ماموریت ۱۱ ساله اقیانوس شناسی ناسا به پایان رسید
ناسا و سایر شرکای آن در این ماموریت وقتی متوجه خراب شدن سیستم نیروی فضاپیما شدند، تصمیم گرفتند این مأموریت را خاتمه دهند.
این پایان ماموریتی است که مقدار زیادی از دادهها و اطلاعات را در اختیار دانشمندان اقلیم قرار میدهد.
بیانیه ناسا میگوید خراب شدن سیستم برق ماهواره "OSTM" به این معنی است که این ماهواره میتوانست خطری برای سایر ماهوارهها و مأموریتها چه در حال و چه در آینده باشد.
البته عملیات نهایی خاتمه این ماموریت از ۱۰ اکتبر آغاز میشود.
ماموریت "OSTM" یک مأموریت مشترک ناسا با آژانس فضایی فرانسه(CNES)، اداره ملی اقیانوس و اتمسفر آمریکا(NOAA) و سازمان اروپایی بهره برداری از ماهوارههای هواشناسی(EUMETSAT) بود که از ژوئن ۲۰۰۸ آغاز شده بود.
ناسا اقدامات اندازه گیری ارتفاع سطح دریا را با جانشین ماهواره "جیسون-۲" موسوم به "جیسون-۳" ادامه خواهد داد که در سال ۲۰۱۶ پرتاب شده است.
"توماس زوربوچن" مدیر مسئول ماموریت علوم در مقر ناسا در واشنگتن گفت: امروز ما پایان این ماموریت بینالمللی بسیار موفقیت آمیز را جشن میگیریم. "جیسون-۲" بینش بینظیری از جریانهای اقیانوسی و افزایش سطح دریا با فواید ملموس برای پیشبینی دریایی، هواشناسی و درک ما از تغییرات آب و هوا ارائه داده است.
"جیسون-۲" از زمان پرتاب تاکنون نشان داد که سطح دریا نزدیک به ۲ اینچ(۵ سانتیمتر) افزایش یافته است. این یک یافته کلیدی در علم تغییر اقلیم بود.
این مأموریت منجر به انتشار بیش از ۲۱۰۰ مقاله علمی شده است.
"استیو ولز" دستیار مدیر خدمات ماهوارهای و اطلاع رسانی "NOAA" گفت: "جیسون-۲" به عنوان اولین مجموعه مأموریتهای جیسون، یک ماموریت سطح بالا و نقطه عطفی در اقیانوس شناسی ماهوارهای بود.
منبع: ایسنا
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.