صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رشد سالیانه ۱۰ درصدی بازنشستگان تامین اجتماعی

۱۱ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۴:۰۰
کد خبر: ۵۵۵۲۴۴
قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از رشد سالیانه ۱۰ درصدی بازنشستگان این سازمان خبر داد و گفت: ۴۳ درصد سالمندان کشور تحت پوشش تامین اجتماعی هستند.

به گزارش گروه جامعه ، محمد حسن زدا، در نشست تخصصی «توانمندسازی رفاهی سالمندان» گفت: زمانی که صحبت از سالمندی می‌شود، صندوق‌های بیمه‌گر اجتماعی از اولین نهاد‌هایی هستند که با توجه به محاسبات بیمه‌ای، حساسیت لازم را خواهند داشت.

وی افزود: باید توجه داشت که در سازمان تامین‌اجتماعی، در سال‌های گذشته، رشد بیمه‌شدگان اصلی سازمان تامین اجتماعی حدود ۲ درصد بوده در حالیکه تعداد مستمری بگیران این سازمان با سرعت رشد ۱۰ درصدی در سال، در حال افزایش هستند.

وی ادامه داد: تا سال ۱۳۸۴ تعداد بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی حدودا یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بود، اما از سال ۸۴ تا ۹۷، این تعداد دو برابر شد و امروز، بیش از سه میلیون بازنشسته داریم و ۴۳ درصد از سالمندان کشور، تحت پوشش سازمان تامین‌اجتماعی هستند.

قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی گفت: پیش‌بینی شده تا سال ۲۰۳۰، سالمندان ۲۱ درصد از جمعیت دنیا خواهند بود و در ایران، ۳۰ درصد از جمعیت را در آن سال، سالمندان تشکیل می‌دهند و به همین دلیل، سازمان‌هایی باید پشتیبان این اقشار باشند که نظام‌های تامین اجتماعی، بهترین پاسخگو هستند.

زدا تصریح کرد: در سال ۱۳۵۴، با آغاز به‌کار سازمان تامین‌اجتماعی، سن امید به زندگی ۵۹ سال بود و در محاسبات بیمه‌ای، سن بازنشستگی ۵۰ سال در نظر گرفته شد؛ در حالی که در سال ۱۳۹۸، سن امید به زندگی به حدود ۷۶ سال رسیده و سن بازنشستگی، کمتر از ۵۰ سال شده است؛ به این علت که در یک دوره ۱۰ساله، قوائد بازنشستگی پیش از موعد را بدون شرط سنی تغییر دادیم.

وی گفت: زمانی که ۴۳ میلیون نفر در صندوق تامین اجتماعی تحت پوشش هستند و ۵ میلیون نفر از این افراد را مستمری‌بگیران و خانواده‌های آنان تشکیل می‌دهند، چالش‌های فراوانی برای این صندوق ایجاد می‌شود و ضرورت اصلاحات پارامتریک، بیش از پیش خود را نمایان می‌کند.

قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی تصریح کرد: در این شرایط، نیازمند بازپرداخت بدهی نهاد دولت به سازمان تامین اجتماعی و همچنین حمایت‌های مجلس شورای اسلامی هستیم.

وی بیان داشت: بدون شک در این زمینه باید به‌سرعت به سمت استقرار نظام چندلایه تامین اجتماعی حرکت کنیم. این نظام، تعریف شده و در اختیار افراد و نهاد‌های تصمیم‌گیر قرار گرفته شده است و امید اقدام در این زمینه وجود دارد.

زدا اظهار داشت: پیشنهاد دیگری نیز از سوی سازمان تامین اجتماعی به مجلس فرستاده شده و در دستور کار قرار گرفته است که شاید نیازمند تشکیل یک صندوق تأمین اجتماعی دوم باشیم تا آسیب کمتری به نظام تامین اجتماعی وارد شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *