دخالت افراد غیرمجاز در حرفه دامپزشکی زیاد است
وی ادامه داد: دخالتهای افراد غیرمجاز علاوه بر اینکه فرصت اشتغال را از دامپزشکان میگیرد، میتواند باعث بروز مشکلاتی در حوزه بهداشت و سلامت جامعه هم بشود.
محمدزاده سپس با اشاره آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی، افزود: ماده ۱۹ این آیین نامه سبب میشود تا دامپزشکان با کارفرما ارتباط مالی مستقیم نداشته باشند که این موضوع زمینهساز اجرای دقیق ضوابط بهداشتی خواهد شد.
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه ادامه داد: این بند از آیین نامه تا دو سال گذشته به بهترین شکل ممکن در استان کرمانشاه اجرایی میشد، اما اکنون به درستی اجرا نمیشود و عدم اجرای این ماده سبب خواهد شد تا مسئولین فنی بهداشتی دغدغه امنیت شغلی داشته باشند که کم و بیش روی بعد نظارت آنها اثر سوء خواهد گذاشت.
وی در ادامه با اشاره به استخدام کارشناس دامپزشکی در هتلها و مراکز عرضه فرآوردههای پروتئینی دربرخی استانهای کشور، گفت: حضور کارشناسان دامپزشکی در چنین واحدهایی میتواند علاوه بر اشتغالزایی برای کارشناسان دامپزشکی، زمینهساز تضمین سلامت جامعه باشد که متاسفانه تاکنون این کار در استان کرمانشاه شروع نشده است.
محمدزاده سپس اشارهای هم به آمار اعضای شورای نظام دامپزشکی استان داشت و افزود: در حال حاضر بالغ بر هزار نفر در عضویت شورای دامپزشکی استان هستند که از این تعداد حدود ۴۰۰ نفر اعضای فعال هستند.
رئیس شورای نظام دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه دامپزشکان در بخشهای مختلفی مثل درمانگاههای دامپزشکی، داروخانههای دامپزشکی، کشتارگاهها، کارخانههای خوراک دام و طیور و... مشغول بکار هستند، گفت: موضوع بیکاری در بین دامپزشکان نیز به دلیل افزایش پذیرش دانشگاهها و نهایتا حجم بالای فارغ التحصیلان دامپزشکی به چشم میخورد.
محمدزاده در ادامه با بیان اینکه در کشور سالانه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ نفر دکتر دامپزشک نیاز است، گفت: در حال حاضر خروجی دانشگاهها پنج برابر این میزان است که در این شرایط توصیه میشود افراد برای تحصیل در رشته دامپزشکی تجدید نظر کنند.