عزت سپاه را بیشتر کردند/ایران جزء ۲۰ کشور جهان با قدرتمندترین نیروهای مسلح است
۱. قرار دادن سپاه پاسداران در لیست سازمانهای بهاصطلاح تروریستی خارجی از سوی دولت آمریکا یکی از گل به خودیهای تاریخی کاخ سفید بود که موجب شهرت و محبوبیت مضاعف این سازمان مردمی شد. واشنگتن از زمان ریاست جمهوری «باراک اوباما» در فکر قرار دادن سپاه در لیست سازمانهای تروریستی بود، ولی از ترس تبعاتش، دست به این اقدام نمیزد. سیاست «دونالد ترامپ» علیه این سازمان نظامی پیشرفته را هم نمیتوان فارغ از پازل ضد ایرانی طراحیشده آمریکا به تحلیل نشست. راهبرد نویسان کاخ سفید بهخوبی دریافته بودند که سپاه پاسداران، طیفی از کارآمدی بهویژه در بخش اقتصادی، عمرانی و نظامی دارد و در واقع، بازوی جمهوری اسلامی برای مقابله با «تحریمها» و «تهدیدات» آمریکاست، اما سراغ تحریم تمام مجموعه سپاه نمیرفتند، چون بحث امنیت نیروهای آمریکایی در منطقه و واکنش متقابل ایران مطرح بود. از این رو، قرار دادن نام سپاه پاسداران در لیست تحریمی سازمانهای نظامی خارجی، آخرین تیر ترکش واشنگتن و اذعان به ناکارآمدی شاکله تحریمها بود.
۲. بعد از تحریم فرماندهان سپاه پاسداران و برخی مجموعههای وابسته به آن در مهر ۹۶ و سپس درج نام این نهاد در سیاهه سازمانهای بهاصطلاح تروریستی خارجی از سوی دولت ترامپ، این تصور در میان سران متوهم و خوابزده آمریکایی وجود داشت که اقتصاد کشورمان و فعالیتهای نظامی سپاه نیز کمرنگ و در سراشیبی ضعف قرار میگیرد. سران واشنگتن وقتی متوجه خیال خام خود شدند که رئیسجمهور آمریکا با صرف ۷ تریلیون دلار، شبانه، مخفیانه و چراغ خاموش به پایگاه نظامیانش در عراق سفر کرد، در حالی که رئیسجمهور کشورمان با عزت و احترام، در روز روشن راهی بغداد شد و در اوج فشارها و تحریمهای اقتصادی ۲۰ میلیارد دلار قرارداد تجاری با عراق منعقد کرد. از طرفی، فرار ذلیلانه کشتیهای انگلیسی در خلیجفارس از رویارویی با کماندوهای دریایی سپاه و تکه تکه شدن پهپاد جاسوس افسانهای پنتاگون به دست دلاور مردان سبز پوش، رؤیای کارتونی و فانتزی کودکانه فرماندهان آمریکا را درباره به محاق رفتن قدرت نظامی سپاه پاسداران، نقش بر آب کرد.
۳. درباره محبوبیت و «عزت» این سازمان انقلابی بر اثر حماقت آمریکاییها نیز شواهد و مصادیق فراوانی وجود دارد. از باب مثال، وبگاه آمریکایی «المانیتور» در گزارشی نوشت: «محبوبیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پس از سخنان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا و بیان راهبردش در قبال ایران افزایش یافته و موجی در شبکههای اجتماعی در واکنش به موضع کاخ سفید علیه سپاه به راه افتاده است. کاربران با به راه انداختن هشتگی نوشتهاند: دیدن حاج قاسم سلیمانی و دوستانش خود نوعی احساس امنیت است.» از طرفی، تحریم شاکله سپاه پاسداران، درست در زمانی روی داد که چند استان کشور، درگیر سیلی کمسابقه بودند و نیروهای جانبرکف و از خودگذشته سپاه، بعضاً تا زانو در گل و لای، به خدمترسانی بیمنت به مردم گرفتار شتافتند؛ ضمن اینکه نیروهای این سازمان خدوم، در زمره اولین گروههایی بودند که بعضاً حتی از امدادگران زودتر به داد سیلزدگان در شمال، جنوب و غرب کشور رسیدند. در این حیص و بیص، خبر درج نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی باعث شد تا افکار عمومی کشور به حقانیت غیور مردان سپاهی بیشتر پی ببرند و با نگاهی جامعتر، به چرایی مخالفت خباثت آلود با این نهاد انقلابی واقف شوند. واشنگتن سازمانی را تحریم کرد که از دل مردم بیرون آمده و در شدت و رخاء همواره در کنار آنها ایستاده است؛ در نتیجه تحریمش، مفهومی جز هدف قرار دادن معیشت و آسایش مردم ندارد؛ حقیقتی که آمریکاییها بارها آن را انکار کرده و بهدروغ مدعی شدهاند که مردم، در کانون تحریمها نیستند! بنابراین، تصمیم ترامپ و شرکایش در کاخ سفید، قطعاً محبوبیت سپاه را دوچندان و سطح نفرت از آمریکا را نیز به همان اندازه افزون کرد.
۴. به گفته کارشناسان آمریکایی، رویکرد ضد سپاه کاخ سفید، افزون بر نابخردانه بودن، از چاشنی مغایرت با منافع ملی واشنگتن نیز برخوردار است، چراکه پایگاههای نظامی این کشور در منطقه، هدفی سهلالوصول و راحتالحلقوم برای دلیرمردان سپاهی محسوب میشوند. تقریباً بلافاصله پس از اعلامیه ترامپ، شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در اقدامی متقابل، فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به «سنتکام» (CENTCOM) را وارد فهرست سازمانهای تروریستی کرد و در حال حاضر، همه نیروهای تروریست این کشور در غرب آسیا اعم از عراق، افغانستان، خلیجفارس و هر نقطهای که احتمال تحرک آنها وجود دارد، در معرض خطر و تهدید جدی هستند.
این نکته نیز مغفول نماند که تصمیم آمریکا فاقد وجاهت قانونی بود، چون سپاه یک ارگان رسمی نظامی و متعلق به کشوری است که عضو سازمان ملل بوده و اختیاراتی ذیل قانون اساسی دارد. این موارد، قطعاً از نگاه اندیشمندان، کارشناسان و صاحبنظران دور نمانده و ابعاد بیشتری از قدرتنمایی سپاه به واسطه تصمیم کاملاً غلط کاخ سفید را در آینده به رشته تحریر در خواهند آورد.
۵. تأکید بر «ابزار نظامی پیشرفته سپاه» از سوی سکاندار انقلاب، ناظر به ابعاد «سختافزاری» و «ژئو استراتژیک» است.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.