«ضربان» تغییر سبک زندگی میزند
فصل جدید «ضربان» با هدف اصلاح سبک زندگی و موضوع جلوگیری از ابتلای بیماری در افراد به زودی روی آنتن شبکه سلامت سیما میرود.
به گزارش گروه فرهنگی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما؛ مسعود بانصیری تهیه کننده این برنامه با اعلام این خبر گفت: تغییرات سبک زندگی امروزه عامل بسیاری از بیماریهای غیرواگیر به شمار میروند. بیماریهایی که با تغییر در سبک زندگی و از روشهای آموزشی قابل پیشگیری هستند. برنامه «ضربان» در سری جدید خود با اعمال تغییراتی این هدف را دنبال خواهد کرد.
وی با اشاره به رسالت شبکه سلامت در راستای ایجاد نشاط و تندرستی اضافه کرد: امروزه نام بسیاری از بیماریها برای افراد نگران کننده است به عنوان مثال اگر بیمار بشنود سرطان دارد، بلافاصله تمام انگیزههای زندگی خود را از دست میدهد. برنامه «ضربان» این بار تلاش میکند تنها به معرفی بیماریها اکتفا نکند.
این تهیه کننده با سابقه ادامه داد: در برنامههای قبلی صرفا از متخصصان دعوت میشد تا با حضور در استودیو به تشریح بیماری خاصی بپردازند و در نهایت پاسخگوی یک سری از سوالات مجری برنامه باشد. اما این بار پزشک و بیمار در یک قاب حاضر میشوند. بیمار از تجربیات خود در مورد بیماری، نحوه مداوا، ترس ها، مشکلات و... میگوید و پزشک روشهای پیشگیری، درمانی و ... را توضیح میدهد.
مسعود بانصیری حضور همزمان پزشک و بیمار را در برنامه اتفاقی مثبت توصیف کرد و گفت: در هر بیماری جنبههای روانی و فکری فرد اهمیت زیادی دارد. همه ما وقتی هنگام بیماری زمانی که به مطب پزشکان میرویم در وهله نخست به دنبال مهربانی و ملاطفت آنها هستیم. این جمله را بسیار شنیده ایم که بیمار میگوید «این دکتر خیلی خوش روست» یا «پهلوی آن دکتر نرو بداخلاق است و به حرفت گوش نمیدهد».
ترس از بیماری و درمان موضوع دیگری بود که تهیه کننده «ضربان» بر آن تاکید کرد و ادامه داد: پزشکان با رفتار و منش مناسب میتوانند بخش عظیمی از این ترسها را برطرف کرده و به بیمار اطمینان دهند بیماری را پشت سر میگذارد.
وی نمک، چربی و قند را سه عامل اصلی بیماریهای قرن خوانده و گفت: تغییر رفتار و سبک زندگی از طریق رژیم درمانی و ورزش درمانی این سه عامل را به زانو در میآورد. پرهیز از مصرف بی رویه قند، چربی و نمک و آموزش مصرف متعادل هر یک به جامعه باعث پیشگیری از بیماریهای کشنده قرن میشود. بیماریهایی که هزینههای درمانی بسیاری را به جامعه تحمیل کرده و برای سالها فرد و خانواده را درگیر میکند.
باورهای غلط موضوع دیگری بود که مسعود بانصیری به آن اشاره کرد و گفت: درمانهای رایج در خانوادهها یکی دیگر از معضلات جامعه پزشکی است. به عنوان مثال خانوادههای ایرانی در هر مورد دل درد ابتدا چای و نبات را امتحان میکنند. در حالی که دل دردها منشاءهای گوناگونی دارند که باید آن را یافت و درمان اساسی کرد.
بانصیری ادامه داد: در زمینه باورهای غلط آیتمی با عنوان «قصه» تولید شده که در آن گویندگان پیشکسوت رادیو با تمهیدات تلویزیونی روایتگر داستانی میشوند که در نهایت باورهای غلط ما را ساخته است. در این بخش حضور دوستانی مانند منوچهر والی زاده، نادر گوهر سودی، سعید اسلام زاده ما را با صدای گرمشان همراهی میکنند محمدرضا فوادیان کارگردانی این آیتم را برعهده دارد.
تهیه کننده فصل جدید «ضربان» از تولید موشنهای آموزشی خبر داد و افزود: در هر برنامه یک موضوع دنبال میشود. مثلا اگر بررسی بیماری قند در دستورالعمل برنامه قرار گیرد بیمار دیابتی و پزشک متخصص در برنامه حاضر میشوند و ابعاد گوناگون این بیماری را به بررسی میگذارند. در موشن گرافی برنامه به اندامهای درگیر با تولید قند در بدن صحبت میشود و فیزیولوژی بدن به وسیله انیمیشن آموزش داده میشود.
گزارش مردمی آیتم دیگری بود که مسعود بانصیری به آن اشاره کرد و گفت: پرویز نشاط ما را در این آیتم همراهی میکند. نشاط میان مردم میرود و با پرسشهای طنازانه مردم را وامی دارد تا اطلاعات عمومی خود در زمینه فیزیولوژی و روشهای درمانی بازگو کنند.
تهیه کنندگی سری جدید برنامه ضربان بر عهده دکتر شهرام کجوری و مسعود بانصیری و با اجرای دکتر شهرام کجوری، دکتر بابک حسن زاده و دکتر کیانا فرهی خواهد بود. همچنین نامهای دیگری همچون مهدی مینایی به عنوان کارگردان، لاله اکبری جایگاه نریتور و احمدخانی به عنوان تدوینگر در این سری به چشم میخورد.
گفتنی است ضربان شنبه تا پنجشنبه به صورت زنده از شبکه سلامت پخش میشود. همچنین گلچینی از برنامههای هفتگی جمعهها روی انتن میرود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *