صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون فرهنگی قوه قضاییه: ضرورت انتشار تجربیات و ابتکارات مواجهه فرهنگی در دادسرای ارشاد به دیگر دادسرا‌های کشور/سرپرست دادسرای ارشاد: راه اندازی «واحد فرصت» برای اصلاح و تنبیه متهمین

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۸:۰۶
کد خبر: ۵۵۶۹۲۴
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون فرهنگی قوه قضاییه در بازدید از دادسرای ارشاد بر طراحی راهکار‌های تعمیم و انتشار تجربیات و ابتکارات مواجهه فرهنگی در این دادسرا به دیگر دادسرا‌های کشور تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه صبح امروز ۱۶ مهرماه با حضور در دادسرای ارشاد از بخش‌های مختلف این دادسرا بازدید کرد.

وی با حضور در واحد آموزشی فرصت، در جریان برنامه‌های اجرایی دستگاه قضایی برای اصلاح و بازپروری متهمان این دادسرا قرار گرفت.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در بازدید از بخش‌های مختلف دادسرای ارشاد اظهار داشت: طرح‌های خوبی در این دادسرا در حال اجراست که فرصت بازگشت در مسیر معنوی، انسانی و اخلاقی را برای مرتکبین به جرم فراهم می‌کند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی بر طراحی راهکار‌های تعمیم و انتشار تجربیات و ابتکارات مواجهه فرهنگی در این دادسرا به دیگر دادسرا‌های کشور تاکید کرد.


وی با بیان اینکه اقدامات قضایی و بررسی‌های دقیق حقوقی و قضایی در دادسرای ارشاد در حال انجام است، عنوان کرد: تلاش‌های بسیاری در مسیر تربیت، توبه و بازگشت به امور اخلاقی برای کسانی که مرتکب اشتباهی شده‌اند صورت گرفته است.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی با تاکید بر اینکه پیشگیری یکی از ماموریت‌های دستگاه قضایی است، گفت: اقدامات فرهنگی از بازگشت و تکرار جرم جلوگیری می‌کند و این اقدام ارزشمندی است که باید به عنوان یک الگو توسعه یابد و در دادسرا‌های مرتبط اجرایی شود.

حاجی محمدی سرپرست دادسرای ارشاد نیز در این بازدید با تاکید بر ضرورت و ارزش استفاده از ظرفیت فعالیت‌های اطلاعاتی مردم و سهیم شدن شهروندان در تامین امنیت اخلاقی و اجتماعی، اظهار کرد: مردم می‌بایست در مبارزه با مفاسد اخلاقی علنی ایفای نقش کنند.

وی ادامه داد: بواسطه فعال شدن سامانه گزارش گیری از مردم آمرین به معروف در انجام وظیفه شرعی خود دلگرم شده و همچنین بواسطه پشتیبانی قضایی از آمرین به معروف و توجه به گزارش‌های آن‌ها متخلفین نیز نگران شده و به تذکرات آمرین به معروف اعتنا می‌کنند.

سرپرست دادسرای ارشاد افزود: یکی دیگر از نتایج آن این است که خودشان را مقابل دستگاه قضایی نمی‌بینند.

وی اظهار کرد: مردم نباید برای تامین امنیت اخلاقی خانواده خود و آینده فرزندانشان بی تفاوت باشند بلکه باید پای کار بوده و در صحنه حضور یابند، زیرا این مردم هستند که در جامعه حضور دارند و می‌بینند که البته با فعال شدن این سامانه زمینه مشارکت آن‌ها نیز فراهم و تسهیل شده است.

سرپرست دادسرای ارشاد با اشاره به راه اندازی سامانه اخذ گزارش‌های مردمی در دادسرای ارشاد گفت: این سامانه در تاریخ ۱۷ خردادماه راه اندازی شده است.

وی افزود: دراین سامانه از شهروندان اخلاق مدار تهرانی خواسته شده است که به محض مشاهده هرگونه «کشف حجاب در خودرو»، «کشف حجاب یا سرو مشروبات یا برگزاری مراسم مختلط رقص در اماکنی همچون سفره خانه، کافه، رستوران، مراکز خرید، باغ تالار و...»، «اطلاع از برگزاری پارتی‌های شبانه یا خانه‌های فساد و فحشا»، «انتشار مطالب خلاف عفت در اینستاگرام و ...» موضوع را پس از جمع آوری مستندات لازم با ذکر کامل مشخصات محل و زمان وقوع جرم به شماره ۰۹۰۵۴۳۰۹۴۸۴ در پیام رسان‌های سروش، بله، ایتا و... ارسال کنند.

حاج محمدی در رابطه با هدف از ایجاد این بستر برای ارسال گزارشات مردمی، تصریح کرد: قصد داشته‌ایم شرایطی را برای مردم فراهم کنیم که اگر فردی با هنجارشکنی مواجه شد و مایل بود که آن را در راستای اصلاح وضعیت جامعه گزارش کند، بتواند به یک مرجع مشخص اطلاع دهد و در اصلاح آن مورد مشارکت داشته باشد.

سرپرست دادسرای ارشاد گفت: استفاده از ظرفیت اطلاعاتی مردم و استفاده از ظرفیت کارشناسان مذهبی برای تنبیه و توجه متهمین این حوزه و بدون تنبیه و مجازات در جهت تامین و تسهیل امنیت روانی مردم محسوب می‌شود که از جمله واقعیات اتفاقات دادسراست.

حاج محمدی ابراز داشت: علاوه بر این در جهت تنبیه و اصلاح متهمینی که بدون اعمال مجازات زمینه اصلاح و جبران اشتباه را دارند، واحد جدیدی با نام «واحد فرصت» راه اندازی شده است.

وی در ادامه با اشاره به به راه اندازی واحد فرصت در دادسرای ارشاد، گفت: «واحد فرصت» مخفف «فصل رویش صادقانه تو» است که با لطف شهدا در دادسرا راه اندازی شده و متهمین به مصرف مشروبات الکلی و رانندگان مستی که توسط پلیس دستگیر می‌شوند، پس از وصول پرونده به دادسرا در مسیر رسیدگی قضایی، جهت تنبیه و پرهیز از تکرار جرم به این واحد معرفی می‌شوند.

حاج محمدی ادامه داد: رفتن به بهشت زهرا و شنیدن روایت سیره شهدا، مطالعه کتاب شهدا، تحقیق در خصوص مضرات مصرف الکل، اعزام به اردو‌های جهادی و ... از جمله نسخه‌های پیشنهادی واحد فرصت است.

سرپرست دادسرای ارشاد با بیان این مطلب که؛ مغناطیس کتاب سلام بر ابراهیم این بچه‌ها را تحت تاثیر قرار داده و در دادسرا غوغا کرده است، گفت: دل نوشته این متهمین پس از قدم زدن در بین قبور شهدا و شنیدن روایت رشادت‌های آن‌ها عجیب است. در واحد فرصت تعدادی طلبه انقلابی، مخلص، با صفا و جهادی حضور دارند که اراده متهمین مدعی توبه را تقویت می‌کنند و نیز تلاش میکنند تا با افزایش آگاهی‌ها و تذکر تبعات سوء مصرف مشروبات الکلی، از لغزش متهمین در موقعیت‌های بعدی ارتکاب این گناه، جلوگیری کنند.

وی گفت: در قوانین کیفری اسلام و ایران این متهمین بواسطه توبه و یا قاعده درء مشمول ارفاقات قانونی می‌شوند.

حاج محمدی افزود: صحبت‌های روحانیون برای آن‌ها تاثیر گذار بوده و این تاثیر پذیری در دل نوشته‌های آنان مشهود و معلوم است.

سرپرست دادسرای ارشاد عنوان کرد: در برخی از این دل نوشته‌ها اراده بر توبه واقعی و تاثیر پذیری این افراد از اعتنا به نسخه‌های پبشنهادی واحد فرصت احساس می‌شود.

وی گفت:توجه و توسل به شهدا نسخه عمومی ما بوده و آن‌ها با این نسخه‌ها و درس گرفتن از سیره شهدا با توجه به فرصتی که برای اصلاحشان فراهم می‌شود، حس سبک شدن دارند و حتی برخی اوقات عنوان می‌کنند که دلمان می‌خواهد شهید شویم. تلاش میکنیم برخی جوانان بزهکار میهن عزیزمان را بدون تنبیه متنبه و متوجه کنیم.

 

بیشتر بخوانید.

پیش نویس دستورالعمل طرح هر مسجد یک حقوقدان تهیه شد / افزایش سطح آگاهی و دانش حقوقی مردم در سایه اجرای این طرح


 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *