صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

معاون اول رئیس جمهور: شرایط اقتصادی به سمت بهبود حرکت می‌کند

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۲:۵۲
کد خبر: ۵۵۶۶۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون اول رئیس جمهور گفت: آمار‌ها و گزارشات نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی علی‌رغم تحریم شدید آمریکا به سمت بهبود حرکت می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، اسحاق جهانگیری در مراسم روز جهانی استاندارد اظهار کرد: آمار‌ها و گزارشات نشان می‌دهد که شرایط اقتصادی علی‌رغم تحریم شدید آمریکا به سمت بهبود حرکت می‌کند.

معاون اول رئیس جمهور  گفت: شاخص‌های کلان و گزارشاتی که از بنگاه‌های اقتصادی وصول می‌شود نوید  بهبود می‌دهد البته این به معنی این نیست که بنگاه‌های مشکل دار نداریم.

وی افزود: دشمنان فکر می‌کردند اقتصاد ایران با تحریم از هم فرو می‌پاشد و ایرانی‌ها قادر نخواهند بود جشن چهل سالگی انقلاب خود را برگزار کنند.

جهانگیری ادامه داد: اقتصاد کشور در حال ایجاد شغل است، رشد اقتصادی به سمت مثبت شدن حرکت می‌کند تورم در حال کنترل شدن است و هم بورس به‌عنوان شاخص اقتصادی از امید مردم به آینده اقتصادی حرکت جهشی از خود نشان می‌دهد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه قادر خواهیم بود شرایط بهتری را ترسیم کنیم، تصریح کرد: پیام فعالان اقتصادی این است که بتوانیم محیط بین المللی  اقتصاد کشور را از محیط متشنج با گفتگو به سمت محیط باثبات حرکت کنیم.

وی گفت: مسائل منطقه‌ای از حساسیت بزرگی برخوردار است، خاورمیانه با مسائل جدی روبرو است، جهان درگیر مسائلی است که لحظه‌ای غفلت از آن به مسائل خطرناکی منجر می‌شود که باید با تدبیر و دقت مسولین سیاسی کشور این بخش را مدیریت کنند تا در منطقه اتفاقی نیفتد و مسائل منطقه با گفتگو حل شود و هم در سطح بین المللی فشاری که به اقتصاد کشور وارد می‌شود به نقطه تعادل برسد.

وی خاطرنشان کرد: گاهی اوقات تصور می‌شود به دلیل اینکه در شرایط تحریم قرار داریم برخی از سازمان‌ها که وظیفه مهمی دارند و محدودیت ایجاد می‌کنند را کنار بگذاریم در حالی که این فکر اشتباه است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: اگر فضای بین‌المللی این چنین علیه کشور نبود می‌توانستیم صادرات غیرنفتی ۷۰تا۸۰ میلیارد دلاری داشته باشیم و تعداد تولیدکنندگان در خط صادرات بیشتر از تعداد فعلی بود.

جهانگیری با اشاره به صادرات ۲۰ میلیارددلاری غیرنفتی در ۶ ماهه امسال گفت: زمانی مهمترین کالای صادراتی غیرنفتی کشور پسته و فرش بود، اما اکنون کالا‌های صنعتی است.

وی ادامه داد: زمانی که می‌گوییم تراز تجاری ما بدون نفت هم مثبت است یعنی صادرات و واردات به نقطه تعادل رسیده است و اگر این حرکت مثبتی که بود کند نشده بود تراز تجاری بیشتر از این مثبت بود.

معاون اول رئیس جمهور گفت: تحریم یک واقعیت است شاید برخی کالا‌ها به سختی پیدا شود یا هزینه اضافی برای کالایی به تولیدکننده تحمیل شود، اما هیچ تولیدکننده‌ای نیست که نتوانسته باشد نیاز خود را از بازار بین المللی تامین کند.

جهانگیری تاکید کرد: این شرایط طولانی مدت نیست و نباید اجازه دهیم مسیر و به رشد آسیب ببیند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *