صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیت‌الله اعرافی: انقلاب اسلامی به دنبال گشایش فضایی نو و جدید در جهان است

۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۳:۴۳
کد خبر: ۵۵۸۵۹۰
دسته بندی‌: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه انقلاب اسلامی بنا دارد فضایی نو و جدید را در جهان بگشاید، گفت: باید فلسفه وجودی نیروهای مسلح از منظر اسلام و اعتقادات بنیادی و پایه‌ای آن تولید و تبیین شود.

گروه سیاسی ؛ حجت‌الاسلام و المسلمین عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی و نماینده ولی فقیه در ارتش و معاونان این سازمان با حضور در دفتر آیت‌الله علیرضا اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور با وی دیدار و گفت و‌گو کردند.

آیت‌الله اعرافی رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور در این دیدار ضمن تبریک سالروز تاسیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و تسلیت اربعین حسینی گفت: اقدامات عقیدتی سیاسی کار بسیار مهم و استراتژیک است و اقدامات شما برکات زیادی را برای نیروهای مسلح، ارتش و نظام اسلامی فراهم آورده است.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی بنا دارد فضایی نو و جدید را در جهان بگشاید، گفت: ما در طول چند قرن گذشته شاهد جهانی تحت سیطره گفتمان علمی، اقتصادی و فرهنگی غرب هستیم و آن زمانی که جهان دو قطبی بود، قطب شرق در کلان تحت تاثیر گفتمان غرب و تفکر معرفتی علمی انان قرار داشت که این سیطره بعد از رنسانس در غرب پدید آمد.

آیت الله اعرافی ادامه داد: در ذات این گفتمان علمی، اقتصادی و فرهنگی علی رغم داشتن دستاوردهای خوب برای بشر، سلطه جویی و ماده گرایی وجود دارد. انقلاب اسلامی که یک جهت گیری تمدنی است می خواهد یک معادلات کلان تمدنی بشر را تغییر دهد و این معادلات کلان عمدتا در 5 محور وجود دارد و کشورها در سیطره این محورها قرار دارند.

رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: رسالت انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم انقلاب تغییر این محورهای « فرهنگی و معرفتی»، «اقتصادی»، «علمی و فناوری»، «سیاسی» و «نظامی و امنیتی» است، این محورها در قلمرو یک معادله معرفتی و فرهنگی است که از دوره رنسانس شروع شد و یک موج جدیدی از تفکر ماده گرایی، حس گرایی و لیبرالیستی در ابعاد مختلف ایجاد شد که کل بشر را با یک منطق مادی تفسیر کرد و فرهنگ بشر را بر اساس آن سامان داد.

وی با بیان اینکه این گفتمان و معادلات معرفتی فرهنگی، ابعاد مختلف فسلفی و معرفتی دارد که شاخ و برگ پیدا کرده و در همه ساحت های زندگی بشر سایه افکنده است، گفت: این معادله از حس گرایی و معرفت شناسی شروع می شود و تا انسان محوری و لیبرالیستی و ازادی پیش می‌رود.

آیت‌الله اعرافی تاکید کرد: معادلات علمی و فناوری در چند قرن گذشته بر اساس گفتمان و عنصر اول شکل گرفت و ما شاهد مجموعه از علوم، دانش ها و فناوری ها هستیم که بر همان بنیاد فکری نخست استوار است. در علوم ریاضی و طبیعی به شکلی و در علوم انسانی به شکل دیگری. منظومه علمی و فناوری که در غرب تولید شد مبتنی بر نگاه فلسفی حس گرایی و دنیا گرایی است.

رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: ما در علوم انسانی و اجتماعی شاهد این هستیم که نظرییات موجود در غرب بر رویکرد فلسفه مادی است و حرکت هایی هم که در حوزه و دانشگاه در این 40 سال برای اصلاح و ارتقا صورت گرفته هنوز کم است.

وی با بیان اینکه اقتصاد بوجود آمده توسط غربی‌ها بر مبانی و اهداف دنیا گرایانه استوار شد، گفت: نتیجه این معادله اقتصاد سرمایه‌داری شده است که حاصل ان ضمن پیشرفت ها بیش از یک میلیارد جمعیت بشر گرسنه هستند.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: نتیجه معادلات سیاسی آنان شورای امنیت و حق وتو، اشغال ها، جنگ‌ها و ظلم‌هایی است که بر عالم بشر روا داشته شده است.

رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور ادامه داد: برنامه شکل گرفته برای بشر در حوزه نظامی و امنیتی نیز بر اساس یک رویکرد دنیاگرایانه، ماده پرستانه و دور از ارزش های قدسی و الهی شکل گرفته است.

وی افزود: آنچه که انقلاب اسلامی می خواهد پایه ریزی کند تغییر این 5 معادله است که عالم با آن اداره می‌شود. تغییر این معادلات قدرت امروز نیازمند کارهای بزرگی است که انقلاب اسلامی دنبال آن است. اینکه آنها از ما می ترسند به دلیل این است که ما در این 5 محور دارای فکر و اندیشه هستیم. انقلاب اسلامی پول و زور نمی‌خواهد چرا که اگر منطق خود را به درستی عرضه کند میلیون ها انسان فداکار برای آن ایستاده است. تغییر این معادلات روح بیانیه گام دوم و منظومه فکری امام و رهبری و انقلاب اسلامی است.

آیت الله اعرافی اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک اندیشه تمدنی است یعنی ما دارای یک منظومه فکری و معرفتی هستیم که در همه قلمرو بشر حضور و معنا می‌دهد و می خواهد معادلات قدرت بشر در حوزه سخت و نرم را تغییر دهد و این حرکت البته با منطق عقلانیت و دست مایه فکری و علمی است.

رئیس حوزه‌های علمیه سراسر کشور با بیان اینکه در بین این 5 معادله، معادله نظامی و امنیتی نقش بسیار مهمی دارد، گفت: مهمترین مسئولیتی که دستگاه عقیدتی سیاسی در نیروهای مسلح با عناوین مختلف دنبال می کند این است که ما گفتمانی در نیروهای مسلح به وجود بیاوریم که جهت گیری تمدنی و تغییر سنجیده و عقلانی و منطقی معادله های قدرت دنیای امروز ما باشد و اینکه نیروی نظامی و ارتش سرافراز ما درک کند که قدرت او پایه ای برای این اقتدار، تولید یک قدرت جدید با تمدن و گفتمان جدید است.

وی افزود: نگاه ما در این امر، امت اسلامی است و ما برای ایران به عنوان یک هسته مرکزی و اثرگذار بسیار اهمیت قائل هستیم.

آیت‌الله اعرافی با تاکید بر اینکه نیروهای مسلح ما در جایگاه رفیعی قرار دارند، اذعان کرد: این جایگاه رفیع نیروهای نظامی اقتضا می‌کند که دائم تولید فکر کرده و روش های تربیتی و اخلاقی تغییر پیدا کند و بالنده شود. طبعا کار اعتقادی و تربیتی در نیروهای مسلح همان پیچدگی‌های قشرهای دیگر را دارد. به دلیل اینکه تربیت امروز با موانع و همجه‌های بی شماری مواجه است.

رئیس حوزه های علمیه سراسر کشور، تاکید کرد که باید فلسفه وجودی نیروهای مسلح از منظر اسلام و اعتقادات بنیادی و پایه آن تولید و تبیین شود.

وی در پایان از آمادگی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در زمینه پژوهش و تحقیق ناظر بر نیروهای مسلح، تربیت نیرو از روحانیت شایسته در قالب رشته های تخصصی، دوره های کاربردی و مهارتی برای روحانیون نیروهای مسلح و اعزام های تبلیغی و ارتقا تحصیلی با سازمان عقیدتی سیاسی ارتش خبر داد.

بنابراین گزارش حجت‌الاسلام عباس محمدحسنی رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش نیز در این دیدار گفت: عقیدتی سیاسی در ارتش به دلیل حرکت فرهنگی نظام‌مند و هوشمند از جایگاه بالایی در نگاه ارتش و مردم برخوردار است.

وی افزود: ما در سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، 16 طرح فرهنگی بنام طرح های فرهنگی مصباح برای مخاطبین متعدد تعریف کردیم که نقشه راه فرهنگی ارتش محسوب می شود.

نماینده ولی فقیه در ارتش همچنین از آیت الله اعرافی به دلیل مساعدت در زمینه ارتقای تحصیلی روحانیون شاغل تشکر و تصریح کرد: روحانیونی که بخاطر انقلاب و اقتضائات آن دل از درس و تحصیل در حوزه های علمیه کندند، کار جهادی انجام دادند و این همواره قابل تحسین، تجلیل و تکریم است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *