صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نگاهی به خاطرات یکی از جانبازان دوران دفاع مقدس/نقدی بر نمایش تازه «مریم بوبانی»

۱۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۵۵۷۶۶۴
نوزدهمین روز از مهر ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به عدم موفقیت فیلم پیلوت در گیشه سینما اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نوزدهمین روز از مهر ماه ۱۳۹۸ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به عدم موفقیت فیلم پیلوت در گیشه سینما اشاره کرد.

خاطرات دوران دفاع مقدس گنجینه ارزشمندی هستند/در زمینه تولید کتاب به استاندارد‌های جهانی نزدیک شده ایم

میثم رشیدی مهرآبادی نویسنده کتاب «صد روسی» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون چگونگی پیدایش ایده و نگارش کتاب کتاب «صد روسی» گفت: در مراسم رونمایی از کتاب حاجی فیروز که به خاطرات جانباز حاج فیروز احمدی اختصاص داشت، با جانباز دیگری به نام جاب عبدالعلی یزدانیار آشنا شدم و ابراز آمادگی کردند که خاطراتشان را از دوران دفاع مقدس بازگو کنند.

وی مدت زمان نگارش کتاب «صد روسی» را دو سال اعلاک کرد و افزود: از آغاز دریافت خاطرات عبدالعلی یزدانیار تا امروز که کتاب «صد روسی» منتشر شده، چیزی حدود دو سال طول کشید که البته به صورت مداوم نبود، اما سعی کردیم مهمترین خاطرات وی را در اثر بیان کنیم.

رشیدی مهرآبادی پیرامون مضمون کتاب «صد روسی» ابراز کرد: کتاب «صد روسی» خاطرات یک رزمنده در واحد ادوات است که چندین بار در طول جنگ مجروح شده و به خاطر انرژی بالایی که داشته، اتفاقاتی را رقم زده است. به نظر من هر رزمنده‌ای باید جنگ را از منظر نگاه خودش در تاریخ ثبت کند و آن کار فقط نباید به فرماندهان محدود شود. هدف من اضافه کردن بخشی دیگر از خاطرات دوران دفاع مقدس که در سینه یک رزمنده باقی مانده بود است. از نظر من خاطرات دوران دفاع مقدس گنجینه ارزشمندی هستند.

وی در پاسخ به سابقه نگارشش در حوزه کتاب‌های ارزشی اظهارکرد: سالهاست در حوزه دفاع مقدس اعم از خبرنگاری و نویسندگی فعالیت می‌کنم و در این مسیر تلاش دارم تا اثری از خودم به جا بگذارم که ماندگار باشد.

رشیدی مهرآبادی در مورد بازخورد کتاب «صد روسی» اظهار کرد: من کتابم را قبل از انتشار به تعدادی از دوستان نویسنده و ناشر دادم تا بخوانند و اشکالاتش را برطرف کنند. نظر این دوستان نسبت به کتاب مثبت بود، اما، چون صد روسی به تازگی منتشر شده هنوز از سوی مخاطبان، بازخوردی به من نرسیده است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید. 

«پیلوت» فیلمی که با حضور جواد عزتی هم نمی‌فروشد/گیشه ضعیف سال ۹۸ ادامه دارد

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فیلم سینمایی «پیلوت» به کارگردانی "ابراهیم ابراهیمیان" از دو هفته گذشته اکران خود در سینماهای کشور را آغاز کرده اما با این وجود تاکنون به فروشی معادل ۲۹۶,۵۵۹,۰۰۰ تومان دست یافته است، رقمی که با توجه به حضور بازیگرانی مطرح به نوعی شکست در گیشه محسوب می شود. 

جواد عزتی، حمیدرضا آذرنگ، بهدخت ولیان، سعیدآقاخانی، بانیپال شومون، گیلدا ویشکی با حضور پریوش نظریه بازیگرانی هستند که در پیلوت به ایفای نقش پرداخته اند اما باز هم نتوانستند مخاطب را به سالن بکشانند، البته باید دید کیفیت اثر تا چه حد در جذب مخاطب موثر بوده است. 

این فیلم سومین تجربه کارگردانی ابراهیم ابراهیمیان محسوب می‌شود، وی البته بعد از ساخت پیلوت، تولید فیلم سینمایی «دابلند» را نیز پشت سر گذاشت، اما تکلیف آن فیلم نیز هنوز مشخص نیست، عادت نمی‌کنیم شاید مطرح‌ترین فیلم ابراهیمیان نزد افکار عمومی است.

دو طبقه روی پیلوت یکی از جنجالی‌ترین تولیدات سینمای ایران در سال ۹۶ محسوب می‌شود. این جنجال و حاشیه بدون شک به زمانی باز می‌گردد که در پشت صحنه این فیلم سینمایی "الناز شاکردوست" بازیگر نقش اول زن اثر دچار سانحه شدید شد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید. 

 

«نماز جمعه» میثاق‌گاه مسلمانان جهان است/ظهور «امام زمان (ع)» جهان را پر از برکت خواهد کرد

علی خلیلی کارشناس علوم قرآنی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پیرامون ارزش روز جمعه گفت: روز جمعه به عنوان یکی از اعیاد بزرگ اسلامی بوده که در آن انسان از روزمرگی زندگی فاصله گرفته به عبادت و یاد خدا می‌پردازد، در این روز عبادات با ثوابی چند برابری در کارنامه اعمال ثبت می‌شوند و در عین حال کار‌های نادرست نیز چند برابر به ثبت می‌رسند.

وی ارزش و فضیلت شب و روز جمعه را بسیار با اهمیت دانست و اظهار کرد: شب و روز جمعه از جمله زمان‌هایی هستند که دارای اهمیت و ویژگی خاصی بوده و بار‌ها در روایات آمده حتی کسی که از ظهر پنجشنبه تا ظهر جمعه چشم از جهان ببندد رحمت ویژه‌ای نصیبش می‌شود و از فشار قبر در امان خواهد بود.

خلیلی ارزش عبادت در شب جمعه را بسیار زیاد برشمرد و افزود: عبادت در شب جمعه نیز بسیار با عظمت است و ذکر و یاد خدا در آن ثواب فراوانی را برای متقیان به همراه دارد، خواندن نماز شب در این زمان فضیلت فراوانی دارد.

وی فضیلت دعای کمیل را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: دعای کمیل به عنوان یکی از مناجات‌های ارزشمند و ذخایر عظیم و بزرگ شیعه محسوب می‌شود، مضامین این دعا پربار بوده و دل و جان انسان‌های متفکر را با خود همراه می‌کند دعای کمیل از زبان «امیرالمومنین (ع)» بیان شده و راه بهشت را به مومنین نشان می‌دهد.

‌خلیلی روایت‌های متعددی را پیرامون ارزش دعای کمیل برشمرد و بیان کرد: شیخ طوسی این دعا را به نام دعای خضر معرفی کرده است، خواندن این دعا در ماه شعبان بسیار سفارش شده است، همچنین روایت شده که کمیل بن زیاد نخعی «امیرالمؤمنین (ع)» را دید که در شب نیمه ماه شعبان در حال سجده این دعا را می‌خواندند، سپس دعای مشهور کمیل را نقل می‌کند. علامه مجلسی هم دعای کمیل را بهترین دعا معرفی کرده است.

این کارشناس قرآنی نماز جمعه را از دیگر فضیلت‌های روز جمعه خواند و افزود: نماز جمعه در دین مبین اسلام از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است این عمل ارزشمند حتی در سوره جمعه نیز مورد تاکید قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر جمعه میثاقگاهی برای امت مسلمان و بیعتی با حضرت «محمد (ص)» است.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

کشمکشی تکان دهنده میان یک مادر و دخترش در نمایش «شب بخیر مادر»

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، نمایش «شب بخیر مادر» به کارگردانی فرید سلیمانی و با بازی «مریم بوبانی» به تازگی اجراهای خود در مجموعه تئاتر دیوار چهارم را به پایان رسانده است، این نمایش توانست با استقبال متوسطی از سوی تماشاگران روبرو شود. 

نمایش «شب بخیر مادر» با در نظر گرفتن محدوده‌ای خاص برای خود تلاش دارد که جهانش را با ساز و کاری که مخاطب با آن آشنا است پایه‌ریزی کرده و سپس نمایش بدهد. اهمیت این موضوع نیز تنها به همان واقع‌گرا بودن سبک اثر منتهی می‌شود که می‌تواند شرایط را با در نظر گرفتن اتفاق‌های آن واقعی نشان بدهد.

موقعیت مکانی جهان این اثر یکی از داشته‌های مهم است که سبب می‌شود شخصیت‌ها با قرار گرفتن در آن بتوانند بر حسب شرایط تقابل باور‌های خود را به یکدیگر نشان داده و از آن جهت معرفی دیدگاهشان بهره بگیرند. حال با در نظر گرفتن این موضوع باید اشاره داشت جهان متن بر اساس حضور شخصیت‌ها کارکرد روایی خود را آشکار می‌سازد تا آن‌ها بتوانند باتوجه به موقعیت‌هایی نمایشی که در اختیار دارند همه چیز را تحت تاثیر قرار بدهند؛ لذا جهت باورپذیر شدن جهان اثر روحیه برون‌گرای هر یک از شخصیت‌ها عملکردی مجزا دارند که ریشه آن در گذشته است که با پیش آمدن اتفاق‌هایی به زندگی زمان حال آن‌ها متصل می‌شود.

در واقع این روند دراماتیک همسو با مولفه زمان پیش می‌رود تا جایی که شخصیت «جسی» تصمیم می‌گیرد برای رهایی از داشته‌های گذشته و آنچه که سبب سقوط باورهایش شده ایستادگی کند و به نوعی تقاص نداشته‌های خود را با پیش آوردن مرگ خودخواسته‌ای بگیرد. البته در این راستا باید به جزئیات جهان متن اشاره داشت که بعنوان مکمل موقعیت، کارکردی قابل توجه دارد که از میان آن‌ها می‌توان از دیالوگ‌هایی که بین مادر و دختر رد و بدل می‌شود نام برد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.

«ویل اسمیت» دو نقش را در یک فیلم بازی می‌کند

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، فیلم سینمایی «مرد ماه جوزا» به کارگردانی «آنگ لی» و با بازی «ویل اسمیت» اکران خود در سینماهای جهان را از هفته آینده آغاز خواهد کرد. نکته جالب این را بدون شک می توان در ایفای دو نقش توسط ویل اسمیت دانست. 

یک مامور پا به سن گذاشته‌ به نام هنری بروگن را روایت می‌کند که در آستانه‌ی بازنشستگی از طرف جایی که در آنجا کار می‌کرد مورد هدف مرگ قرار می‌گیرد. او در ادامه متوجه می‌شود کسی که برای نابودی وی آمده ، یک نسخه‌ی جوان‌شده و تکامل‌یافته از خودش است که می‌تواند تمامی حرکات و قدم‌های او را پیشبینی کند و قرار است جایگزین وی در آینده شود.

این فیلم روایت یک آدمکش حرفه ای است که در یک ماموریت روبروی فردی همچون جوانی خود قرار می گیرد. ویل اسمیت در این فیلم در نقش آدمکش حرفه ای ظاهر شده است.

ماری الیزابت، کلیو اوون، کنی شراد، لیندا اموند، مارک دمستر، جاستین جیمز، کریس گود و بندیکت وانگ از جمله بازیگرانی هستند که علاوه بر ویل اسمیت در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *