طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه، کشاورزی آذربایجان شرقی را تهدید می‌کند/خشک شدن باغ ها در ملکان و عجب شیر

۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۸:۱۹
کد خبر: ۵۵۴۰۶
خبرگزاری میزان: دبیر ستاد احیاء دریاچه ارومیه با بیان این که طوفان‌های نمکی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه کشاورزی و زراعت را در آذربایجان شرقی بیش از هر نقطه دیگر تهدید می‌کند، گفت: بخش‌هایی همانند ملکان و عجب شیر به طور کامل باغ‌های خود را از دست داده‌اند.
طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه، کشاورزی و زراعت آذربایجان شرقی را تهدید می‌کند/خشک شدن باغ ها در ملکان و عجب شیرعیسی کلانتری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با ابراز نگرانی درباره از بین رفتن باغ های شرق دریاچه ارومیه، اذعان کرد: این باغ ها در معرض طوفان های نمکی قرار دارند، حتی در بخش هایی همانند ملکان و عجب شیر به طور کامل باغ های از دست رفته‌اند.

کلانتری با بیان این که در صورت ادامه این روند شاهد نابودی باقیمانده باغ‌ها در محدوده این دریاچه هستیم، تاکید کرد: دراین میان آذربایجان شرقی بیش از سایر بخش ها در معرض خطر از دست دادن زراعت و کشاورزی است این در حالی است که در اطراف دریاچه، کشاورزی به شدت محدود شده است.

وی با بیان این که ارتفاع آب دریاچه از سطح دریای آزاد یک هزار و 55/270 سانتی متر است، خاطرنشان کرد: این عدد نسبت به سال گذشته 6 سانتی متر بالاتر است. بدین معنی که در 10 سال گذشته 40 سانتی متر کاهش آب داشته ایم که این عدد در سال جار ی به 6 سانتی متر رسیده است.

دبیر ستاد احیاء دریاچه با اشاره به این که بخشی از این عدد به انباشت رسوبات کف دریاچه بازمی گردد، گفت: بخشی از افزایش سطح آب دریاچه نیز به دلیل بارش های خوب سال گذشته بوده است زیرا در سال گذشته با متوسط بارش های درازمدت روبرو بوده‌ایم .

مشاور معاون اول رئیس جمهور در امور آب، کشاورزی و محیط زیست افزود: بخشی از این افزایش سطح نیز به رهاسازی 170 تا 180 میلیون متر مکعب آب از سدها است.این موارد باعث شده است کاهش ارتفاع آب دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته کمتر شود. امیدواریم این روند بیشتر از این عدد نشود.

تاثیر دمای هوا بر ارتفاع آب دریاچه نسبی است

وی در خاتمه به گرم شدن هوا اشاره کرد و گفت: تاثیر افزایش دما بر ارتفاع آب نسبی است و عوامل مختلفی بر ارتفاع آب دریاچه موثر است. به طور مثال در سال گذشته ارتفاع آب 61 /270 سانتی متر بود اما دمای هوا نیز بالا بود. لذا افزایش دما موثر است اما متغیرهای دیگری وجود دارند که می توانند این تاثیر را تغییر دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *