کشور عراق اجازه میداد تا این مرحله بیش از ۲۰۰ اتوبوس به کشور وارد شده است.
کشور عراق و بخش خصوصی اتوبوس رانی ضوابط مربوط به خود را دارد و حمل و نقل این کشور قصد دارد از این ایام اربعین عملکرد خوبی داشته باشد به همین دلیل نمیتوان به راحتی میزان انتقال اتوبوس را به این کشور را برای جابجایی زائرین افزایش داد و هر چقدر میزان زائرین افزایش و تقاضا بیشتر شود به مراتب نرخ کرایههای عرقی بیشتر خواهد شد.
میزان: نرخ کرایه اتوبوسهای داخلی چگونه کنترل میشود؟
قربانی: در داخل کشور تمام ظرفیت ناوگان اتوبوس رانی یعنی ۱۱ هزار دستگاه را بسیج کردیم و با سامانه سپهتن عملکرد اتوبوسها را رصد میکنیم و ۲۰۰ اتوبوسی که به نظر میرسد فعالیت متداوم یا عملکرد لازم را ندارند تذکر گرفتند تا ظرف ۲۴ ساعت فعالیت خود را از سر بگیرند.
در حال حاضر عملکرد تمامی ناوگان اتوبوسی مستقر در مرزها توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای رصد میشود و از این ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس ۸ هزار دستگاه در کریدورهای اصلی اربعین خدمت رسانی میکنند و ۲ هزار دستگاه اتوبوسها سرویسهای درون استانی مردم را انجام میدهند و جابجایی زائرین در مراکز استان برای رساندن زوار به مراکز شهر خود را بر عهده این اتوبوسها است.
یک هزار دستگاه اتوبوس در هر روز در سکوهای مسافرگیری و در ترمینالها مستقر هستند و مجموعا ۱۱ هزار اتوبوس ناوگان حمل و نقل جادهای در ایام اوج بازگشت زائرین فرا خوانده شده و فعال خواهند بود.
میزان: اتوبوسها در حال حاضر با ظرفیت چند درصدی از مرزها باز میگردند؟
قربانی: در حال حاضر اتوبوسها با ظرفیت خالی یا با ظرفیت ۵۰۰ درصد از مرزهای در حال بازگشت هستند زیر در زمان رفت قرار داشتیم و اگر زائرین از این فرصت استفاده کنند میتوانند راحت تر، سریعتر و با هزینه کمتر به مقصد خود بازگردند و هر میزان این زمان به اوج با ترفیکی و روز اربعین نزدیکتر شود شرایط برای بازگشت زائرین سختتر میشود و معمولا مشکلات زمان برگشت زائرین به مراتب بیشتر از دوره رفت است.
امیدواریم با تلاشهای انجام شده و همکاری زائرین این ۵ روز دوره اوج بازگشت زائرین اربعین به کشور را بتوانیم به خوبی پشت سر بگذاریم.
میزان:آخرین آمار رفت و بازگشت زائرین از مرزهای چقدر است؟
قربانی: مبنای اعلام آمار و انتخاب روز برای رفت و برگشت متفاوت است و از ۱۰ مهر ماه و شروع طرح حمل و نقلی ارز مرزهای کشور ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مرزها خارج شدند که از این میزان نزدیک به ۸۵۰ هزار نفر از ناوگان اتوبوسی استفاده کرده اند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *