حذف درآمدهای نفتی باید بلند مدت انجام شود
یک کارشناس اقتصادی گفت: یکی از جایگزینهای درآمدهای نفتی افزایش تولید و در نهایت افزایش صادرات محصولات داخلی است که این امر با روانه کردن نقدینگی موجود در اقتصاد به سمت بخش تولید محقق میشود.
میر محمد حشمتی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد درخصوص حذف درآمد نفتی از بودجه اظهار کرد: حذف درآمدهای نفتی از بودجه دولت یک اقدام بسیار بزرگ و اساسی است که طی یک سال گذشته توجه و تاکید زیادی به آن شده است.
وی در ادامه افزود: این اقدام از جمله اقداماتی است که باید پیش از اجرایی کردن آن، تمام جنبهها و بخشهای ارزیابی و بررسی شود تا پس از اجرایی شدن، دولت با کسری بودجه همراه نشود.
این کارشناس اقتصادی خاطر نشان کرد: متکی بودن درآمدهای کشور به فروش نفت در کوتاه مدت قابل جبران نیست و باید با تشکیل بازارهای مشابه و درآمدهای جایگزین، رفته رفته این متکی بودن را از بین برد.
حشمتی عنوان کرد: در صورتی که زیر ساختهای لازم برای اجرایی کردن این طرح کافی نباشند، قطعا در سالهای آینده نیز با کسری بودجه و افزایش هزینههای دولت همراه خواهیم شد پس متولیان این امر باید در تلاش باشند تا ضمن حذف درآمد نفتی از بودجه، کمترین آسیب به اقتصاد و مردم وارد شود.
وی با اشاره به کاهش هزینههای دولت تاکید کرد: رعایت و کاهش هزینهها یکی از عواملی است که ضمن حذف نفت از بودجه باید به آن توجه کرد، اما متاسفانه دولت توجه زیادی به این موضوع ندارد و تشکیل وزارت بازرگانی یکی از اقداماتی است که بودجه بدون نفت را با مشکل مواجه میکند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: حال که دولت تصمیم به اقتصاد بدون نفت و حذف آن از لایحههای بودجه گرفته، باید هرچه سریعتر اقدامات موثری را در این راستا اجرایی کند تا طرح اقتصاد بدون نفت به شکل شعار باقی نماند.
حشمتی خاطر نشان کرد: دولت درخصوص حذف نفت از لایحههای بودجه دچار شتاب زدگی شده زیرا اجرایی کردن این طرح به مدت زمان زیادی نیاز دارد.
وی با اشاره به افزایش حجم تولید در کشور گفت: یکی از جایگزینهای درآمدهای نفتی افزایش تولید و در نهایت افزایش صادرات محصولات داخلی است که این امر با روانه کردن نقدینگی موجود در اقتصاد به سمت بخش تولید محقق میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *