صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حلقه محاصره محور مقاومت به سمت اسرائیل در حال تنگ‌تر شدن است

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۲:۰۱
کد خبر: ۵۵۶۸۵۱
دسته بندی‌: سیاست
کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه مهم‌ترین نیاز جامعه صهیونیستی امنیت است، گفت: مقوله امنیت از انتفاضه دوم به بعد از آن‌ها سلب شده است و همزمان با اینکه انتفاضه و نیروهای مقاومت فشارهای امنیتی به رژیم صهیونیستی می‌آوردند، رهبران این رژیم نمی‌توانند، امنیت جامعه خود را تأمین کنند. همزمان می‌بینیم که حلقه محاصره محور مقاومت منطقه‌ای هم به سمت اسرائیل تنگ‌تر می‌شود.
مهدی شکیبایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی ، با اشاره به وضعیت  داخلی رژیم صهیونیستی بیان کرد: طبق قوانین موجود در رژیم صهیونیستی، حزب پیروز در انتخابات مامور تشکیل کابینه می‌شود.
 
وی ادامه داد: طی دومین انتخابات دیرهنگام در پنج ماهه اخیر، هیچ‌کدام از احزاب عمده رژیم صهیونیستی از جمله آبی و سفید به رهبری «بنی گانتس» و لیکود به رهبری «نتانیاهو» نتوانستند اکثریت مجلس را از آن خود کنند.

کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه حزب آبی- سفید در انتخابات زودهنگام ۵ ماهه پیش، توانست کرسی‌های بیشتری را از آن خود کند و این شکستی برای حزب لیکود به رهبری نتانیاهو بود، اظهار کرد: نتانیاهو همه توان سیاسی، دیپلماسی، اقتصادی و رسانه‌ای خود را تجمیع کرده بود تا در دومین انتخابات این ۵ ماه اخیر از حزب آبی سفید جلو بزند و به‌تنهایی کابینه را تشکیل دهد اما برخلاف دهه قبل حزب آبی سفید، توانست آرای بیشتری به‌دست آورد.
 
بیشتر بخوانید|

شکیبایی بیان کرد:قانون دیگری در کنیست اسرائیل وجود دارد مبنی براینکه حزبی که اول می‌شود باید حداقل بیشترین رأی نمایندگان مجلس را نیز برای تعیین کابنیه بیاورند. اما حزب آبی و سفید که بیشترین کرسی‌ها در انتخابات را به دست آورده بود در کنیست نتوانست بیشترین آرا را کسب کند. ۵۵ درصد نمایندگان کنیست به حزب لیکود رأی دادند.

وی ادامه داد: اینجا رووین ریولین، رئیس جمهور رژیم صهیونیستی مجبور شد بر اساس آنچه آرای کنیست بوده نتانیاهو را مسئول تشکیل کابینه کند، درحالی که در انتخابات حزب لیکود آرای کمتری را کسب کرده بود.

کارشناس مسائل فلسطین بیان کرد: از آن طرف هم حزب آبی- سفید می‌دانست که نتانیاهو در تشکیل کابینه شکست می‌خورد، کمااینکه اینگونه شده و رئیس جمهور رژیم صهیونیستی باید دومین حزبی که بیشترین آرا را آورده مأمور تشکیل کابینه کند.

شکیبایی ادامه داد: نتانیاهو اعلام کرده هیچ امیدی به ائتلاف با حزب آبی- سفید برای تشکیل کابینه ندارد؛ فعلا نظر تحلیلگران سیاسی این است که ریولین، آقای گانتس را برای تشکیل کابینه مأمور کند. حال اینکه بنی گانتس هم در تشکیل کابینه موفق می‌شود یا خیر؟ جای سوال دارد. گانتس برای اینکه بتواند ۶۰+۱ کرسی را در مجلس به دست بیاورد تا بتواند کابینه را تشکیل دهد، نیازمند ائتلاف با حزب لیکود است. 

وی با بیان اینکه طی یک دهه اخیر اختلافات سیاسی زیادی در میان احزاب موجود در رژیم صهیونیستی بروز کرده است، افزود: این اختلافات سیاسی در تاریخ ۷۰ ساله این رژیمبی‌سابقه بوده است. در چند ماه اخیر هیچ حزبی نتوانسته کار انتخابات را یکسره سازی کند و این ناشی از مشکلاتی است که در رژیم صهیونیستی وجود دارد که در نتیجه مقابله مردم فلسطین با اینها ایجاد شده و کار را به جایی رسانده که بتی گانتس هم نتواند تشکیل کابنیه دهد و اسرائیل به سمت برگزاری سومین انتخابات زود هنگام در نوامبر برود.

کارشناس مسائل فلسطین ادامه داد: این برای هر واحد سیاسی پیامد‌های خطرناکی دارد که احزاب سیاسی، کاریزمای مطلوبی در میان مردم کشور خود نداشته باشند که پاسخگوی نیاز‌های آنها باشند؛ این عدم پاسخگویی در یک دهه اخیر بیشتر در رژیم صهیونیستی هویدا شده است. 

وی ادامه داد: چرا می‌گوییم یک دهه اخیر؟ زیرا مقاومت فلسطین در این بازه زمانی موقعیت قدرتمندی به خود گرفته و خیلی از صهیونیست‌ها معتقدند این اختلافات سیاسی ناشی از مقاومت گروه‌های فلسطینی است. زمانی که مقاومت تا این حد شدت نیافته بود، شاهد بودیم قدرت در هر ۸ سال به‌راحتی بین دو حزب کار و لیکود می‌چرخد. این معادله از سال ۱۹۴۸ که رژیم صهیونیستی تاسیس شد تا یک دهه پیش ادامه داشت. 

شکیبایی بیان کرد: اما در این یک دهه اتفاقات زیادی افتاده است چنانچه می‌بینیم حزب کار که یک ریشه ۷۰ ساله در این رژیم دارد، در انتخابات اخیر تنها توانسته ۴ کرسی را از آن خود کند و از آن طرف احزاب رنگارنگ زیادی را می‌بینیم که بر اساس شرایط و بازه زمانی تاسیس شده و بعد از فضای سیاسی رخت برمی‌بندند. 

وی گفت: حزب کادیما (رو به جلو) نیز که در سال ۲۰۰۶ تاسیس شد در این انتخابات، هیچ لیستی نداشت و این نشان می‌دهد که احزاب که ستون‌های ساختار سیاسی رژیم صهیونیستی محسوب می‌شدند، نتوانستند پاسخگوی نیاز‌های جامعه صهیونیستی باشند.
 
این کارشناس مسائل فلسطین با بیان اینکه مهمترین نیاز جامعه صهیونیستی امنیت است، گفت: مقوله امنیت از انتفاضه دوم به بعد از آن‌ها سلب شده است و همزمان با اینکه انتفاضه و نیرو‌های مقاومت فشار‌های امنیتی به رژیم صهیونیستی می‌آوردند، رهبران این رژیم نمی‌توانند، امنیت جامعه خود را تامین کنند. همزمان می‌بینیم که حلقه محاصره محور مقاومت منطقه‌ای هم به سمت اسرائیل تنگ‌تر می‌شود.
 
شکیبایی افزود: جامعه صهیونیستی به دنبال حزبی است که امنیت را به آن‌ها بازگرداند. آقای نتانیاهو که در سال ۲۰۰۹ با تبلیغات سنگینی روی کار آمد و قول داد امنیت را به جامعه تزریق کند اما هم اکنون غرق در پرونده‌های فساد است و از طرفی هم حلقه‌های محاصره گروه‌های مقاومت در فلسطین و منطقه بر علیه آن‌ها تنگ‌تر می‌شود. یک گسست بسیار بزرگی در جامعه صهیونیستی رخ داده و برای تأمین امنیتشان به دنبال شخصی می‌گردند که آن‌ها را از این وضعیت نجات دهد.

وی افزود: وضعیت سیاسی کنونی در رژیم صهیونیستی کار را به برگزاری انتخابات سوم نیز خواهد کشاند مگر اینکه اتفاقات خاصی بیفتد. اگر هم موفق شوند دولت وحدت ملی ایجاد کنند مانند دولت ائتلاف قبلی از هم پاشیده می‌شود و اسرائیل به سمت انتخابات زودهنگام حرکت خواهد کرد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *