آموختن شرط استمرار، دوام و بقای جوامع است
به گزارش گروه جامعه ، محسن حاجی میرزایی صبح امروز در آئین بهره برداری از تعدادی فضای آموزشی خوزستان به صورت ویدئوکنفرانسی اظهار کرد: تمایز در یادگیری یکی از مهمترین شاخصهای تمایز در جوامع است؛ در این میان جوامعی که فرصت آموزشی بیشتری در دسترس همگان قرار میدهند، قطعا موفقتر هستند.
وی با اشاره به اینکه گزارشهای ارائه شده از وضعیت آموزش و پرورش خوزستان موجب خوشحالی است، افزود: همه هدف آموزش و پرورش این است که فرصتهای آموزشی را به خوبی توزیع و کیفیت آموزشی را ارتقا ببخشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه همه به دنبال زندگی عزتمندانه و شرافتمندانه هستیم، تصریح کرد: همه عرصه هستی کلاس آموزش و یادگیری است و در این بین یادگیریهای همراه با رنج عمیقتر از دیگر یادگیریها هستند.
حاجی میرزایی ادامه داد: رویدادهای طبیعی مثل سیل و زلزله حوادث تلخی هستند که رنجی را بر انسانها تحمیل میکنند، اما درون این حوادث آموزههای عمیقی برای یادگیری وجود دارد.
وی یادآور شد: تاریخ علم دارای تکاپوهای بسیاری است که انسانها در مواجهه با شرایط نامناسب حرکت و شرایط را تغییر دادند.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه جوامع هوشیار جوامعی هستند که از هر رویدادی میآموزند، اضافه کرد: سطح توانمندی انسانها و درجه قدرتمندی آنها برای حضور مؤثر و پایدار در زندگی محصول همین تلخیها است.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه آموختن شرط استمرار، دوام و بقای جوامع است، گفت: جوامع در معرض تغییرات گسترده قرار میگیرند و آن جوامعی که بتوانند در برابر تکاپوهای شتابان بایستند، برنده هستند؛ در این بین یکی از رسالتهای مهم آموزش و پرورش برای آماده کردن انسانها مقابله هوشمندانه با این تغییرات است.
وی بیان کرد: تمام تلاشها برای آموزش و پرورش و همه محتوایی که در سند بنیادین و نقشه راه نظام تعلیم و تربیت پیش بینی شده، تربیت انسانهای خردمندی است که بتوانند تسلط خود را بر تغییرات اعمال کنند، ولی دشمنان این قابلیت را به چالش کشیده اند، پس مهمترین عرصه نبرد با دشمن عرصه اتکا به توانمندی انسانها است.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: همه آن چیزی که در شرایط دشوار امروزی جامعه را سرپا نگه داشته و دشمنان را از پیروزی بر ملت ایران مأیوس کرده، قابلیتهای ملی و اتکا به توانمندیهای داخلی کشور است.
حاجی میرزایی با اشاره به اینکه خوزستان حق و سهم بیشتری دارد، اظهار کرد: ملت ایران مدیون خوزستان است و خوزستان حق حیات به گردن مردم ایران دارد.
وی با تقدیر از خیران مدرسه ساز و نقش آفرینی مؤثر آنها در بهبود شرایط ادامه داد: از نفت که در قبال مسئولیتهای اجتماعی خود حق خود را ادا کرده است سپاسگزاری میکنم، ولی همچنان به کمک آنها نیاز داریم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید برای خوزستان کاری کرد و آثار محرومیت را از این سرزمین بزداییم، بیان کرد: مصمم هستم که با عنایت الهی و پشتوانه و همکاری خیران مدرسه ساز چهره آموزشی خوزستان را تغییر بدهیم.
حاجی میرزایی تصریح کرد: تلاش میکنیم تا در این دو سال باقیمانده از عمر دولت با تشکیل گروه ویژهای که یکی از معاونان وزارت آموزش و پرورش را مسئول و معین خوزستان خواهم کرد، در زمینه توسعه فضاهای آموزشی، در حوزه توسعه و دسترسی به فضاهای آموزشی و همچنین در راستای بهبود شاخصهای نیروی انسانی در آموزش و پرورش از حیث نیروها و ارتقای کیفیت و دسترسی به آموزش اقدامات ویژهای انجام شود.
وی با تأکید بر اینکه خوزستان باید به متوسط کشور برسد و از آن بالاتر برود، عنوان کرد: با کمک استاندار که یک رویکرد مطلوبی به مقوله فرهنگ دارد میتوان این ارتقای وضعیت آموزش و پرورش استان را رقم زد، البته استانهای برخوردار نیز باید معین این استان شوند.