صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آموزش سالیانه ۵۰۰ هزار نفر توسط جمعیت هلال احمر/ تدوین دروس اجباری برای کمک‌های اولیه / ۵۲ مخاطره کشور را تهدید می‌کند

۱۶ مهر ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۰:۰۱
کد خبر: ۵۵۶۴۵۸
به گفته شمس پور، کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، با ۵۲ مخاطره مواجهه است که سیل و زلزله جزء مهم‌ترین آنان هستند؛ بنابراین ضرورت آموزش مردم برای مواجهه با این حوادث باید مشخص شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، تصادفات جاده ای، مفقود شدن کوهنوردان یا وقوع سیل و زلزله حوادثی هستند که در کشور ما روزانه اتفاق می‌افتد. هر کدام از این حوادث نیازمند روش‌هایی برای مواجهه و کاهش آمار خسارت جانی و مالی هستند که به جز از راه آموزش، قابل انجام نیستند.

برای شناخت انواع آموزش‌های کمک‌های اولیه و مقابله با مخاطرات سراغ معاونت آموزش جمعیت هلال احمر رفتیم.


نواب شمس پور مدیر کل آموزش‌های همگانی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر به میزان گفت: آموزش‌های همگانی برای سوانح که به مجموعه‌ای از حوادث شایع کشور مانند زلزله و سیل گرفته می‌شود؛ برای همه شهروندان برگزار می‌شود.


وی با اشاره به اینکه قانون مدیریت بحران به تازگی ابلاغ شده است، افزود: به تازگی نجات نیز جزء مسئولیت‌های جمعیت هلال احمر عنوان شده است؛ به همین دلیل برگزاری دوره‌های تخصصی این موضوع نیازبه گذر زمان دارد.


شمس درباره رودیکر‌های آموزشی گفت: دو رویکرد عمومی و تخصصی در زمینه آموزش‌های امداد و نجات در حوادثی مانند گم شدن در کوهستان وجود دارد. هر حادثه‌ای دارای اقداماتی است که به قبل، حین و بعد حادثه ارتباط دارد.


مدیر کل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر ادامه داد: پیشگیری و کاهش خطر نیز اقداماتی هستند که در هر حادثه‌ای انجام می‌شود.


وی درباره مفقود شدن کوهنوردان افزود: برخی آموزش‌های عمومی در پایگاه‌های کوهستانی نیز انجام می‌شود، اما فدراسیون کوهستان در زمینه آموزش‌های تخصصی به کوهنوردان فعال است.


دوره‌های مختلف آموزشی جمعیت هلال احمر


شمس پور درباره نوع آموزش‌ها گفت: در جمعیت هلال احمر چند نوع آموزش وجود دارد. در آموزش نوع اول افراد با مراجعه به شعب، در کلاس‌های آموزشی به طور رسمی شرکت کرده و مدرک می‌گیرند. در آموزش نوع دوم موسسات و شرکت‌های مختلف درخواست آموزش دارند که معمولا در محل خود اجرا می‌شود.


وی درباره آموزش‌های چهره به چهره افزود: در برخی مناسبت ها، نیرو‌های هلال احمر با برپایی چادر‌های هلال احمر، به آموزش کمک‌های اولیه و آشنایی مردم با انواع مخاطرات می‌پردازند.


مدیر کل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر ادامه داد: کشور ما با توجه به شرایط اقلیمی، دارای ۵۲ مخاطره شناسایی شده است که سیل و زلزله در اولویت‌های اول هستند. به همین سبب بیشتر آموزش‌ها درباره این دو حادثه طبیعی است.


دانش آموزان، دانشجویان و سربازان وظیفه آموزش می‌بینند


مدیر کل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر گفت: در برخی کتاب‌های درسی مباحث آموزشی امداد و نجات برای دانش آموزان گنجانده شده است. همچنین از سال آینده دو واحد درس اجباری در همه دانشگاه‌ها درباره مدیریت بحران به دروس دانشگاهیان اضافه می‌شود.


وی ادامه داد: کانون‌های دانش آموزی و دانشجویی در سطح کشور با برگزاری مسابقات مختلفی مانند طرح دادرس، رفاقت مهر و... به آموزش همگانی کمک می‌کنند.


شمس پور ادامه داد: همه سربازان وظیفه در بدو خدمت، دوره کمک‌های اولیه و آمادگی در برابر مخاطرات را سپری می‌کنند. این آموزش‌ها در دوران سیل و زلزله‌های اخیر، بسیار تاثیر گذار بود. تاکنون ۱۶ هزار سرباز آموزش دیده اند. همچنین ۱۰۰ هزار راننده تاکسی نیز این دوره‌های آموزشی را طی کرده اند.


وی درباره آموزش‌های فضای مجازی گفت: سایت خادم و صفحه اینستاگرام جمعیت هلال احمر نیز فعال و به اطلاعرسانی در این حوزه مشغول هستند.


ضرورت آموزش برای مردم


مدیر کل آموزش‌های همگانی جمعیت هلال احمر گفت: اطلاع رسانی هلال احمر هیچوقت قطع نمی‌شود، اما در مواقع خاص مانند سیل و زلزله، مردم تشنه اطلاعات هستند و تاثیرگذاری نیز افزایش پیدا می‌کند.


وی ادامه داد: کشور ما از لحاظ جغرافیایی در منطقه‌ای حساس قرار دارد. امکان وقوع زلزله و سیل در سراسر کشور در هر زمانی امکان دارد. به همین دلیل باید آموزش‌ها در اولویت قرار بگیرد.


شمس پور گفت: به دنبال این هستیم که مردم را به آموزش درباره اتفاقات ناگوار تشویق کنیم. تا در صورت بروز هر گونه حادثه ای، کاهش تلفات و خسارات را شاهد باشیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *