آزادیخواه: قانون ردهبندی سنی سینما اتفاق بسیار خوبی از سوی سازمان سینمایی بود/زرگرنژاد: اثری ارائه میدهم که اعتقاداتم را زیر پا نگذارد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، این روزها فیلمهای مختلفی با مضامین و ژانرهای متفاوت در سینمای ایران روی پرده رفته و خانوادهها از قشرهای مختلف به تماشای این آثار مینشینند.
آنچه پیش از این وجود داشت این بود که با وجود اکران برخی از آثار نامناسب برای قشر کودک و نوجوان، قانون مشخصی برای رده بندی سنی رعایت نمی شد. همین امر باعث اعتراض برخی خانوادهها و همچنین هنرمندان عرصه سینما شده بود.
این موضوع تا آنجا پیش رفت که بسیاری از خانوادهها با توجه به تبلیغات گسترده محیطی و مجازی فیلمها به دیدن آثار رفته اما پس از آنکه از مضمون و محتوای اثر با خبر میشدند در میانههای فیلم به ناچار سالن سینما را ترک میکردند.
بی شک عدم رعایت رده بندی سنی برای اکثر فیلمهای روی پرده بیش از هرچیز اعتماد خانوادهها نسبت به این عرصه را از بین می برد؛ موج اعتراضات تا جایی پیش رفت که سازمان سینمای تابستان امسال با تصویب طرحی جدید الزام رعایت رده بندی سنی را با شروع اکران پاییز آغاز کرد.
هم اکنون اکثریت آثار تازه اکران شده دارای برچسب رده بندی سنی بوده و سازمان سینمایی به نوعی وظیفه خود در قبال مخاطب را ادا کرده است، حال باید دید رعایت این رده بندی تا چه حد به سینمادار و فیلمساز و تا چه حد به خود خانواده ها مربوط است، به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به سراغ برخی مسئولین فرهنگی و همچنین فیلمسازان رفته و نظر آنها را در این زمینه جویا شده است.
قانون ردهبندی سنی سینما اتفاق بسیار خوبی از سوی سازمان سینمایی بود/با زور و اجبار نمیتوان کاری را پیش برد
حجت الاسلام والمسلمین احد آزادیخواه سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، پیرامون طرح جدید رده بندی سنی در سینماها گفت: رده بندی سنی در قبال آثار سینمایی بدون شک اتفاق درستی از سوی سازمان سینمایی است، در بحث سینما ما ملزم به رفتن به سمت تخصصی شدن هستیم، رده بندی سنی در سینماها نوع درستی از مخاطب شناسی است که با آگاهی کامل صورت گرفته است.
وی در همین راستا ادامه داد: ما نمیتوانیم به مخاطبان سینما به چشم کلی نگاه کنیم، بدون شک با متفاوت بودن موضوعات، نوع مخاطبان نیز متفاوت خواهد بود، سینما باید سبک زندگی جامعه را ارتقاء دهد، اگر در خصوص رده بندی سنی سینما رعایتهای لازمه از سوی سازنده، پخش کننده و مخاطب شکل گیرد شک نکنید سبک زندگی در جامعه ترقی خواهد کرد.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همکاری مجلس و دولت در اجرای درست طرح رده بندی در سینماها را مهم خواند و اضافه کرد: در قبال رده بندی سنی باید تمامی ارگان های فرهنگی و همچنین ارگان های تخصصی سینمایی همراه شوند، رده بندی سنی به خوبی می تواند علاوه بر تفکیک مخاطب به ارتقاء سطح کیفی آثار نیز کمک کند.
آزادیخواه در رابطه با نحوه رعایت رده بندی سنی سینما خاطرنشان کرد: واقعیت امر با اجبار و زور هیچ کاری ممکن نمی شود، در قبال رعایت رده بندی سنی سینماها نمی توانند با اجبار و زور از حضور افراد جلوگیری کرد، پس از اقدام سازمان سینمایی حالا این پدیده به فرهنگسازی در میان خانواده ها نیازمند است، این فرهنگسازی باعث می شود تا خانواده شخصاً تصمیم به رعایت رده بندی سنی سینما بگیرد.
برای برخی فیلمهای نامناسب حداقل کار ممکن رعایت محدودیت سنی است
پوران درخشنده کارگردان زن سینمای ایران با ابراز گلایه از وضعیت نامناسب اکران در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درخصوص عدم رعایت محدودیت سنی برای فیلمهای نامناسب گفت: رده بندی سنی برای فیلمها باید برای کشور خودمان و بر اساس هنجارها و آموزههای اسلام و ایران صورت گرفته و کپیبرداری از جایی نباشد. فیلم و سینما عرصه انسانسازی است و هر آنچه باعث شود انسان به تعالی برسد در این عرصه شایسته است. در دین اسلام جایگاه اصلی و اساسی انسان تعریف میشود و لذا باید تمامی حرکات و رفتارها بر اساس و منطبق با آموزههای اسلام باشد.
این کارگردان مطرح سینما افزود: همواره جایگاه فیلمهای دینی و مذهبی در سینمای ایران بسیار خالی است. این نوع فیلمها به نوعی امر به معروف و نهی از منکر هنرمندانه هستند. ما باید بیش از پیش در ساختههایمان به رسالتی که بر دوش داریم تکیه کنیم.
ردهبندی سنی سینما بدون شک واجب است
حمید زرگرنژاد کارگردان فیلم سینمایی «ماهورا» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، رعایت اخلاق از سوی فیلمساز را قدم اول در رده بندی سنی سینما دانست و گفت: قانون رده بندی سنی در سینما اتفاق خوبی بود چراکه من به عنوان یک فیلمساز به تنهایی نمیتوانستم قوانینی را بابت رعایت گروه سنی تنظیم کنم، اما میتوانم این امر را در تولید آثار خود رعایت کرده و به قیمت خنداندن مخاطب و فروش بلیت از برخی مسائل اخلاقی به سادگی نگذرم، بنابراین قانون رده بندی سنی در سینما اتفاق خوبی از سوی سازمان سینمایی بود.
وی نگاه صرف به گیشه در سینما را زیانبار اعلام کرد و افزود: اگر صرفاً چشم خود را ببندید و فقط به گیشه فکر کنید اتفاقات خوبی را به همراه ندارد. این نگاه تجاری سینما را به سمت آثار سخیف و بفروش هدایت میکند. خود فیلمسازان چنین آثاری میدانند با حذف قسمتهای ناهنجار فیلمهایشان هیچ اتفاقی در آثارشان نخواهد افتاد. مگر اینکه خود کارگردان برای نشان دادن این مسائل اصرار داشته باشد.
زرگرنژاد با اشاره به متعهد بودن خود به پایگاه خانواده خاطرنشان کرد: من هیچ وقت از کلمه «باید» برای دیگران استفاده نمیکنم و مابقی فیلمسازان تصمیمشان کاملاً شخصی است، اما این را میدانم که خودم موظفم بنا به چارچوب خانواده و جامعه اثری ارائه دهم که اعتقادم را زیر پا نگذارد.