صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبت چند مریخ‌لرزه و صدای مریخ توسط "اینسایت"

۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۶:۰۵
کد خبر: ۵۵۵۳۲۴
سطح‌نشین "اینسایت" ناسا اخیرا موفق به ثبت تصاویری از چند "مریخ لرزه" (marsquakes) و صداهایی از سیاره سرخ شده است.

به گزارش  گروه فضای مجازی ، دانشمندان روز سه‌شنبه اعلام کردند فضاپیمای رباتیک سطح‌نشین مریخ اینسایت (InSight) اخیرا موفق به ثبت صداهایی از سیاره مریخ شده است؛ اما برای اینکه انسان‌ها بتوانند این صداها را بشنوند، می‌بایست آن صداها را تقویت کرد.

زلزله‌سنج سطح‌نشین اینسایت تاکنون بیش از ۱۰۰ مریخ لرزه را ثبت کرده است، اما تنها ۲۱ مریخ لرزه قوی بوده‌اند. این زلزله‌سنج آنقدر حساس است که می‌تواند باد مریخ و همچنین حرکات بازوی رباتیک و سایر اجزا را نیز شناسایی کند.

"کانستانتینوس چارالامبوس" (Constantinos Charalambous) از کالج سلطنتی لندن که به دانشمندان ماموریت اینسایت کمک کرده است، گفت: شنیدن اولین لرزش‌ها از طرف این سطح‌نشین برای ما بسیار هیجان‌انگیز بود.

اینسایت نوامبر گذشته وارد مریخ شد و اولین مریخ‌لرزه را در ماه آوریل ثبت کرد. در همین حال، یک ابزار حفاری این سطح‌نشین ماه‌ها غیرفعال بوده است. دانشمندان در حال تلاش برای حل این مشکل هستند تا دمای داخلی سیاره را اندازه‌گیری کنند.

سال گذشته پژوهشگران اعلام کردند اینسایت موق به ثبت صدای مریخ شده است. اینسایت ظرفیت حمل ۵۰ کیلوگرم بار مفید را دارد و این بار شامل تجهیزات علمی همچون لرزه‌سنج، جعبه حسگر بار، دوربین‌ها، سامانه نصب تجهیزات و پس‌بازتابگر لیزری(Retroreflector) است.

فضاپیمای اینسایت به بررسی بخش‌های عمیق مریخ خواهد پرداخت. اینسایت می‌تواند اطلاعاتی مانند علائم حیاتی این سیاره، پالس و دمای آن را بررسی کند. ناسا می‌گوید: ما توسط این فضاپیما برای نخستین بار می‌توانیم سیاره مریخ را از زمان تشکیل آن (۴.۶ میلیارد سال گذشته) بررسی کنیم.

"اینسایت" کاری انجام داد که تاکنون در ماموریت‌های مریخ انجام نشده است.

این کاوشگر توانست صدای وزش بادهای مریخ را به ثبت برساند.

ناسا اعلام کرده که یکی از اهداف ماموریت این کاوشگر اندازه‌گیری حرکات مریخ است که این حرکات به طور طبیعی شامل حرکاتی هستند که ناشی از امواج صوتی هستند.

 

منبع: ایسنا

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *