همگان باید برای مبارزه با پدیده مواد مخدر مشارکت کنند
به گزارش گروه جامعه ، اسکندر مؤمنی صبح امروز در نشست تخصصی مدیران سازمانهای مردمنهاد منتخب استانهای تهران و البرز که با هدف تبیین نقش این سمنها در اجرایی شدن طرح «یاریگران زندگی» در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: اعتیاد پدیدهای اجتماعی است که کل جامعه باید در مبارزه با آن مشارکت کنند و حضور سمنهای منتخب در این نشست بدون شک موثر خواهد بود.
وی بیان داشت: ما به لحاظ جغرافیایی و همجواری با کشور افغانستان در منطقهای زندگی میکنیم که در موضوع مواد مخدر، مبارزه بهتنهایی جواب نمیدهد، بلکه باید به حوزههای پیشگیری، درمان و صیانت نیز توجه کرد.
دبیرکل ستاد افزود: طبق گزارش اخیر سازمان ملل، تمام شاخصهای مواد مخدر چه صنعتی و چه سنتی در همه دنیا به ویژه منطقه ما، رو به افزایش است.
مؤمنی بیان کرد: همچنین سازمان ملل در این گزارش آورده است در کشورهایی که برخی مواد مخدر همچون کانابیس را آزاد کردهاند، اعتیاد بیشتر شده است و در آمریکا نیز با این روند آزادسازی مواد، اعتیاد زنان در آن کشور به سه برابر رسیده است.
وی، اولویت اول ستاد مبارزه با مواد مخدر را پیشگیری از اعتیاد خواند و گفت: در چند دهه گذشته از همه ظرفیتهای پیشگیری از اعتیاد استفاده نکردهایم و این حوزه به خاطر ماهیت خود و همچنین دیربازده بودن مغفول مانده است.
دبیرکل ستاد افزود: حوزههای مختلف مبارزه با مواد مخدر اعم از درمان، پیشگیری، مقابله، صیانت و ... با یکدیگر در ارتباط هستند، فردی که در حوزه کاهش آسیب فعالیت میکند اگر معتادی را درمان کند، از اعتیاد اعضای خانواده آن فرد، پیشگیری کرده است؛ بنابراین اگر به کاهش آسیب توجهی نشود، به تعداد همین ۱۰۰ هزار معتاد متجاهر افزوده میشود.
مؤمنی با بیان اینکه نگاه قانونگذاران به معتادان، انسانی است، گفت: قانون میگوید کسی که مواد مخدر مصرف میکند باید خودش را درمان کند در اینصورت مجرم شناخته نمیشود، اما اگر خودش را برای درمان معرفی نکرد و تجاهر به اعتیاد کرد، مجرم است.
وی اظهار داشت: معتادی که کف خیابان و زیر پل میخوابد حق او نیست که اینطور زندگی کند و حق مردم آن منطقه هم نیست که چنین صحنههایی را ببینند، پس پیشگیری باید در اولویت باشد، زیرا کمهزینه و با نتیجه بیشتر است.
دبیرکل ستاد در ادامه سخنان خود گفت: تصمیم گرفته شد، موضوع صیانت و توانمندسازی افراد در حوزه پیشگیری از اعتیاد در یک شعار گنجانده شود، از این رو شعار «یاریگر هم باشیم» مطرح شد تا در حوزههای پیشگیری، درمان و... از همه ظرفیتها استفاده شود.
مؤمنی تصریح کرد: رویکرد ستاد در عین حال که مسیر مقابله، پیشگیری و درمان را طی میکند، اما پیشگیری از اعتیاد اهمیت بیشتری دارد. پیشگیری به یک سمن و یک بخش مربوط نمیشود و همه باید یاریگر هم باشیم تا این شعار به گفتمان مصوب در جامعه تبدیل شود.
وی بر ایجاد حساسیت در افراد در حوزه مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد و افزود: حتی یک نفر هم یک ظرفیت مهم در این حوزه محسوب میشود، یک معلم یک مدیر و... میتواند با صحبت با دانشآموزانش در این بخش مهم واقع شود؛ پس همگان باید در مبارزه با پدیده مواد مخدر مشارکت کنند.
دبیرکل ستاد با اشاره به اینکه مردم در نظرسنجیها به کرات، اعتیاد به مواد مخدر را نخستین دغدغه خود اعلام کردهاند، گفت: ۶۶ درصد مردم اعلام آمادگی کردهاند که تمایل دارند در حوزه پیشگیری از اعتیاد همکاری کنند.
مؤمنی در پایان عضویت رسمی سازمانهای مردمنهاد در کمیتههای ستاد را یکی از مصوبات این نشست عنوان کرد و گفت: در هر یک از کمیتههای ستاد، یک سمن متناسب با موضوع کمیته بهعنوان نماینده سمنهای مرتبط حضور داشته باشد.
گفتنی است؛ در این نشست مدیران سازمانهای مردمنهاد منتخب استانهای تهران و البرز به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و مشکلات و چالشهای سمنها را بیان کردند.