صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاسی‌سازی والیبال ایران و آمریکا/ از آسوشیتدپرس تا بی‌بی‌سی

۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۵:۳۶
کد خبر: ۵۵۵۶۰
خبرگزاری میزان : «در ماه های اخیر به نظر می رسد دولت نسبتا میانه رو حسن روحانی، مایل به تن دادن به فشارهای فعالان و نهادهای بین المللی ورزشی و کم کردن محدودیت ها بوده است ...»

به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از جام نیوز، برخی رسانه های غربی از جمله خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس (AP) و پایگاه خبری شبکه انگلیسی بی بی سی (BBC) با انعکاس والیبال ایران و آمریکا، به جای پرداختن به این بازی، بر روی مسئله عدم حضور بانوان در ورزشگاه مانور دادند.

در حالی که پیش از این در برخی مسابقات، زنان در برخی مسابقات والیبال حضور داشته اند و هنوز هم در برخی رشته های دیگر حضور دارند، خبرگزاری آسوشیتدپرس در خبری تحت عنوان "ایران در بازی خانگی، آمریکا را شکست داد" نوشت: «هیچیک از بانوان ایرانی اجازه حضور در این مسابقه را نداشتند و این بر اساس ممنوعیتی است که از زمان انقلاب اسلامی سال 1979 وضع شده است.»

در گزارش این پایگاه آمریکایی آمده است: «اوایل این ماه "شهیندخت مولاوردی" معاون رییس جمهور ایران در امور زنان و خانواده به آسوشیتدپرس گفت که تعداد محدودی از بانوان که خانواده های بازیکنان تیم ملی هستند اجازه تماشای مسابقات والیبال را خواهند داشت و این شروعی برای تغییر تدریجی است. "مولاوردی" که سیاستمداری اصلاح طلب و فعال حقوق زنان است گفت که زنان برای تماشای برخی مسابقات خاص از جمله والیبال، بسکتبال، هندبال و تنیس مجاز خواهند بود. در عین حال او گفت که زنان هنوز اجازه تماشای مسابقات فوتبال، کشتی و شنا را نخواهند داشت. اما روز سه شنبه "عبدالرضا رحمانی فضلی" وزیر کشور ایران گفت که تصمیم جدیدی در رابطه با حضور زنان در استادیوم های ورزشی گرفته نشده است.»

پایگاه خبری شبکه انگلیسی بی بی سی (BBC)، رسانه رسمی دولت بریتانیا، نیز در خبری تحت عنوان "خشم و ناراحتی پس از ممنوعیت حضور زنان در مسابقه والیبال آمریکا" به این موضوع پرداخته و نوشت: «فعالان در ایران به خاطر جلوگیری از تماشای مسابقه والیبال ایران و آمریکا توسط زنان با وجود نشانه های اخیر از امکان حضور آن ها در ورزشگاه، خشمگین هستند.»

بی بی سی نوشت: «بر اساس برخی گزارش ها، فدراسیون ورزش ایران، اجازه حضور تعداد محدودی از بانوان در مسابقه روز جمعه را صادر کرده بوده اما به نظر می رسد با فشار مخالفان، از این امر منصرف شده است. حضور زنان در ورزشگاه ها از ابتدای انقلاب اسلامی ممنوع است. اما در ماه های اخیر به نظر می رسد دولت نسبتا میانه رو حسن روحانی، مایل به تن دادن به فشارهای فعالان و نهادهای بین المللی ورزشی و کم کردن محدودیت ها بوده است.»

البته سایت فارسی بی بی سی، نیز از غافله عقب نماند و به جای پرداختن به پیروزی مقتدرانه جوانان ایرانی مقابل آمریکا، به حاشیه نویسی درباره حضور زنان در ورزشگاه روی آورد؛ اقدامی که از سوی سایت رادیو فردا، وابسته به سازمان سیا نیز تکرار شد.

رادیو فردا نوشت: «تيم ملی واليبال ايران در هفتمين بازی از ليگ جهانی ۲۰۱۵، در تالار ۱۲ هزارنفری آزادی تهران با نتيجه سه بر صفر از سد آمريکا گذشت. تماشاگران زن نیز به رغم تهدیدهای فدراسیون بین‌المللی والیبال مبنی بر تحریم ایران راهی به ورزشگاه آزادی پیدا نکردند.»

بی بی سی فارسی هم در گزارشی از بازی ایران و آمریکا نوشت: «مسابقه والیبال تیم‌های ملی ایران و آمریکا بدون حضور زنان و دختران تماشاچی در استادیوم برگزار شد.»

نکته جالب توجه در این گزارش ها، مانور فراوان بر روی مسئله بازداشت غنچه قوامی است؛ غنچه قوامی شهروند ایرانی‌الاصل مقیم انگلیس در سی ام خردادماه سال جاری پس از آنکه برای تماشای مسابقه والیبال به ورزشگاه مراجعه کرده بود دستگیر و ساعتی بعد آزاد شد. قوامی چند روز بعد برای پس گرفتن لوازم شخصی خود اقدام کرده بود که دوباره بازداشت شد.

به رغم اینکه بارها قوه قضائیه اعلام کرد بازداشت قوامی هیچ ارتباطی به والیبال و حضور زنان در ورزشگاه ندارد اما این مسئله به ابزاری برای تبلیغ و فشار علیه مقامات ایران تبدیل شد.

دادستانی تهران در پاسخ به حاشیه هایی که ایجاد شده بود اتهامات را اعلام کرد و در پایان متن هم توضیح داد:«دستگیری و تشکیل پرونده‌ اتهامی برای غنچه قوامی، ارتباطی به موضوع حضور نامبرده در ورزشگاه آزادی و تماشای مسابقات والیبال نداشته و نامبرده صرفاً از جهت اتهامات منعکس در پرونده تحت تعقیب قرار گرفته است»

به گزارش ایسنا، متن اطلاعیه دادستانی تهران به شرح زیر است:

« در پی بازداشت فردی به نام غنچه قوامی از سوی دادسرای عمومی تهران و تشکیل پرونده برای نامبرده و انعکاس سوء این موضوع در رسانه‌های معاند، این دادستانی با اعلام این‌که مطالب منتشره برخلاف محتویات پرونده می‌باشد، در راستای تنویر افکار عمومی، بخشی از اقدامات متهم را به شرح زیر اعلام می‌نماید:

1- در تاریخ 30/ 3/ 1393 متهم که واجد سابقه‌ بازداشت قبلی بوده، به طور اتفاقی توسط ماموران پلیس مستقر در ورزشگاه، بازداشت می‌گردد. وی پس از بازداشت، مبادرت به عکس‌برداری از مقر پلیس و افراد حاضر در آن جا می‌نماید. نامبرده در همان روز بدون قید آزاد می‌شود و در تاریخ 31/ 3/ 1393 که جهت دریافت اوراق هویتی خود مراجعه نموده بود، این بار از وی یک دستگاه تلفن همراه کشف می‌شود که حاوی تصاویر و فیلم‌های متعدد مرتبط با عوامل جریان فتنه بوده است.

2- در تاریخ 8/ 4/ 1393 با احضار متهم و برخی تحقیقات صورت گرفته، معلوم گردید نامبرده در فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام مشارکت داشته و ضمن ارتباط با دست‌اندرکاران و مرتبطین شبکه‌های ماهواره‌ای از جمله شبکه‌ بی‌بی‌سی فارسی و اپوزیسیون خارج از کشور، در تجمعات و راهپیمایی‌های ضدنظام حضور داشته است.

3- با تحقیقات مقدماتی و صدور کیفرخواست برای متهم، پرونده‌ به دادگاه انقلاب اسلامی تهران ارسال شد و پس از ارجاع به یکی از شعب و نقض بخشی از قرار صادره از سوی دادسرا، پرونده جهت رسیدگی مجدد به دادسرا اعاده گردید و با اظهارنظر بازپرس، معد اعاده به دادگاه شده است.

با توجه به مراتب فوق‌الذکر، دستگیری و تشکیل پرونده‌ اتهامی برای غنچه قوامی، ارتباطی به موضوع حضور نامبرده در ورزشگاه آزادی و تماشای مسابقات والیبال نداشته و نامبرده صرفاً از جهت اتهامات منعکس در پرونده تحت تعقیب قرار گرفته است. ضمناً در این پرونده متهم دو وکیل دادگستری را برای دفاع از خود، معرفی نموده که وکلای مذکور و خانواده‌ متهم در چندین نوبت با وی ملاقات حضوری داشته‌اند.

 

 

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *