صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

استدلال کارتونی برای رعایت اختصار/ حذف نام شهدا از کوی و برزن؛ قصور یا تقصیر؟

۱۵ مهر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۳:۰۲
کد خبر: ۵۵۴۸۵۷
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
«خدا کند اقدام به حذف نام شهدا از تابلوهای برخی معابر تهران، مهندسی شده نباشد و صرفاً ناشی از قصور یک عده باشد»؛ این بخشی از اظهارات رئیس پیشین شورای اسلامی شهر تهران است.

گروه سیاسی ؛ نام شهدا زینت‌بخش محافل و مجامع ما ایرانیان بوده و ذکر نام آن‌ها در مجالس مختلف برای هر ایرانی، غرورآفرین است. سنت نام‌گذاری خیابان‌ها و کوچه‌های شهر‌های کشور به نام مبارک شهدا کوچکترین قدردانی مردم و مسئولان از ایثار و مجاهدت این سبکباران سفر کرده قافله عشق و خانواده معزز آنها است.

ضرورت برخورد جدی با متخلفان پروژه شهیدزدایی
یکی دو ماهی است که حدف نام مبارک شهدا از تابلوی برخی خیابان‌ها و کوچه‌های شهر تهران خبرساز شده است و تصاویری در فضای مجازی دست به دست می‌شود که نشانگر حذف نام مبارک شهدا از  ابتدای تابلوهای برخی معابر سطح پایتخت است.

آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضاییه در روز اول مهر سال جاری در جلسه شورای عالی قضایی در خصوص برخی اخبار مبنی بر حذف عنوان شهید از تابلوی برخی معابر تهران، بر لزوم بررسی دقیق جهت یافتن صحت و سقم این موضوع تاکید کرد و گفت: شهدا سرمایه‌های کشور هستند و اگر در این زمینه تخلفی شده باشد باید برخورد جدی صورت گیرد.

ورود سازمان بازرسی کل کشور به موضوع حذف عنوان «شهید» از برخی تابلو‌های معابر
همچنین در پی حذف عنوان «شهید» از برخی تابلو‌های معابر و خیابان‌های شهر تهران و جریحه‌دار شدن احساسات عمومی، اول مهرماه سال جاری، حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، دستور بررسی این موضوع را با قید فوریت به بازرسی کل مربوطه صادر کرد.

بر همین اساس، این موضوع در دستور کار بازرسی کل امور وزارت کشور و شهرداری‌های سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفت و از پیروز حناچی شهردار تهران خواسته شد تا با اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم به‌منظور عدم تکرار موضوع، گزارشی از اقدامات دستگاه متبوع خود نسبت به شناسایی متخلفین، نحوه برخورد با آنان و نیز رفع اشکالات تابلو‌های نصب‌شده با قید فوریت به سازمان بازرسی کل کشور ارائه شود.

بیشتر بخوانید|
حذف عنوان «شهید» از برخی تابلو‌های معابر با قید فوریت در حال بررسی است

حذف نام شهدا از برخی تابلوهای منطقه یک
در ابتدای امر، تصاویری از تابلو‌های دیوارکوب معابر منطقه یک پایتخت در فضای مجازی منتشر شد که این تصاویر نشان می‌داد کلمه شهید از ابتدای اسامی معابر این منطقه تهران حذف شده است؛ روابط عمومی شهرداری منطقه یک در این باره اطلاعیه‌ای صادر کرد و این موضوع را به اقدام پیمانکاران ترافیک برای راهنمایی بیشتر شهروندان نسبت داد!

توجیه قابل‌تامل شهرداری منطقه ۱۲
پس از منطقه یک پایتخت، نوبت به منطقه ۱۲ رسید؛ با این تفاوت که در منطقه ۱۲ تهران خانواده شهدای زیادی سکونت دارند و اصطلاحا یک منطقه با اصالت و قدیمی است که خانه پدری شهدای تهرانی زیادی در این منطقه قرار دارد؛ توجیه شهرداری منطقه ۱۲ درمورد حذف نام مبارک شهدا از تابلو‌های معابر این منطقه قابل تامل بود، طبق اعلام مسئولان این منطقه از شهرداری تهران، با استعلام صورت گرفته از بنیاد شهید، اسامی قید شده در تابلو‌ها اصلا شهید نبودند!

ماجرای حذف نام مبارک شهدا از تابلو‌های دیوارکوب معابر پایتخت، علاوه برمناطق ۱ و ۱۲ تهران به برخی دیگر از مناطق این کلانشهر هم سرایت کرد و جالب آنکه شهرداری هر منطقه برای خودش یک توجیه در مورد حذف نام شهدا می‌آورد.

واکنش عجیب شهردار تهران!
این موضوع که به نوعی موجبات اندوه مردم شهیدپرور پایتخت ایران اسلامی را فراهم آورده بود، بالاخره پیروز حناچی شهردار تهران را به واکنش واداشت؛ حناچی در واکنش اولیه منکر هرگونه نصب تابلوی جدید در شهر تهران در دوره جدید شد و گفت این تابلو‌ها از ۵ سال پیش بوده است. شهردار تهران سپس اعلام کرد ممکن است بعضی از تابلو‌ها فرسوده شده باشد و اصلاح کرده باشیم!

اصلاحی که به گفته حناچی بر روی برخی تابلو‌های پایتخت صورت گرفته همان حذف نام مبارک شهداست که شهردار تهران آن را اینچنین توجیه کرد: یک سری تابلو عبوری داریم که برای سرعت ۳۰ کیلومتر به بالا است که شما باید تابلو را در لحظه ببینید و سریع تصمیم بگیرید که بپیچید یا خیر؟ بنابراین باید حداقل اختصار در این تابلو‌ها رعایت شود!

خدا کند حذف نام شهدا از تابلوهای برخی معابر تهران، مهندسی شده نباشد
در همین رابطه مهدی چمران رئیس سابق شورای اسلامی شهر تهران به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: اینکه گفته شود برای رعایت اختصار نام شهدا از تابلوهای عبوری حذف شود، قابل قبول نیست؛ اگر چنین است چرا برای برخی اتوبان‌ها و سایر معابر، اسامی طولانی انتخاب شده و بر روی تابلوهای عبوری این اتوبان‌ها و معابر نیز همان اسامی طولانی را درج کرده‌اند؛ مثلا فلان استاد؟!

چمران این را هم به خبرنگار میزان گفت که خدا کند اقدام به حذف نام شهدا از تابلوهای برخی معابر تهران، مهندسی شده نباشد و صرفا ناشی از قصور یک عده باشد.

استدلال کارتونی!
همچنین مجتبی شاکری رئیس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم به خبرنگار گروه سیاسی ، گفت: این توجیه که باید در تابلوهای شهری اختصار رعایت شود تا در تصمیم راننده برای پیچیدن یا نپیچیدن اخلال ایجاد نشود، خیلی کارتونی است و یک استدلال سست محسوب می‌شود. اگر این استدلالِ مطرح شده برای حذف نام شهدا از برخی تابلوهای شهری را بپذیریم پس باید این سوال را هم مطرح کنیم که تکلیف بنرهای تبلیغاتی درشت فونتی که در اتوبان‌ها و بزرگراه‌ها نصب می‌کنید چه می‌شود؟

وی تصریح کرد: در مورد دیگری، شهرداری تهران در دوره جدید، اقدام به برپایی رویدادی تحت عنوان «نگارخانهای به وسعت یک شهر» کرد؛ در این رویداد ما شاهد بودیم که تصاویر نقاشهای داخلی و خارجی به مدت چندین روز در قالب صدها سازه تبلیغاتی در خیابانها و اتوبانهای سطح شهر تهران نصب شده بود؛ خب باید از مسئولان شهرداری این سوال را مطرح کرد که اگر دغدغه برهم نخوردن تمرکز رانندگان را دارند، بر چه مبنایی اقدام به نصب این سازهای به اصطلاح هنری کردند؟!

رئیس کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران در دوره چهارم، گفت: اخیرا اسامی شخصیت‌هایی برای نامگذاری برخی خیابانهای پایتخت انتخاب شده که این افراد هیچگونه نسبت و قرابتی با انقلاب اسلامی و ارزشهای منبعث از آن ندارند؛ وقتی مردم شهیدپرور تهران، این اقدام را در کنار اقدام شهیدزدایی میگذارند، احساس متاثرکنندهای بر آنها عارض می‌شود.

احتمالا لایه‌های اجرایی شهرداری بعضا با استدلال‌هایی قصور کرده باشند!
علی اعطا که به موجب حکمی از سوی محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران مسئول بررسی موضوع حذف نام شهدا از تابلو‌های پایتخت شده است، روز شنبه ۶ مهر در یک نشست خبری گفت: احتمالا لایه‌های اجرایی شهرداری و نه لایه‌های مدیریتی بعضا با استدلال‌هایی قصور کرده باشند و این مسئله ممکن است مربوط به ۵ سال پیش یا ۵ ماه قبل باشد که کمیته ویژه‌ای این موضوع را بررسی و گزارش دقیقی قبل از مهلت یک ماهه تقدیم شورای شهر می‌کند.

به هر حال مردم شهیدپرور پایتخت منتظر ارائه گزارش مربوط به مقصران پروژه شهیدزدایی از معابر تهران هستند؛ بدون تردید همه مردم ایران وامدار شهدا هستند و درج نام مبارک آن‌ها بر تابلو‌های معابر شهری کوچکترین اقدام مردم و مسئولان برای قدرشناسی از خانواده‌های این شهیدان گلگون کفن است که همگی مایه فخر ایران و ایرانی هستند.

مقام معظم رهبری در تاریخ سوم مهر ۹۸ طی پیامی به مناسبت هفته دفاع مقدس و روز تجلیل از شهیدان و ایثارگران، تصریح فرمودند: افتخاری است برای کوی‌ها و برزن‌ها که نام شهید و عنوان شهادت بر فراز آن‌ها بدرخشد. این موهبت هم‌اکنون در سراسر کشور وجود دارد و باید ادامه یابد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *