زمستان امسال خشک و بی آب است
وی با بیان اینکه بارندگیها در زمستان و پائیز نرمال و زیر نرمال خواهد بود، تصریح کرد: بررسی مدلها تا این لحظه نشان میدهد که پائیز نسبت به زمستان پر آبتر بوده و زمستان خشکی در پیش رو است.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد: مطالعات و پژوهشهای فعلی بر اساس خروجی مدلها تنها یک پیش بینی است و این امکان وجود دارد که وضعیت آب و هوایی جو زمین مطابق انتظارات پیش نرود.
نوروز ولاشدی بارشهای ۱۱ روز گذشته در جلگه مازندران را در مقایسه با سال گذشته و در همین بازه زمانی افزایشی توصیف کرد و گفت: ۲۵ درصد افزایش بارشها نسبت به مورد مشابه در جلگه شرق مازندران به ثبت رسیده، اما این میزان در ارتفاعات استان نظیر ایستگاههای بلده و آلاشت ۵ درصد کاهش را تجربه کرده است.
وی بارشهای مقایسهای ۱۱ روز اخیر در غرب استان را نسبت به مورد مشابه سال قبل کاهشی دانست و تاکید کرد: در بازههای زمانی بلند مدت مانند میانگین ۵۱ ساله استان مازندران، بارندگی در حوزه آبریز دریای خزر ۶۰ درصد کاهش پیدا کرده که این موضوع از اثرات تغییر اقلیم است.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی آب دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری بیان کرد: بر اساس آمار سازمان هواشناسی و نیز دادههای وزارت نیرو، میزان بارندگی کل حوزههای کشور در بلند مدت کمتر از مقدار نرمال بوده و تنها حوزه هامون به دلیل بارشهای مطلوب، تراز مثبتی را در سال جاری تجربه کرده است.
نوروز ولاشدی بارشهای شدید و دماهای بسیار بالا و پائین را از تبعات و پیامدهای تغییر اقلیم عنوان کرد و افزود: در مباحث آماری هواشناسی، وقتی سطح زیر نمودارِ میانگینِ بلندمدت، به اندازه نیم تا یک درجه جا به جا شود اتفاقات حدی مانند دمای بالا یا پائین و بارشهای شدید رخ میدهد.
وی با بیان شباهت وقوع ترسالی و خشکسالی خاطرنشان کرد: همانطور که خشکسالی پدیدهای خزنده بوده و به آرامی رخ میدهد خروج از آن هم به آرامی اتفاق خواهد افتاد و این تصور درست نیست که بگوییم با بارشهای سال جاری وارد ترسالی شده ایم.