ایستادگی پیونگ یانگ و عقب نشینی واشنگتن؛ نتیجه ۲ دور مذاکره بی حاصل
مقامات امنیت ملی آمریکا در مورد پریشانی دونالد ترامپ در مواجهه با چالشهای جدی داخلی و خارجی هشدار داده و در مورد مواضع از سر ضعف وی در قبال پیونگ یانگ ابراز نگرانی میکنند.
به گزارش گروه بین الملل ؛ عدم تمایل «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا برای اظهارنظر در مورد جدیدترین آزمایش موشکی کره شمالی حاکی از بروز تغییرات در رویکرد واشنگتن در برابر پیونگ یانگ است.
بررسی الگوهای رفتاری اخیر ترامپ در گفتوگو با سران خارجی سبب شده تا مقامهای امنیت ملی آمریکا در مورد پریشانی و بهم ریختگی رئیس جمهور هنگام طرح تهدیدات سنتی از سوی کشورهای دیگر هشدار بدهند.
۲ نفر از مقامهای رسمی آمریکا که در جلسه روز اول اکتبر (۹ مهر) کاخ سفید حضور داشتند، از بی علاقگی و عدم تمایل رئیس جمهور آمریکا در مورد اطلاع و اظهارنظر در مورد جدیدترین آزمایش موشکی کره شمالی خبر دادند. این مقامها اعلام کردند ترامپ قصد دارد با وجود تلاشهای آشکار کره شمالی برای توسعه تواناییهای نظامی جدید خود، مذاکرات با پیونگ یانگ را ادامه بدهد.
این منابع اعلام کردند با وجود اعلام هشدار به ترامپ در مورد جدی بودن توانمندی نظامی کره شمالی، وی به این موضوع "اهمیتی نداده" و "علاقهای به این موضوع نشان نداد" و اعلام کرد این آزمایشها نباید مانع مذاکرات میان واشنگتن و پیونگ یانگ شود که برای روزهای آینده برنامه ریزی شده است.
به نظر میرسد ترس ترامپ سبب شد انگیزههایش برای سومین دور مذاکرات تغییر کرده و موضوع تعلیق سه ساله تحریمهای سازمان ملل علیه صنعت نساجی و زغال سنگ کره شمالی در قبال توقف فعالیت مرکز هستهای «یونگبیون» را مطرح کند. به اعلام این منابع، ترامپ حتی قصد دارد در صورت مخالفت سازمان ملل با تعلیق سه ساله این تحریمها، اجرای آنها را به صورت موقت متوقف کند.
بیشتر بخوانید: پیام آزمایش موشکی کره شمالی پیش از مذاکره با آمریکا
مقامهای رسمی امنیت ملی آمریکا از مدتها پیش از ناتوانی ترامپ برای تمرکز در چالشهای پیچیده ابراز ناراحتی کرده و اعلام کردند بارها چنین مشکلی را در سیاست داخلی و نیز در دیدارهای مهم با سران خارجی مشاهده کردهاند.
رسوایی کمک یک کشور خارجی به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ در روزهای اخیر وارد مراحل جدیدتری شده است. درخواست کمک وی از نخست وزیر استرالیا برای کشف مبدا تحقیقات در مورد موضوع مداخله قدرت خارجی در انتخابات ۲۰۱۶ و تماس تلفنی وی با همتای اوکراینی اش در ۲۵ جولای (۳ مرداد) برای حذف رقیب سیاسی خود در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و طرح برنامههای «جو بایدن» معاون رئیس جمهور پیشین آمریکا و «الیزابت وارن» رقبای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ در تماس تلفنی با «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین از جمله موارد استیصال وی در برابر چالشها هستند.
به نظر میرسد ایستادگی پیونگ یانگ در مقابل زیاده خواهیهای واشنگتن و همزمانی آن با رسواییهای اخیر ترامپ علاوه بر تاثیر در تصمیم ترامپ، سبب شده تا کره شمالی با در نظر داشتن اوضاع اقدام به آزمایش جدید کند.
البته باید توجه داشت که کره شمالی از زمان ملاقات ترامپ با «کیم جونگ اون» رئیس کره شمالی در ماه فوریه در «هانوی» ویتنام ۱۱ موشک را آزمایش کرده است.
از سوی دیگر عقب نشینی دولت آمریکا در مقابل کره شمالی سبب شده تا اختلافات جدی میان مقامهای دولت و مقامهای اطلاعاتی آمریکا بروز کند. عمده این شکاف و اختلاف نظرها مربوط به تصمیم جدید ترامپ برای جایگزینی جدول زمانی گام به گام خلع سلاح هستهای ترامپ با خلع سلاح یکباره این کشور است. این تصمیم ترامپ نشان دهنده پیروزی پیونگ یانگ و ضعف دولت آمریکا محسوب میشود. ۲۱ مورد نقض قطعنامههای آمریکا توسط کره شمالی در چارچوب ضعف راهبرد دولت آمریکا قابل توضیح و تفسیر هستند.
این در حالی است که لفاظیهای تهاجمی ترامپ علیه کره شمالی که از سال ۲۰۱۷ شاهد آن بودیم، نیز به شکل کامل در سال ۲۰۱۹ ناپدید شده است.
کره شمالی که در پی برگزاری ۲ دور نشست ناکام با آمریکا، به آمریکا برای تغییر رویکردش در قبال پیونگ یانگ تا پایان سال جاری میلادی فرصت داده بود، ضمن تشدید آزمایشهای موشکی خواستار تضمینهای جامع در مقابل خلع سلاح هستهای شده بود.
به نظر میرسد آمریکا در سومین نشست سران ۲ کشور با خواستههای کره شمالی موافقت کند؛ زیرا همزمان با چالشهای داخلی، به خوبی دریافته است که تحریمها موثر نیستند و عدم همکاری سایر کشورها با این تحریمها نیز کارآمدی آنها را با مشکل مواجه کرده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *