مثلث شوم «ایران ستیز» در انتهای خط؟/ ترامپ و اوکراینگیت؛ نتانیاهو و فساد؛ بنسلمان و یمن
اما این روزها اوضاع سه فرد مورد اشاره در داخل کشورهایشان به شدت قمر در عقرب است؛ ترامپ درگیر ماجرای «اوکراین گیت» است و هر روز به لبه تیغ تیز استیضاح نزدیکتر میشود؛ نتانیاهو گرفتار تشکیل کابینه است و بنبست سیاسی در رژیم تحت امرش راه فراری برای این نخست وزیر فاسد و جنایتکار نگذاشته است؛ بنسلمان نیز از سوی سایر شاهزادگان سعودی به بیکفایتی و هدایت آل سعود به منجلاب و فروپاشی متهم شده و تقاضاها میان متنفذان رژیم سعودی برای برکناریاش روز به روز بیشتر میشود.
ترامپ و «اوکراین گیت»
روز پنجشنبه سوم مرداد ۹۸ (۲۵ جولای ۲۰۱۹) ترامپ با «ولودمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین مکالمه تلفنی داشت؛ حدود دو ماه بعد از این اتفاق، روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک عضو سازمان سیا نوشت: ترامپ در مکالمه با زلنسکی، کمک آمریکا به اوکراین را منوط به انجام تحقیقات «کیف» در مورد تجارت «جو بایدن» و پسرش در اوکراین کرده است.
بعد از این افشاگری، بایدن معاون باراک اوباما و یکی از نامزدهای اصلی حزب دمکرات برای انتخابات پیشروی ریاستجمهوری آمریکا خواستار انتشار علنی متن مکالمه تلفنی ترامپ با زلنسکی شد.
«کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا» نیز روز پنجشنبه چهارم مهر، برای بررسی فوری اقدام مجرمانه ترامپ در مداخله دادن یک عنصر خارجی برای پیشبرد اهداف انتخاباتیاش، تشکیل جلسه داد. این جلسه با حضور «مایکل اتکینسون» بازرس کل جامعه اطلاعاتی آمریکا، پشت درهای بسته برگزار شد و حدود سه ساعت به طول انجامید.
پس از جلسه مزبور، زمزمهها برای استیضاح ترامپ آغاز شد و رفته رفته این زمزمهها به یک خواست عمومی در محافل سیاسی و رسانهای آمریکا تبدیل شد و عبارت «اوکراین گیت» وارد ادبیات سیاسی و رسانهای جامعه آمریکا شد.
دموکراتها نیز فشار ترامپ به رئیسجمهور اوکراین برای پرونده سازی اقتصادی علیه «جو بایدن» را تبانی رئیسجمهور آمریکا با یک کشور خارجی قلمداد کردند و اعلام کردند پرونده را به لحاظ امنیتی و قضایی پی میگیرند و روند استیضاح ترامپ را به واسطه این اتهام کلید میزنند.
روزنامه واشنگتن پست نیز در همین اثنا گزارش داد که ترامپ کمی پیش از تماس تلفنی جنجالیاش با رئیسجمهور اوکراین به رئیس دفتر موقت کاخ سفید دستور داده، کمک مالی نظامی نزدیک به ۴۰۰ میلیون دلاری به اوکراین را متوقف کند.
روز جمعه ۱۹ مهر، «ماری یووانوویچ» سفیرسابق آمریکا در اوکراین در جلسه کنگره آمریکا حاضر شد تا پاسخگوی سوالات نمایندگان پیگیر استیضاح ترامپ بواسطه رسوایی اوکراین گیت باشد؛ خانم یووانوویچ در این جلسه تایید کرد که برکناریاش از سفارت آمریکا در اوکراین در نتیجه فشارهای خاص و مغرضانه بوده است. نام خانم یووانوویچ در مکالمه جنجالی ترامپ و زلنسکی مطرح شده بود و ترامپ او را به کنایه فردی مزاحم خطاب کرده بود.
علاوه بر شهادت «ماری یووانوویچ» در کنگره آمریکا، موضوع دیگری که پرونده استیضاح ترامپ را جلوتر برده است، بازداشت دو فرد به نامهای «لو پارناس» و «ایگور فرومن» توسط افبیآی است؛ این دو تاجر متهم شدهاند که به «رودی جولیانی» وکیل ترامپ برای تحت فشار قرار دادن و تطمیع دولت اوکراین جهت پرونده سازی علیه «جو بایدن» همکاری کردهاند.
به هر ترتیب باید منتظر ماند و دید تکلیف رسوایی «اوکراین گیت» و استیضاح ترامپ بدین واسطه چه میشود؟ برخی تحلیلگران در داخل آمریکا معتقدند حتی اگر این رسوایی به استیضاح ترامپ نینجامد، زمینه را برای عدم رأی آوری او در انتخابات ۲۰۲۰ فراهم میکند و ترامپ پس از «جیمی کارتر» و «جرج بوش پدر» به سومین رئیسجمهور تک دورهای آمریکا تبدیل خواهد شد.
وضعیت وخیم بیبی فاسد
اوضاع بنیامین نتانیاهو در داخل اراضی اشغالی از اوضاع ترامپ در آمریکا وخیمتر است؛ دادگاه فساد مالی او روز دهم مهر برگزار شد و آنطور که رسانههای صهیونیستی گفتهاند نتایج آن حدود سه ماه دیگر اعلام خواهد شد.
پرونده فساد مالی نتانیاهو در شرایطی پیش میرود که او به لحاظ سیاسی به بنبست مطلق خورده است و در جریان دو انتخابات اخیر یعنی انتخبات فروردین و شهریور به رغم آنکه مامور تشکیل کابینه شد، اما نتوانست دولت ائتلافی تشکیل دهد. نتانیاهو اگر نتواند نظر مساعد ائتلاف رقیب یعنی «آبی سفیدها» را جلب کند و تعداد نمایندگان حامی خود در کنست رژیم صهیونیستی را به ۶۱ برساند باید دوران سیاستورزی خود را پایان یافته تلقی کند و با مصونیت سیاسی از دست رفته، انتظار دریافت حکم محکومیت فساد مالیاش را بکشد.
صدامک در انتهای راه؟!
بنسلمان ولیعهد جاهطلب و جنگطلب سعودی این روزها به شدت از سوی شاهزادگان متنفذ رژیم عربستان تحت فشار است؛ این فشارها از تاریخ ۲۳ شهریور ۹۸ تشدید شده است؛ در این تاریخ پالایشگاههای بقیق و خریص شرکت آرامکو در شرق سعودی توسط ۱۰ پهپاد یمنی هدف قرار گرفت و رژیم سعودی نیمی از تولید نفت روزانهاش را از دست داد.
روز دهم مهر خبرگزاری رویترز به نقل از برخی دیپلماتهای ارشد و شاهزادههای با نفوذ سعودی، نوشت: بیش از ۱۰ هزار شخصیت و شاهزاده خاندان آل سعود در مورد توانایی بنسلمان برای دفاع از منافع عربستان سعودی، ابراز تردید کردهاند.
برخی از این افراد در مصاحبه با رویترز گفتهاند حملات به تاسیسات نفتی عرستان، موجب افزایش انتقادات در مورد سیاستهای جنگطلبانه ولیعهد عربستان در میان شاهزادگان آل سعود شده است.
بیشتر بخوانید|
حماسهسازی یمنیها و انصارالله/ سعودیها منتظر عملیات شماره ۳ باشند؟!
به هر ترتیب، مثلث شوم و بدنام «ترامپ، نتانیاهو، بن سلمان» که رویای فروپاشی نظام ایران را داشتند حالا با مشکلات عدیده داخلی مواجهاند؛ مشکلاتی که میتواند عمر سیاسی این سه فرد ایران ستیز را به پایان برساند.