صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استرس، زمینه ساز خشونت در خانواده

۱۷ مهر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶:۵۶
کد خبر: ۵۵۷۲۸۱
استرس بزرگترین و شایع‌ترین بیماری قرن عنوان شده و یکی از مهمترین عوامل اختلاف و تنش بین افراد خانواده است.

به گزارش گروه جامعه ،استرس بزرگترین و شایع‌ترین بیماری قرن عنوان بوده چرا که عصبانیت، اعتماد به نفس پایین، افسردگی، بی تفاوتی، تحلیل پذیری، اختلال در تمرکز، بی قراری و اضطراب از علائم شایع استرس است.

یکی از دلایل آشکار استرس، اختلاف و تنش بین افراد خانواده است. این امر ممکن است ناشی از ناسازگاری اساسی بین زن و شوهر باشد. وقتی چنین خانواده‌هایی صاحب فرزند می‌شوند آن‌ها خود را مجبور به ادامه زندگی می‌کنند، زیرا معتقدند که جدایی به کودکان آسیب می‌رساند، اما در حقیقت کودکان در چنین شرایطی بیشتر از زمانی که با یکی از والدین خود با شادی زندگی کنند، آسیب می‌بینند.

استرس به معنی یک نوع باری است که می¬تواند بر انسان، غیر انسان و محیط وارد شود، حالا می‌تواند این بار مثبت یا منفی باشد. استرس در خانواده جایگاه خاص خود را دارد، یعنی ممکن است ارتباطات بین اعضاء موجب استرس شود.

وضعیت بد اقتصادی، رفتاری و تربیتی باعث به وجود آمدن استرس در خانه می‌شود. استرس‌هایی که در خانواده تبدیل به خشونت می‌شوند، بنا به فرهنگ بومی و غیر بومی بدن با هم تفاوت دارند. مثلاً اگر در خانواده، زوج از فرهنگ‌های مختلفی باشند و توافقی بین فرهنگ‌ها صورت نگیرد، این مساله در بسیاری از اوقات تبدیل به استرس و سپس خشونت خواهد شد.

در واقع این توافق، قبول فرهنگ‌ها و وفق دادن فرهنگ‌های دیگر است که می‌تواند از میزان استرس کاسته و در نتیجه ریسک پذیری خشونت را پایین آورد. استرس زنان خانه دار بر حسب نوع مسئولیت‌هایی که آنان در خانواده دارند، ایجاد می‌شود.

تنظیم میزان مخارج خانواده، تنظیم برنامه غذایی، ایجاد فضای آرام و شاد و مدیریت در برنامه ریزی تربیتی و آموزشی فرزندان از این دسته اند. گاهی اوقات این مسائل که از مسئولیت‌های زن خانه دار است، موجب ایجاد استرس‌های خاص مدیریتی زنان خانه دار می‌شود که عواملی همچون مدیریت یا مهارت‌های تنظیم در مدیریت، می‌تواند از میزان کاهش استرس زنان بکاهد.

استرس مردان نیز شامل نگرانی از تنظیم دخل و خرج، تنظیم اوقات فراغت خانواده و نگرانی از تربیت کودکان است. البته مردان نیز مسئولیت‌های خاص خود را دارند، اما مسائلی که زنان را دچار استرس می‌کند در مرد‌ها بیشتر نقش نگرانی دارد تا استرس.

اگر مسئولیت‌ها به خوبی شناخته نشود و جایگاه مسئولیت‌ها در خانواده مشخص نشود، استرس می‌تواند مخرب باشد و موجب خشونت در خانواده شود؛ لذا تقسیم مسئولیت و مسئولیت پذیری می‌تواند موجب توازن در روابط اعضای خانواده شود.

پذیرش مسئولیت، خود استرس زاست، ولی در بیشتر مواقع استرس دارای بار مثبت است و تنها عدم مدیریت زمان، عدم استفاده از امکانات و تجهیزات ممکن است موجب استرس منفی شود.

یکی از راه‌های مقابله در به وجود آمدن استرس، مثبت اندیشی است یا به عبارتی اندیشه‌های منفی اکثراً موجب استرس می‌شوند؛ لذا یکی از راه‌های کاهش این مشکل نگاه مثبت به مسائل و مثبت اندیشی است.

راه‌های جلوگیری از استرس و افسردگی
- بخندید، که خندیدن زندگی را لذت بخش می‌کند و درمان هر درد و گرفتاری است.
- از تعطیلات خود استفاده مطلوب کنید.
- در مواقع استرس و خشم و بحران فکری، تنفس عمیق را تجربه کنید.
- کاری که قرار است انجام دهید را به تعویق نیندازید.
- به خوب خوابیدن توجه کنیئ و از هر طریق برای بهتر شدن آن کوشا باشید.
- وقت شناس باشید و زودتر از موعد مقرر در هر موردی حاضر شوید.
- دوستان مثبت اندیش و با روحیه و ورزشکار و علاقه‌مند به علم را انتخاب کنید.
- ورزش کردن را در هر شرایطی در برنامه زندگی خود بگنجانید.
- نظم و تربیت داشته باشید و برای انجام کارهایتان برنامه ریزی کنید.
- هدیه دادن عامل ایجاد صمیمیت است، با رعایت وضعیت اقتصادی خود این کار را انجام دهید.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *