لزوم تغییر مسیر استارت آپها از بازار محور به دانش بنیان
برای افزایش توسعه استارت آپها و زیرساختهای کشور در حوزه فناوری باید به سمت توسعه شرکتهای دانش بنیان حرکت کرد.
با توجه به تعداد کاربران فضای مجازی در کشور نیاز به یک سیستم عامل منحصر به فرد و زیر ساختی که اپلیکشنهای ایرانی را در مقابل محدودیتهای برخی از شرکتهای خارجی مصون بدارد، احساس میشود.
در صورت توسعه زیر ساخت و استفاده از توان مهندسین داخلی میتوان به گسترش شبکه ملی اطلاعات امیدوار بود.
باید موانع را از جلوی پای استارت آپ های ایران برداشت
روح اله مومن نسب کارشناس حوزه فناوری در گفتگو با با اشاره به فعالیت استارت آپها در کشور اظهار کرد:شرکتهای نوپا و دانش بنیان از شاخصههایی که برای آنها تعریف شده، و باعث تقویت زیر ساختهای فناوری کشور میشود، پیروی میکنند، اما برخی از مسئولان برای افزایش بیلان کاری خود در حوزه فناوری مسیر استارت آپها را از مسیر دانش بنیان به بازار محور تغییر دادند.
این کارشناس حوزه فناوری تصریح کرد: استارت آپهایی که در کشور رشد کردند؛ باعث افزایش زیرساخت و تقویت این حوزه نشده اند بلکه استارت آپهایی هستند که بازار بهتری را بدست آورده اند.
وی افزود:با این شرایط در حوزه فناوری و اطلاعات استارت آپهایی که در جهان بیشترین جایگاه را دارند در موتور جستجوگر و یا شبکههای اجتماعی و سیستمهای عامل و استارت آپهای سخت افزاری درآمدهای فوق العادهای دارد. به طوری که درآمد شرکت اپل ۱۲ برابر و شرکت گوگل ۷ برابر فروش نفت ایران است.
مومن نسب تاکید کرد: شرکتهای استارت آپ داخلی در بستر نمونههای خارجی حضور دارند؛ به عبارتی دیگر نرم افزارهای ایرانی در بستر «اندروید» و «ای او اس» بارگذاری میشوند و با ایجاد محدودیت میتوانند اپلیکیشنهای ایرانی را از مدار خارج کنند.
این کارشناس حوزه انرژی عنوان کرد: در حوزه فناوری برنامه نویسهای قوی داریم، اما به دلیل سیاست گذاری برخی از مسئولین که طبع آنها به استارت آپهای کاربردی متکی به زیرساختهای خارجی است، باعث تقویت زیرساخت های کشورهای خارجی در این حوزه شده ایم.
وی ادامه داد: محدودیتهای چند وقت اخیر سازندگان اندروید برای برخی از اپلیکیشنهای داخلی باعث از رده خارج شدن و ورشکستگی این شرکتهای داخلی شد.
مومن نسب تصریح کرد: باید به سمت استارتآپهای زیربنایی و زیر ساختی جایگاه خاصی به همراه حمایتهای ویژه در نظر گرفته شود تا چند استارت آپ قدرتمند در کشور شکل بگیرد.
این کارشناس حوزه فناوری عنوان کرد: دامنه فناوری ارتباطات در جهان به گونه ای است که دیگر کشور نمیتواند ادعای انحصار در این حوزه را داشته باشد، در کشور گروهای فوق تخصص برنامه نویسی وجود دارد که ضمن همکاری با شرکتهای بزرگ ای تی در جهان و برای آنها سایت، اپلیکیشن و بازی طرحی میکنند این نشان دهنده توانمندی مهندسین ایرانی است.
مومن نسب بیان کرد: برخی در کشور از توسعه نرم افزارهای خارجی سود کلانی به جیب میزنند به این شکل که تعرفه استفاده از شبکههای خارجی بالاتر است و به همین دلیل موانع زیادی را جلوی پای پیام رسانهای داخلی قرار میدهند.
وی گفت: برای توسعه ظرفیت زیر ساخت لازم است با عواملی که مانع توسعه شبکه داخلی میشوند، برخورد جدی صورت گیرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *