صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازار داغ قاچاق سوخت در دو سوی مرزها/کارت سوخت ترمز قاچاق بنزین را می کشد؟

۱۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۶:۵۳
کد خبر: ۵۵۶۹۰۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، عمومی
تفاوت قیمت سوخت نسبت به کشورهای همسایه بازار قاچاق بنزین را داغ کرده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، قیمت پایین بنزین در مقایسه با کشور‌های همسایه بازار قاچاق این سوخت را در منطقه داغ کرده است.

آمار‌های متفاوتی از قاچاق سوخت به گوش می‌رسد از ۵ تا ۲۰ میلیون لیتر در روز صحبت به میان می‌آید، آماری که نشان از سازماندهی خاصی است.

آبان ماه سال گذشته از کشف یک خط لوله انتقال بنزین از روستای سلخ قشم خبر داده شد که این خط لوله با استفاده از لوله‌های پی. وی. سی (PVC) در اندازه‌های چهار و پنج اینچ به شکل ماهرانه‌ای زیر ماسه‌های دریا پنهان شده بود، قاچاقچیان در پی ارسال سوخت قاچاق را از ساحل به دریا و در نهایت به شناور بودند، امری که با اقدام مناسب از اجرای آن جلوگیری شد.

به گفته کارشناسان کارت سوخت می‌تواند نقش مهمی در کاهش قاچاق سوخت در کشور داشته باشد.

کارت سوخت سامانه نظارتی برای پایش و بررسی میزان مصرف است

جواد نوفرستی کارشناس حوزه اقتصاد انرژی در گفتگو با ؛ با اشاره به دور اول اجرای کارت سوخت اظهار کرد:در سال ۸۵ پیش از اجرای طرح کارت سوخت میزان مصرف بنزینن ۷۳ میلیون لیتر در روز بود، با عملیاتی شدن کارت سوخت در سال ۸۶ میزان مصرف به طور میانگین به ۶۴ میلیون لیتر در روز رسید.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: کاهش روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین نشان از عملکرد مثبت کارت سوخت در سال ۸۶ تا ۹۴ دارد و به گواه بسیاری از کارشناسان میزان قاچاق بنزین طی آن دوره به صفر رسیده بود.

وی افزود: با حذف کارت سوخت در سال ۹۴ شاهد افزایش چشمگیر مصرف بنزین بودیم به طوری که از سال ۹۴ تا سال ۹۷ میزان مصرف از ۷۲ میلیون لیتر به ۹۱ میلیون لیتر رسید.

نوفرستی تاکید کرد:مقایسه آمار میزان مصرف بنزین قبل از استفاده از کارت سوخت و پس از آن، نشان از افزایش قاچاق دارد، میانگین رشد مصرف طی ۸ سال از اجرای طرح سالانه ۱ میلیون لیتر رشد داشته است و پس از استفاده از کارت سوخت ظرف سه سال ۲۰ میلیون رشد نشان می‌دهد.

این کارشناس ادامه داد: کارت سوخت مانند سامانه نظارتی برای پایش و بررسی میزان مصرف است که توقف این طرح در سال ۹۴ باعث افزایش قاچاق در کشور شده است.

وی با اشاره به نقش قیمت در قاچاق بنزین تاکید کرد: افزایش قیمت بنزین راهکار مناسبی برای جلوگیری از قاچاق نیست، کمترین میزان خرید بنزین در کشور‌های همسایه، ۶ هزار تومان به ازای یک لیتر است و با توجه به وضع اقتصادی دولت چقدر می‌تواند قیمت بنزین را افزایش دهد؟

نوفرستی ادامه داد: علت قاچاق تفاوت قیمت است، اما راه جلوگیری از قاچاق افزایش حامل‌های انرژی نیست، افزایش ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ هزار تومانی سوخت تنها سود قاچاقچیان را کاهش می‌دهد و اثری در کاهش قاچاق بنزین ندارد.

نوفرستی بیان کرد: کارت سوخت جایگاه داران مانع اصلی اجرای کامل این طرح است و نخستین گام در این طرح باید سهیمه جایگاه داران را به صفررساند.

این کارشناس حوزه انرژی تاکید کرد: کارت سوخت از قاچاق بنزین جلوگیری خواهد کرد، اما در اجرای عدالت اجتماعی تاثیری نخواهد داشت.

وی بیان کرد:بنابر آمار‌های ارائه شده حدود ۴۶ درصد مردم وسیله نقلیه ندارند و از سوبسید سوخت سهمی ندارند در صورت ارائه کارت انرژی می‌توان به تقسیم مناسب یارانه امیدوار بود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *