صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اختراع آمپولی برای بازخوانی اصوات فنچ‌ها!

۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۶:۰۱
کد خبر: ۵۵۷۸۱۸
دانشمندان توانسته‌اند با دستکاری در بخشی از مغز فنچ‌ها و کاشت خاطرات ساختگی، باعث شوند تا این پرندگان شروع به بازخوانی اصواتی کنند که در عالم واقعیت هرگز نشنیده بودند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، به نقل از روزنامه خراسان، یکی از اخبار پر سرو صدای اختراع آمپولی برای یادگیری علم بود که بازتاب زیادی در پی داشت، اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است.

 

 

دانشمندان توانسته‌اند با دستکاری در بخشی از مغز فنچ‌ها و کاشت خاطرات ساختگی، باعث شوند تا این پرندگان شروع به بازخوانی اصواتی کنند که در عالم واقعیت هرگز نشنیده بودند.

 

 

بسیاری از کاربران که سودای دانشمند شدن یک شبه را داشتند از این اختراع دانشمندان خرسند بودند و عده‌ای هم آن را ترسناک‌تر از دیپ فیک دانستند. (دیپ فیک تکنیک جدیدی برمبنای هوش مصنوعی است که به‌واسطه آن ویدئو‌های دروغینِ واقع‌گرایانه درست می‌کند و می‌تواند هر حرفی را روی تصویر فردی دیگر قرار دهد.)

 

 

با این حال پژوهشگران در دانشگاه ساوت‌وست تگزاس که روی نحوه فرایند یادگیری در مغز مشغول تحقیق هستند، این کار را با استفاده از دنبال کردن الگوی خواندن در فنچ‌ها انجام داده‌اند.

 

 

در واقع فنچ‌های کم سن و سال آوازخواندن را از پدرانشان یاد می‌گیرند. فنچ والد نغمه‌ای را می‌خواند و فنچ نوزاد شروع به تکرار آن می‌کند تا سرانجام موفق شود کامل آن را بخواند. این روند وجه ساده شده‌ای از طریقه حرف زدن نوزاد انسان است.

 

 

در آزمایش جدید، دانشمندان با تکیه بر الگوی انتقال صدا و یادگیری آن در مغز فنچ، صدای فنچ پدر را کنار گذاشتند و مستقیما مغز فنچ را دستکاری کردند تا او را وادار به خواندن آواز‌هایی کنند که هرگز پیش از آن نشنیده است.

 

 

تاد رابرتز، محقق در تیم این پروژه می‌گوید، آزمایش جدید مربوط به دو بخش مغز تنها یک قطعه از پازل کلی به حساب می‌آید، چرا که نغمه پرندگان علاوه بر طول هجای آوازی، شامل مواردی نظیر شدت کمی و زیادی صدا و همچنین هجا‌های ترکیبی می‌شود.

 

پژوهشگران امیدوارند با رمزگشایی کامل از فرایند ضبط اطلاعات در مغز بتوانند روزی خاطرات افرادی را که دچار آسیب‌های روانی حاد شده‌اند، تغییر دهند.

 

در این میان واکنش کاربران هم به این موضوع جالب و خواندنی بود که تعدادی از آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم.


• کاربری نوشت: «خاطره ساختگی رو خودمون می‌تونیم بسازیم، اگه دانشمندا بلدن، اونایی رو که نمی‌خوایم پاک کنن!»


• کاربر دیگری نوشت: «چه وحشتناک، در آینده مهارت چیپ‌ستی خواهیم داشت. مثلاً زبان فرانسه با ۵۰ هزار لغت با قابلیت کاشت و آپلود سریع در پشت گوش شما فقط ۲۰۰ هزار تومان. دیگه اون موقعه که ثروت بهتر از علمه، چون هر چی بیشتر پول داشته باشی چیپ ست‌های علمی بیشتری می‌تونی بخری!»


• کاربری هم نوشت: «درسته از هر علمی میشه در راه ناثواب هم استفاده کرد، ولی اگه نیمه پر لیوان رو بخوام ببینم می‌گم این جوری دیگه ما در آینده بیماری به نام آلزایمر نخواهیم داشت».


برچسب ها: اختراع اصوات فنچ

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *