صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقاد از نقض حریم 60متری دریا توسط برخی سازمان‌های متولی/ نظام‌مندشدن ساخت وساز در سواحل با تشکیل شورای گردشگری دریایی

۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸:۲۱
کد خبر: ۵۵۷۵۰
خبرگزاری میزان: معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور با تاکید بر این که شورای گردشگری دریایی با هدف رونق اقتصادی و حفاظت از زیست دریایی شکل گرفته است، گفت: متاسفانه برخی از سازمان های متولی خود حریم 60 متری دریا را نقض کرده و به استحصال دریا دست می زنند. تشکیل این شورا می‌تواند فعالیت‌های ساخت وساز در سواحل را نظام‌مند کند.
پروین فرشچی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با انتقاد نسبت به چشمگیر بودن استحصال دریا به منظور ساخت وساز در سواحل شمال و جنوب کشور اظهار کرد: در صورتی که پس از استحصال دریا ساخت و ساز و سرمایه گذاری صورت گرفته باشد، سرمایه گذاران برای رعایت ضوابط زیست محیطی و نزدیک کردن اکوسیستم به حالت سابق خود هرگز همکاری نمی کنند.

وی با بیان این که بر اساس قوانین و ضوابط زیست محیطی حریم 60 متری دریا باید رعایت شود، ادامه داد: اما در برخی موارد شاهد استحصال دریا توسط سازمان یا ادارت کل بنادر، وزارت نیرو و سایر نهادها هستیم. این در حالی است که وزارت کشور، وزارت نیرو و وزارت مسکن و شهرسازی در تهیه این قانون همکاری داشته اند.

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور تاکید کرد: زمانی که دستگاه های متولی خود قوانین را رعایت نکنند محیط زیست نمی تواند در مقابله با خشک کردن دریا کاری از پیش برد.

این مقام مسئول با اشاره به این که سازمان محیط زیست متوجه نیاز کشور به توسعه و رونق اقتصاد است، اما باید ضوابط زیست محیطی رعایت شود، گفت: حتی اخیرا سازمان محیط زیست پیشنهاد تشکیل شورای گردشگری دریایی را ارائه داده است تا پتانسیل های گردشگری دریایی به عنوان شاخه ای از اقتصاد جدید در کشور شناسایی شود و تمام فعالیت های توسعه ای به ویژه ساخت و ساز در سواحل و دریاها نظام‌مند شود.

فرشچی با بیان این که اقتصاد کشور در حال حاضر وابسته به نفت، گاز یا فعالیت های مرتبط با آن است، خاطرنشان کرد: فعالیت های مربوط به استخراج از دریا در صورت رعایت نکردن ضوابط زیست محیطی به زیست دریایی آسیب می رساند. لذا محیط زیست در این شورا ضمن کمک به توسعه و رونق گردشگری و اقتصاد بر حفاظت ازمحیط زیست نیز نظارت دارد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان محیط زیست کشور با بیان این که گردشگری دریایی به نوعی طبیعت گردی یا اکوتوریسم تعریف می شود، خاطرنشان کرد: در صورتی که در فرآیند حرکت به سمت توسعه گردشگری دریایی مسائل مربوط به محیط زیست دریایی در فرآیند توسعه مد نظر قرار گیرد و این حرکت نظام‌مند شود تمام فعالیت ها متناسب با ارزیابی زیست محیطی پیش می رود و شاهد فعالیت های مخربی همانند استحصال دریا نیستیم.

توسعه پایدار گردشگری دریایی زمان بر است

وی با اشاره به این که هدایت بهره بردرای از دریا به سمت توسعه پایدار گردشکری دریایی امری زمان بر است، اظهار کرد: در ابتدا باید برنامه ششم توسعه کشور تصویب و ابلاغ شود تا پس از آن کارگروه هایی برای توسعه گردشگری دریایی شکل بگیرد و با همفکری اعضای پتانسیل ها شناسایی می شود.

فرشچی در پایان تاکید کرد: از دید ما زمان بر بودن این موضوع ایرادی ندارد، زیرا قرار است به صورت اساسی و با حضور تمام دستگاه ها در مورد توسعه گردشگری دریایی فعالیت شود تا به سمت توسعه پایدار گام برداریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *