چالشهای پیشروی اتباع افغان برای زیارت اربعین
به گزارش گروه بین الملل ، روند ثبتنام و اعزام مهاجرین افغانستانی مقیم ایران برای سفر معنوی کربلا از چند روز پیش در دفاتر کفالت آغاز شده است و مهاجرین میتوانند طبق سنوات چند سال گذشته به عراق سفر کنند.
اما در روزهای اخیر گویا مشکلاتی برای عبور مهاجرین افغانستانی از طرف دولت عراق بوجود آمده است. «طیبه بازپور» خبرنگار افغانستانی مقیم ایران طی یادداشتی این مشکل را مورد بررسی قرار داده است.
در این یاداشت آمده است: امسال چهارمین سال است که اتباع خارجی ساکن ایران و مشتاق زیارت اباعبدالله الحسین(ع) به صورت قانونی میتوانند در زیارت اربعین شرکت کنند.
زیارتی خاطره انگیز که مشتاقانش هرساله منتظر ایام اربعین هستند و برای مهاجرین و پناهندگان ساکن ایران که تنها زیارت و سفر خارج از کشورشان است که امکان حضور دارند، از یک سال قبل برنامه سفر و زیارت را میچینند.
در سه سال گذشته دفترچههای اربعین به اتباع افغانستانی ارائه میشد اما متاسفانه در ایام منتهی به روز اربعین و حتی بعد آن و با استرسها و خوف و رجا بسیار برای زیارت روز اربعین.
امسال خوشبختانه با پیگیریهای بسیار ستاد اربعین، ادارات اتباع استانها و مسئولین ذیربط و مسئولین هیئات مذهبی اتباع افغانستانی در استانهای مختلف خصوصا تهران و مشهد مقدس و قم زمینه دریافت به موقع دفترچههای خروج از مرز فراهم شد و قدم رو به جلوی دیگر اینکه؛ هزینه ویزای عراق نیز برای مهاجرین برداشته شد.
از حق نگذریم این دو کار بسیار شایسته و ستودنی است. اما وقتی این دو کار در مرحله اجرا در میآید نواقصی نیز دارد. در حالی که دفترچهها صادر شده است و مشتاقان برای زیارت خلوتتر و استفاده بیشتر از اماکن مقدسه میخواهند سریعتر خود را برسانند، اما امکان اینکه بدون ویزا از مرز خارج شوند وجود ندارد.
طرح اربعین از دهم ماه صفر آغاز و تا ۲۶ صفر ادامه دارد و مهاجرین خارجی تنها در این زمان میتوانند بدون ویزا از مرز عبور کنند(به هیچ وجه اطلاع رسانی نشده بود).
تعدادی از همشهریان که به مرزهای شلمچه رسیدند، در آن سوی مرز ایران با ممانعت نیروهای مرزی عراقی به دلیل ناهماهنگی مواجه شدند و نتوانستند از مرزها عبور کنند.
این افراد یا باید به شهر اهواز رفته و ویزا به مبلغ ۵۰ دلار که تقریبا معادل ۵۷۵ هزار تومان میشود با ازدحام زیاد بگیرند و یا به تهران بازگردند و در سفارت عراق این مبلغ را پرداخته و دوباره به شلمچه رفته و از مرز عبور کنند.
بسیار بهتر میشد که اتباع نیز مانند ایرانیها از روادید رایگان که از روز عاشورا، شروع شده بود، استفاده کنند. با این اوصاف که بسیاری از اتباع از این موضوع اطلاع درست و دقیقی نداشتند و به سمت مرزها حرکت کردهاند، شایسته است سریعتر راه حلی همچون مذاکره و رایزنی با طرف عراقی برای ورود مهاجرین ساکن ایران داشته باشند.
/انتهای پیام/