صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برای احتمال کاهش خطرات پایتخت به نوار سنندج-سیرجان منتقل شود/ هر ۳ هزار و ۵۰۰ سال، یک زلزله شدید در تهران

۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۱:۳۱
کد خبر: ۵۵۷۸۹۷
به گفته زارع، در بازه زمانی‌ای قرار داریم که امکان وقوع زلزله‌های شدید در سه کلان شهر تهران، تبریز و مشهد وجود دارد. همچنین با انتقال پایتخت به منطقه‌ای مانند نوار سنندج-سیرجان، می‌توان به رفع مشکلات شهر کمک کرد.

مهدی زارع استاد پژوهشگاه زلزله شناسی و عضو وابسته فرهنگستان علوم کشور به مناسبت روز بین المللی کاهش بلایای طبیعی در گفتگو با خبرنگار گروه جامعه گفت: شعار سال جاری روز بین المللی کاهش بلایای طبیعی، "تاب آوری اقلیمی" است. در سال ۲۰۱۹ با توجه به گرم شدن زمین و تغییرات آب و هوایی، هدف این است که بشر بتواند به طور نسبی ادامه حیات خود را روی کره زمین تضمین کند.


وی با تاکید بر ابنکه بشر توانایی مانع شدن در برابر سوانح طبیعی را ندارد، ادامه داد: تاب آوری اقیلمی به این معناست که بشر با شرایطی که وجود دارد بتواند با محیط سازگاری پیدا کند و تغییرات زیادی ایجاد نکند. همچنین در صورت رخداد سوانح، در حداقل زمان و با کمترین آسیب به شرایط عادی خود باز گردد.


زارع درباره شیوه توسعه شهرسازی در تهران گفت: توسعه شهرنشینی در تهران در جهت تاب آوری اقلیمی نبوده و در جهت توسعه ناپایدار بوده است. همچنین با مهاجرت به پایتخت جمعیت افزایش یافته، اما امکانات مورد نیاز آن‌ها مانند مسکن، مدارس و ... اصولی ساخته نشده است. این افراد یا در بافت‌های فرسوده ساکن می‌شوند یا با وجود درآمد کم، خانه‌هایی می‌سازند که اصلا مقاوم نیست و بر مشکلات افزوده می‌شود.

 

تهران در معرض زلزله قرار دارد/ در تهران زلزله می‌آید/زلزله تهران نزدیک است/ تهران روی ۵ گسل مهم

استاد پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: تهران گسل‌های کوچک و بزرگ زیادی دارد که شامل گسل‌های فعالی مانند گسل شمال تهران، نیاوران، ایوانک، پردیسان و کهریزک می‌شود. همچنین گسل‌هایی مانند مُشا دماوند و رباط کریم نیز در نزدیکی تهران قرار دارند.

وی درباره زمان وقوع زلزله افزود: ما نمی‌توانیم زمان دقیق وقوع زلزله را پیش بینی کنیم، اما بر اساس شواهد کافی می‌دانیم که تهران زلزله شدیدی را تجربه خواهد کرد. هر ۳ هزار و ۵۰۰ سال یک بار، تهران زلزله‌های شدیدی را در گسل شمال تهران تجربه کرده است و اکنون ما در این بازه زمانی قرار داریم. در صورت عدم رفع نواقص، شهر با مشکلات بسیار مهمی پس از وقوع زلزله مواجه می‌شود.


عضو وابسته فرهنگستان علوم کشور ادامه داد: وظیفه ما این است که توسعه پیرامونی اطراف مناطق خطرناک را کُند یا متوقف کنیم و با خاطیان برخورد جدی شود. باید به این نکته توجه داشت که توسعه شهر‌ها نباید به صورت دلخواهی باشد و پایتخت بودن نباید بهانه توسعه بی رویه شهر باشد.


انتقال پایتخت برای کمک به بهبود شرایط تهران/ ساخت شهر جدید به عنوان پایتخت/ نوار سنندج-سیرجان پیشنهاد محققان برای ساخت پایتخت جدید


زارع گفت: انتقال پایتخت از تهران به سایر مناطق می‌تواند به بهبود شرایط این شهر کمک کند. من معتقدم ناحیه‌ای به عنوان پایتخت انتخاب شود و تمام امکانات از اول و به صورت اصولی ساخته شود. منطقه‌ای مورد نظر باید از شهر‌های بزرگ و گسل‌های فعال دور باشد.

استاد پژوهشگاه زلزله شناسی درباره منطقه پیشنهادی ساخت پایتخت افزود: نوار سنندج-سیرجان، منطقه‌ای است که از سنندج شروع می‌شود و با گذشت از استان مرکزی، اصفهان، و گلپایگان به سیرجان در جنوب شرقی کشور می‌رسد؛ می‌تواند گزینه مناسبی برای ساخت پایتخت جدید باشد. این منطقه در مرکز کشور قرار دارد و با دور بودن از مرز‌ها و گسل‌ها امن است. همچنین آب و هوای معتدلی دارد.

وی ادامه داد: در پاسخ به کسانی که می‌گویند بودجه نداریم نیز باید گفت که با برنامه ریزی صحیح و دراز مدت این مکان وجود دارد و به مرور زمان این پروژه درآمد زا نیز خواهد بود. همچنین می‌توان امکان سرمایه گذاری برای مردم در این پروژه را ایجاد کرد و به کاهش هزینه‌های دولت کمک کرد.

زارع متذکر شد: در صورت انتقال پایتخت، رسیدگی به مردم شهر تهران بیشتر شده و احتمال کاهش خطرات و مشکلات وجود دارد.

تبریز و مشهد بعد از تهران در خطر هستند


زارع گفت: بعد از شهر تهران، وقوع زلزله در کلان شهر‌های تبریز و مشهد نیز وجود دارد. تبریز یک چهارم شهر تهران خرابی خواهد داشت، زیرا جمعیت و توسعه شهری کمتری دارد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *