صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آفت حلزون و لیسک به باردهی مرکبات آسیبی نمی رساند/ باغداران با روش‌های مبارزه آشنا هستند

۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵:۰۱
کد خبر: ۵۵۴۶۴۶
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیر دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات گفت: آفت حلزون و لیسک خطر زیادی برای محصولات باغی ندارند چراکه بر خلاف آفت‌های دیگر به توانمندی و باردهی درخت آسیب نمی‌زنند بلکه به برگ درخت و درنهایت به تعداد اندکی میوه‌ها آسیب وارد می‌کنند.

اکبر آهنگران در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد در خصوص هجوم آفت لیسک و حلزون به باغات مرکبات کشور اظهار کرد: هر ساله در این موقع از سال آفت لیسک و حلزون به باغات مرکبات در استان مازندران حمله ور می‌شود، اما از ابتدای کشت امسال تاکنون هیچ خسارتی به باغات وارد نشده است.

وی در ادامه افزود: این آفت خطر زیادی برای محصولات باغی ندارند چراکه بر خلاف آفت‌های دیگر به توانمندی و باردهی درخت آسیب نمی‌زنند بلکه به برگ درخت و درنهایت به تعداد اندکی میوه‌ها آسیب وارد می‌کنند.

مدیر دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات عنوان کرد: تاکنون آسیب زیادی به محصولات باغی وارد نشده و هشدار‌های لازم جهت مبارزه با این آفت به باغدارن داده شده همچنین به دلیل بروز این آفت در سال های گذشته، باغداران با روش‌های مبارزه آشنا هستند.

آهنگران خاطر نشان کرد: مبارزه با لیسک و حلزون نیازی به سم پاشی ندارد و به وسیله روش‌های مکانیکی و دستی این کار صورت می‌گیرد.

وی در رابطه با نحوه ورود حلزون و لیسک به درخت گفت: شاخه‌های فرعی درخت مرکبات هنگام باردهی نزدیک زمین می‌شوند و این حلزون‌ها از علف‌های هرز کنار درختان وارد شاخه‌های فرعی و در نهایت شاخه‌های اصلی می‌شوند.

مدیر دفتر پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات با اشاره به روش‌های مبارزه ادامه داد: باغداران می‌توانند با هرس کردن شاخه‌های پایینی درختان و از بین بردن علف‌های هرز، راه‌های ارتباطی بین درخت و حلزون را از بین ببرند.

آهنگران تصریح کرد: در صورت ورود و افزایش جمعیت حلزون‌ها در درختان، باغدران می‌تواند با استفاده از یک تله سمی، این آفت را مسموم کنند که دستور عمل ساخت این سم به باغداران داده شده است.

وی اظهار کرد: اندازه این نوع از حلزون بزرگ است و در تاریکی هوا کامل مشخص هستند با این وجود، کشاورزان می‌توانند هنگام شب با رعایت موارد بهداشتی به صورت دستی اقدام به دفع این آفت کنند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *