صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بازی رستمی یک بازی دو سر باخت بود/ دوست ندارم نمک روی زخم کیانوش بپاشم/ برای من فرقی ندارد کدام وزنه‌بردار به المپیک می‌رود

۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۱:۰۱
کد خبر: ۵۵۴۲۳۴
محمدحسین برخواه سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری گفت: بازی کیانوش رستمی یک بازی دو سر باخت بود که هم خود او لطمه دید و هم تیم ما نابود شد.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی ، تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در پایان مسابقات جهانی وزنه‌برداری تایلند با کسب عنوان چهارمی به کار خود پایان داد و نسبت به دوره گذشته با سقوط یک پله‌ای مواجه شد. به همین منظور مصاحبه‌ای با محمد حسین برخواه سرمربی تیم ملی وزنه‌برداری انجام دادیم که در ادامه  این مصاحبه را می خوانید:

در ابتدا در خصوص انتخاب نفرات ملی‌پوش برای مسابقات جهانی توضیح دهید و اینکه چقدر از عملکرد آنها رضایت دارید؟
 
ما در مسابقات جهانی تایلند با تیم جدید و آماده‌ای قدم شرکت کردیم. تیمی که در عین جوانی از انگیزه بالایی برخوردار بود تا در تایلند بهترین نتایج را کسب کند. شاید انتخاب برخی از نفرات کم تجربه برای اهالی وزنه‌برداری عجیب بود که چطور این وزنه‌برداران برای تیم ملی انتخاب شده‌اند. خوشبختانه بیشتر آنها عملکرد قابل قبولی در مسابقات جهانی داشتند و نشان دادند که اگر به آنها اعتماد شود، پتانسیل زیادی دارند تا آینده خوبی را برای وزنه‌برداری ایران در مسابقات رقم بزنند. 
 
 
مسابقات در بالاترین سطح ممکن برگزار شد و به گفته مسئولان فدراسیون جهانی استقبالی که از این مسابقات شده بود در تاریخ وزنه‌برداری بی‌نظیر بود. روند مسابقات تا پیش از روز پایانی برای ما خوب داشت پیش می‌رفت، اما متاسفانه در فوق سنگین وزن، علی داوودی و محسن دادرس عملکرد خوبی نداشتند و همین اتفاق باعث شد تا امتیاز تیمی زیادی را از دست بدهیم. در روز پایانی به دنبال این بودیم که رکورد‌های جوانان جهان توسط داوودی ارتقا پیدا کند و حتی این اطمینان را داشتیم وی با رسیدن به مجموع ۴۴۰ کیلوگرم مدال مجموع را کسب خواهد کرد. متاسفانه او خیلی راحت وزنه‌های ۱۹۸ و ۱۹۹ کیلوگرم را از دست داد. پیش‌بینی می‌کنم در مسابقات آینده برای داوودی فاصله بین حرکات اول و دوم بیشتر از پنج یا شش کیلوگرم نباشد.
 
 
چه شد که در روز پایانی عنوان نایب قهرمانی جهان را با جایگاه چهارمی عوض کردید؟
 
تیم ما به راحتی می‌توانست عنوان نایب قهرمانی را کسب کند و جایگاه واقعی تیم ما هم نایب قهرمانی این مسابقات بود، اما نباید از یاد ببریم در وزن ۹۶ کیلوگرم امتیاز کیانوش رستمی برای تیم ما صفر بود. نمی‌خواهم به بحث کیانوش رستمی ورود پیدا کنم تا پس از این مسابقات نمک روی زخم او بپاشم. تنها هدفم این است که شرایط و اتفاقات مسابقه را برای مردم تشریح کنم تا حداقل از زحمات و تلاش‌های این مدت اخیر که انجام داده بودیم، دفاع کنم. کیانوش رستمی موظف بود یک وزنه سبک در حرکت دو ضرب بالای سر خود می‌برد تا حداقل امتیاز را برای ایران کسب کند. با همین امتیاز هم که توسط او کسب می‌شد، قطعأ نایب قهرمان جهان می‌شدیم. بازی کیانوش یک بازی دو سر باخت بود که هم خود او لطمه دید و هم تیم ما نابود شد. در حالی که با مقداری از خودگذشتگی هم زحمات این وزنه‌بردار به ثمر می‌نشست و هم تیم ما در جایگاهی که شایستگی‌اش را داشت، یعنی نایب قهرمانی قرار می‌گرفت.

کیانوش رستمی عنوان کرده به دلیل مصدومیت از حضور در حرکات دوضرب کناره‌گیری کرده است.

اگر مصدومیت آرنج او شدید است چطور می‌خواهد در این فاصله خیلی کم در مسابقات بین‌المللی ایتالیا شرکت کند؟

از عملکرد حافظ قشقایی چقدر راضی هستید؟

حافظ قشقایی عملکرد خوبی داشت و حتی با مهار وزنه ۱۱۶ کیلوگرمی در حرکت یک‌ضرب می‌توانست مدال نقره مجموع را کسب کند. قبل از انتخاب وزنه ۱۱۶ کیلوگرمی برای او توضیح داده بودیم که مهار این وزنه کلید رسیدن به مدال مجموع برای او خواهد بود. حافظ با تمام توان جنگید، ولی وزنه تعادلش را بر هم زد. در مجموع از عملکردش راضی هستم، چون در شش حرکتی که روی تخته رفت، با تمام توان جنگید.
 
از میری انتظار کسب مدال نمی‌رفت اما او با کسب یک مدال نقره و یک مدال برنز تمام معادلات را بر هم زد.
 
عملکرد علی میری فوق تصور اهالی وزنه‌برداری بود و کسی انتظار نداشت که او به این رکورد‌ها برسد، ولی خیلی خوب توانایی‌ها و شایستگی‌هایش را در این مسابقات به اثبات رساند. برای وزنه ۲۱۰ کیلوگرمی که حکم مدال طلای دوضرب را برای او داشت. مطمئن بودم که می‌تواند از پس مهار این وزنه بر بیاید، چون در تمرینات بار‌ها این وزنه را به راحتی بالای سر برده بود، اما چون فاصله زمان استراحت او کم بود، بدنش خالی کرد و نتوانست این وزنه را مهار کند.
 

اما زارعی بر خلاف پیش‌بینی‌های شما مدالی کسب نکرد!

محمد زارعی به راحتی می‌توانست در یکضرب مدال نقره بگیرد. او در تمرینات بار‌ها و بار‌ها ۱۷۰ کیلوگرم را زده بود و مهار همین وزنه هم برای او مدال نقره به همراه داشت. اگر وزنه ۱۶۹ کیلوگرم را با موفقیت پشت سر می‌گذاشت، چون زودتر از سایر رقیبان به روی تخته آمده بود مدال نقره می‌گرفت، اما متاسفانه دوبار این وزنه‌ها را از دست داد و شانس گرفتن مدال را از دست داد. بیشترین امید ما برای کسب مدال طلای مجموع به محمد زارعی بود چرا که در تمرینات دو ماه اخیر آماده‌ترین وزنه‌بردار تیم ملی محسوب می‌شد. زارعی در این مدت چهار خطا در تمرینات نداشت، ولی در روز مسابقه چهار خطا داشت. زارعی اعتماد به نفس حضور در این مسابقات را نداشت. ان‌شاءالله در مسابقات قهرمانی آسیا مدال طلا کسب کند و توانایی‌هایش را به همگان نشان دهد.

از مدال برنز دوضرب موسوی چقدر راضی هستید؟
 
ایوب موسوی قبل از یکضرب درخواست داد که با وزنه سنگین‌تری به روی تخته برود و فکر می‌کرد که شروع حرکات با وزنه زیر ۱۷۰ کیلوگرم باعث می‌شود از رقابت جا بماند. تاکتیکی که برای رسیدن به مدال مجموع برای او در نظر گرفته بودیم تاکتیک درستی بود. متاسفانه او به برنامه‌ریزی ما شک داشت و به ما اطمینان نداشت. همین شک در یک‌ضرب روی عملکردش تاثیر بدی گذاشت. نظر ما این بود با وزنه ۱۶۷ یا ۱۶۸ کیلوگرم موسوی به روی تخته برود و یک ضرب را با ۱۷۵ یا ۱۷۶ کیلوگرم به اتمام برساند. همین وزنه‌ها را می‌دانستیم به راحتی مهار خواهد کرد چون مطمئن بودیم با این وزنه‌ها در مجموع به مدال دست خواهد یافت. رقیبانش برای کسب مدال برنز مجموع از کشور‌های کلمبیا و گرجستان بودند و با توجه به رقابت سنگینی که بین وزنه‌برداران چین، قطر و کیانوش رستمی وجود داشت، پیش‌بینی می‌کردیم که یکی از این نفرات از مسابقات حذف خواهند شد و از این طریق او می‌تواند مدال برنز مجموع را کسب کند. اگر کیانوش یکی از حرکات یک‌ضرب را مهار می‌کرد احتمال فراوانی وجود داشت تا وزنه‌بردار چینی از گردونه مسابقات حذف شود. ایوب موسوی در یک‌ضرب از تمرکز لازم برخوردار نبود و به نظرم مدال برنز دوضرب حداقل شایستگی او بود. اگر در یک‌ضرب عملکردش بهتر بود در حرکت دوضرب می‌توانست خیلی راحت به رکورد ۲۱۸ تا ۲۲۰ کیلوگرم هم برسد و صاحب مدال مجموع هم شود.
 
 
دهدار با یک طلا و یک برنز بهترین وزنه‌بردار ایران در این مسابقات بود نظر شما در این خصوص چیست؟
 
رضا دهدار در وزنه‌برداری کشورمان وزنه‌بردار ناشناخته‌ای نبود و خیلی‌ها او را به عنوان یک وزنه‌بردار معمولی می‌شناختند، اما با این وجود ما این فرصت را در اختیار او قرار دادیم و او هم به سرعت خودش را به رکورد‌هایی که از او توقع داشتیم، رساند. با این عملکرد خوب به ما اثبات کرد توانایی تبدیل‌شدن به یک وزنه‌بردار بزرگ را دارد. تنها افسوس ما این بود ای کاش رضا دهدار را در شش ماه اول گزینشی المپیک به مسابقات برون مرزی اعزام می‌کردیم تا شرایط حضور در المپیک را پیدا کند. اکنون وی به دلیل عدم حضور در شش اول ماه شانسی برای کسب سهمیه المپیک ندارد. مطمئن هستم در مسابقات آینده و حتی المپیک ۲۰۲۴ پاریس می‌تواند برای کشورمان افتخار آفرین باشد و مردم را شاد کند. بدون شک دهدار برترین وزنه‌بردار ما در این مسابقات بود.
 

چرا بیرالوند نتوانست از عنوان قهرمانی سال گذشته خود در مسابقات دفاع کند؟

رضا بیرالوند به راحتی آب خوردن می‌توانست در این مسابقات مدال طلا کسب کند. رکوردهایی که نفر اول بر جای گذاشت رکوردهایی بود که او به دفعات در تمرینات ثبت کرده بود اما متاسفانه از دست دادن دو حرکت در یک‌ضرب باعث شد تا شانس قهرمانی را از دست بدهد. برای قهرمانی به این مسابقات آمده بود و همین مسئله باعث شد در حرکت دوضرب انگیزه لازم را نداشته باشد. 

برای مسابقات آتی تمایلی به دعوت دوباره از سعید علی حسینی دارید یا خیر؟

مهمتر از مدال‌آوری و قهرمانی رعایت جوانمردی و مروت است چرا که ورزشکاران جوان‌تر حفظ حرمت پیشکسوتان را از امثال سعید علی حسینی می‌آموزند. ما به دنبال این بودیم تا او بهترین نتایج را در مسابقات بگیرد، ولی هیچ وقت سعید ما را باور نکرد. مصدومیت او روی وزنه ۱۶۰ کیلوگرمی در حرکت دوضرب اتفاق افتاد که وزنه بسیار ناچیزی است. برای ما هم آسیب‌دیدگی در این وزنه سبک بسیار تعجب‌آور بود و در حالی که زمان زیادی برای ما باقی نمانده بود، باید لیست نهایی را اعلام می‌کردیم، سعید علی‌حسینی بدون هماهنگی و خداحافظی اردو را ترک کرد.

به عنوان سرمربی دوست دارید با کدام ورزشکاران راهی المپیک شوید؟

برای من فرقی ندارد چه کسی به المپیک می‌رود و چیزی که برای ما اهمیت دارد این است دو وزنه‌برداری که به المپیک اعزام می‌شوند، بتوانند با کسب بهترین نتیجه مردم را هم خوشحال کنند.

شانس کیانوش رستمی برای حضور در المپیک بیشتر است یا سهراب مرادی؟

هم کیانوش و هم سهراب از افتخارات ورزش کشورمان هستند و به دفعات باعث خوشحالی و غرور مردم در میادین بین‌المللی شده‌اند. باید ببینیم کدامیک از وزنه‌برداران ما مناسب‌تر هستند برای حضور در میدان بزرگی، چون المپیک.

شرایط و آمادگی سهراب مرادی برای حضور در مسابقات آینده چگونه است؟

سهراب چند روز دیگر به کشور سوئیس اعزام می‌شود تا آخرین مسابقه که در شش ماه دوره دوم کسب سهمیه المپیک است را پشت سر بگذارد و هر طور شده باید در آنجا حاضر شود. امیدوارم با دو وزنه سبک این مرحله را به سلامت پشت سر بگذارد. پس از آن مسابقات تورنمنت بزرگداشت نعیم سلیمان اوغلو کمتر از دو ماه دیگر برگزار می‌شود و سهراب هم در این مسابقات حضور پیدا می‌کند هر چند که لزومی ندارد، وزنه بزند. پس از پایان این مسابقات، زمان کافی در اختیار وی است تا برای مسابقات گزینشی جام فجر و قهرمانی آسیا قزاقستان خودش را آهسته آهسته به مرز آمادگی برساند.

برای مسابقات ترکیه چه وزنه‌برداران دیگری به این مسابقات خواهند رفت؟

در مسابقات ترکیه، می‌خواهیم رضا بیرالوند را در وزنه ۹۶ کیلوگرم به مسابقات اعزام کنیم. وی این شانس را دارد تا با حضور در این مسابقات امتیازات المپیکی‌اش را افزایش دهد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *